Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
www.starbike.com
http://www.starbike....ang=en&pid=1576

az annyi ,mint 9000

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

9-ért XC 717 van..

ez hol van? :)
épp aktuális, remélem a disk-esre vonatkozik az ár... én 12 körül szoktam látni netboltokban.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Nekem van egy olyan kerekem, amelyik 32 lukas agy és felni, 16 küllõvel, a Zöld Pont kerékpárüzlet terméke, remekül mûködik. Viszont 36-nak a fele 18, annak a fele meg 9, ami már kissé furának tûnik keréképítési szempontból. De ez hátha segít:
http://www.damonrinard.com/36-24.htm

sztem ugyanúgy ki kell jönnie, mert most az egyik agyperemben 18 küllõ van, és ha kiveszem a felét, azt úgy akarom hogy minden második hiányozzon.
a 24 is kijön úgy, hogy egy agyperemet tekintve 2 küllõ-1 lyuk-2 küllõ-1 lyuk... stb. a kiosztás, a linkeden láthatóan nem így csinálták, de majd elolvasom ha lesz idõm, és tán megértem, hogy miért. köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem van egy olyan kerekem, amelyik 32 lukas agy és felni, 16 küllõvel, a Zöld Pont kerékpárüzlet terméke, remekül mûködik. Viszont 36-nak a fele 18, annak a fele meg 9, ami már kissé furának tûnik keréképítési szempontból. De ez hátha segít:
http://www.damonrinard.com/36-24.htm

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
ez egy sima trekking felni... de eddig nem volt bajom vele, meg nem is ütöm-vágom.
kerestem már a témában, igaz nem sokmindent találtam, de volt olyan, amit szintén kihagyott lyukakkal követtek el, mégpedig úgy, hogy az agyperemben három küllõ követte egymást: egy érintõlegesen, egy radiálisan, majd egy megint érintõlegesen. aztán 3 lyuk kihagyva. volt neve is a fûzésnek, valami crow foot... ez viszont nem tartalmazna radiálisat, kicsit más elrendezés, csak a küllõk száma ugyanaz.
ha a végét járná a kerék, biztos hogy kipróbálnám, így még agyalok rajta....

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Ha aero-profilos a felni, akkor mûködhet.

szerk: De akkor bukod a küllõkön megspórolt súlyt...viszont jól néz ki...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ahol a felniben nincsen küllõ ott betörhet ha patkázol vagy kátyúzol

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
segítsetek egy tudatlannak:

36 küllõs kerékbõl (elsõ, aszfaltos géphez tartozik) lehet úgy csinálni 18 küllõset, hogy egyszerûen kiveszem a felét?
nanápersze hogy okosan(?), hogy lehessen centrírozni, tehát kettõ kivesz-kettõ bentmarad. a felni szegecselt, 622-es méretû, 3x-re van fûzve most.
köszi!

a cél fõleg esztétikai épülés, kísérletezés, és pár százalékban súly..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Milyen agy van abban a kerékben?

ritchey comp road 28 lyukas. nem találtam z-pro agyat 28-asban, de a wcs felni meg adott volt. vargánya azt mondta az agyperem neccesen, de elbirja majd a radiális fûzést. (2,5mm a pereme a küllõfurat felett)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Nem lehet, hogy pl 260,9 lenne, de mivel csak 260 vagy 262 van, és ezért?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A DT Swiss küllõhossz-számítója .9-et is lefelé kerekíti, ez normális, vagy bíráljam felül?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
ezek a régebbi xt agyak
elsõ
hátsó
jobbak, rosszabbak az "újakhoz" képest?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Mi a véleményetek errõl az átütõs Novatec agyról? Köszi

nem könnyû de jó

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Mi a véleményetek errõl az átütõs Novatec agyról? Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen agy van abban a kerékben?

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
elöl 28 küllõm van radiálisan füzve, és még élek.
36 küllõt 150mm rugóút és/vagy 100 kg alatt nem fûznék.

alu kazettatestû agyakhoz érdemes tartóbakos fogaskeréksorokat használni, azokon keveseb az esélye a bemaródásnak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
36 és 32 küllö közt valóban nincs érezhetö különbség nekem mindkét verzió van és a 32-est sokkal erösebbnek tartom de ez a magassaba agyperemnek és ezáltal rövidebb küllöknek köszönhetö tehát jólmegtermet ridereknek ajánlott a minnél rövidebb küllö hosszra törekedni. a 32 mellet szól még ha pl fekete küllövel füzik a két keréken kb 1-2ezer huf megsporolható :D
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts

már jópárszor kibeszéltük, hogy 50ezer körüli árért (újonnan vásárolva mindent) az xt agy+mavic xc717 kombó éri meg a legjobban.

Az xt agyakat nézve van kettõ is, egy '03 (csavaros) és '04 (CL). Nekem most csavaros agyam van tárcsákkal. Értelemszerûen a régebbi agy érné meg, de a kettõ közt van vmi lényeges, konstrukciós különbség?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
már jópárszor kibeszéltük, hogy 50ezer körüli árért (újonnan vásárolva mindent) az xt agy+mavic xc717 kombó éri meg a legjobban.

32 és 36 között csak 4 lyuk és párszor tíz gramm a különbség. 36ost xcre felesleges fûzetni szerintem, bármilyen súlyú is a bringás.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
36 és 32 rendszerek közt van különbség (a plussz 4 küllõn kívül)
a 36 os a "klasszikus", a másik gondolom súlycsökkentés miatt jött életre?

A jól bevált pároson xt agy+mavic717 érdemes változtatni? :)
xc re kicsi súlyhoz kellene, de tényleg az xt-n kívül más alternatíva hasonló árban létezik egyáltalán?