Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Vki használ/-t Rodi dh disc felnit? Ha igen akkor legyen szíves válaszoljon és írja le a véleményét

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Nos sztem enyhe ugribugrira attól föggõen persze h neked mi számít enyhének sztem elég egy shimano deore is, sokan használnak ilyet az olcsósága miatt.A hone az sztem már naon drága azt inkább endurora szokták használni De te tod inkább költsd más alkatrészre azt a maradék kb 6-7 ezret ami a 13-ból marad.Ha viszont jól el vagy látva pénzzel akkor egy novatech-et vegyél z is elég ez az én véleményem

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Szevasztok!
Hátsó agy vásárlása elött állok, ugyanis a mostaninak a mechanikája felmondta a szolgálatot a csapágyazásal együtt(egy Zoogie iparis volt). Ti milyen hátsó agyat ajánlanátok enyhe ugribugrira. Max 13-at szánnék rá. Néztem a Shimano Hone-t aminek valami spéci tengelye van a hozzá való váltó miatt. Arra lennék kiváncsi, hogy a Hone-t hagyományos váltóval és a tengelyre passzoló anyákkal lehetne-e használni és bírná-e az ugrálást? Az XT-rõl mi a vélemények? Esetleg Novatech, vagy Bike+ Trance?
A válaszaitokat elõre is köszi.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A nova light agyakról van valakinek súlyadata?

A sebesség mindent megold.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Hol kapok legolcsóbban dt fekete küllõt netes boltokban?A következõ összeállítás megfelelne nekem dirt streetre?Rodi dh disc felni,shimano deore agy, dt fekete küllõk?
Válaszokat elõrre is köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hi!

Tudom,hogy ez kerékÉPÍTÉS topic és nem keréktesztelés, de:
WTB LaserBeam XC kerekekrõl van valakinek tapasztalata? Esetleg súlyadat? Egyáltalán, hol és mennyiért lehet kapni? Cseke Rt? Érdemes ilyenbe beruházni? Merevfarú cc bicajba lenne, 72 kilóhoz.

Köszi!

elég sok szó volt róla....könnyûnek relatív könnyû, de az az átmatricázott AC agy nenm a tartósság szimbóluma...mekem pl gyári szar volt a racsni, másnak a csapágyak halnak meg igen hamar...szal nem biztos hogy a legjobb választás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
Hi!

Tudom,hogy ez kerékÉPÍTÉS topic és nem keréktesztelés, de:
WTB LaserBeam XC kerekekrõl van valakinek tapasztalata? Esetleg súlyadat? Egyáltalán, hol és mennyiért lehet kapni? Cseke Rt? Érdemes ilyenbe beruházni? Merevfarú cc bicajba lenne, 72 kilóhoz.

Köszi!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

A MTB- n belül milyen felhasználás? CC, Maraton, esetleg DH:)?
Meguntad, vagy miért volt egy év "pihi"?

CC/maraton. Lett másik bringa, így az nagyrészt pihent, néha aszfalt. Aztán eladtam.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Én másfél évig gond nélkül használtam, aztán volt ~ 1 év pihi, és pár hónapja az új gazdájánál fut...én 60, õ kb 80 kg.

szerk: Ja, monti felhasználás.

A MTB- n belül milyen felhasználás? CC, Maraton, esetleg DH:)?
Meguntad, vagy miért volt egy év "pihi"?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Igen, az a nagyon pici ceruzaagy...:)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Hello!
Mit szóltok az American Classic Micro 58 elsõ agyhoz?
Vélemények?

Üdv, János

Én másfél évig gond nélkül használtam, aztán volt ~ 1 év pihi, és pár hónapja az új gazdájánál fut...én 60, õ kb 80 kg.

szerk: Ja, monti felhasználás.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
az a nagyon pici ceruza agy?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hello!
Mit szóltok az American Classic Micro 58 elsõ agyhoz?
Vélemények?

Üdv, János

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem megbízható a cl tárcsa is, én is csak anyagi okokból veszek 6 csavaros agyakat. mert olyan tárcsáim vannak, meg azok a tárcsák tetszenek. semmi másért. a tácsa nem bonyolult, csak két félbõl van, amit szegecsek kötnek össze. olyasmi mint a hope floating rotor. elromlani nem tud. egy cl tárcsa meg nem is olyan drága, fõleg ha csak 160-as kell. (az új xtr még jól is néz ki)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
köszi, akkor kérdezõsködöm majd...
amúgy a centerlock tárcsa jó dolog? gondolom kicsit könnyebb az agy, de bonyolultabb a tárcsa - már mechanikailag. az ilyen sose szimpi.. amúgy csak azért para nekem, mert van 3 db 6csavaros tárcsám, és pazarlás, ha nem használom el õket :D /a terepgéppel alig megyek, sajna.../

edit: vagy, mivel úgysem versenyzem, és nem is használom túl sokat, jó lesz nekem Deore is, amibõl úgy nézem, könnyebb találni 6 csavarosat..
ezek meg már talán nem is könnyebbek, mint a Nova, szóval... :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nálunk a boltban is úgy van a SH agyakkal hogy mindenbõl van egy CL-es meg egy 6 csavaros.....nem lehetetlen találni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hi!

a Mavic717+ XT agyas kombót eléggé ajánlgattátok CC kerékhez, de ha mondjuk 6 csavaros tárcsás agyat keresnék hasonló (LX..XT) kategóriában, mit ajánlotok?
bocs, ha volt már..
A Novatec súlya miatt kicsit szívom a fogam, de nem döntöttem még, hogy XT+ új tárcsák/adapter (általánosságban adapterek pfujj) , vagy csak annyival lesz könnyebb kerekem, amennyit a felniken spórolok és Novatec, vagy valami más..

mégvalami: tárcsás felhasználásra alapvetõen mindig tárcsás felnit vesztek?
tudom, persze döntsem el, mit akarok, csak nemtom, nem lesz-e olyan, hogy mondjuk ideiglenesen, vagy végleg másik gépbe kerül a kerék, meg ilyesmi..

1,itt ott létezik még 6 csavaros xt agy
2, használhatsz v-fékes felnit...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Hi!

a Mavic717+ XT agyas kombót eléggé ajánlgattátok CC kerékhez, de ha mondjuk 6 csavaros tárcsás agyat keresnék hasonló (LX..XT) kategóriában, mit ajánlotok?
bocs, ha volt már..
A Novatec súlya miatt kicsit szívom a fogam, de nem döntöttem még, hogy XT+ új tárcsák/adapter (általánosságban adapterek pfujj) , vagy csak annyival lesz könnyebb kerekem, amennyit a felniken spórolok és Novatec, vagy valami más..

mégvalami: tárcsás felhasználásra alapvetõen mindig tárcsás felnit vesztek?
tudom, persze döntsem el, mit akarok, csak nemtom, nem lesz-e olyan, hogy mondjuk ideiglenesen, vagy végleg másik gépbe kerül a kerék, meg ilyesmi..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

színes küllõk
http://www.bike-mail...178_22_372.html

köszi :prosze:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

a trance semmiképp mert egy az h 15 ezer, a másik hogy felesleges egy dh/fr agy sztem cc-re.
én a tarvelre gondoltam (ahogy írtam is), az is ipari csapágyas.

amúgy én is inkább a nova-ra vagy a b+-ra gondoltam.
elöl is annak a novának a párja van amit kérdeztem és 1 év alatt nagyon
elégedett vagyok vele.

jah és igazad volt Jani a Hone-nak ugyanolyan 10 milis tengelye van mint a xt-nek.

döntenem még mindig nem sikerült :)

Nekem B+ Normám van, egy ''Stronger alap összerakott'' kerékben lehet kõ nehéz, de nagyon jól is bírta (nem csak CC -re használtam). Meg van már 4-4.5 éve baj nem volt még vele, csak nem iparis. És most akarok B+ Revolutiont könnyebb, nem is olyan drág 10e. Lehet, hogy vannak jóval jobbak is ilyen áron de B+ egyenlõre megfelel :D