Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Én meg odaírtam h. arra is jó ;)
Mondjuk ha nem versenyzel, sztem nincs értelme kidobni 100 ft-ot küllõnként. Plusz még a revo-val fûzött kereket eleinte hetente be kell vinni centírozni amíg beáll.

;) :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Én meg odaírtam h. arra is jó ;)
Mondjuk ha nem versenyzel, sztem nincs értelme kidobni 100 ft-ot küllõnként. Plusz még a revo-val fûzött kereket eleinte hetente be kell vinni centírozni amíg beáll.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Hali

Szeretnék fûzetni egy kerék szettet (32küllõst) és érdeklõdnék hogy szerintetek a 70Kg-mhoz elég lenne-e a DT REVOLUTION küllõ.Enyhe terepezés és túrákra lenne a cucc. :icon_smil
Kinek milyen véleménye tapasztalata van róla?

JA nem írtam hogy tárcsás lenne a kerék.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Elég. Én 68 kg vagyok, de rendesen adok a cuccoknak, a revo küllõvel mégsem volt még soha gondom. Tárcsás és v-fékes kerékben is volt, bírják. Talán jobban is mint a 2 mmesek.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Hali

Szeretnék fûzetni egy kerék szettet (32küllõst) és érdeklõdnék hogy szerintetek a 70Kg-mhoz elég lenne-e a DT REVOLUTION küllõ.Enyhe terepezés és túrákra lenne a cucc. :icon_smil
Kinek milyen véleménye tapasztalata van róla?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Köszi Koca! :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
chason márkájú agyakról hallott már valaki?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
biztos érti. monoblokkhoz tényleg nem mindig egyszerü csapágyat venni. haveromnak se sikerült... de amugy az se semmi h megnézték a számot és adta is az skf-et. amikor mi csapágyboltba voltunk azzal kezdte az elado h megnézte a külsö ill belsö átméröt és ilyet kezdett el keresni a katalogusba...

de ha már itt járunk. novatec agyaimhoz lehet kapni vajon csapágyat? :chin: :P

nem mindennapi hátsókerék: http://www.cyclingne...hpoint_rear_hub

és ha jol látom hajtásoldali radiál...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nyilván, de ezt a vásárlás alkalmával nem feltétlenül látod.
Továbbá:
a monoblokkos eset: elszálltak a csapágyak - szétszedtem - elmentem vele a csapágyboltba, mondom ilyen kell SKF - megnézte a számát, hozta (szám stimmel) - nem is gyanakodtam, mert a szám stimmelt - hazamentem és... összeszerelés közben kellett rájönnöm, hogy a csapágynak sem a szélessége, sem külsõ/belsõ átmérõje nem egyezett az eredetivel. (Mondom, szám megegyezett)

(A boltban visszaadták a pénzem, mert a nagy SKF katalógusban nem volt olyan paraméterû csapágy, ami nekem kellett volna. :(

Érted már, mire gondolok?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
milyen agyban van szabványos ipari csapágy (egyszer már megszívtam egy elméletileg cserélhetõ csapágyas monoblokkal)?

Abban, amelyiknak van szabványos csapágyszáma.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

A dt swiss spokes calculator-ban az "intersections" mit jelent pontosan? Gondolom, a fûzés módjára utal és a küllõközöket jelenti, de mik az értékek a különbözõ keresztezések esetén? A radiális után megakadtam. :)

szerintem az a keresztek száma egy az egyben.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
A dt swiss spokes calculator-ban az "intersections" mit jelent pontosan? Gondolom, a fûzés módjára utal és a küllõközöket jelenti, de mik az értékek a különbözõ keresztezések esetén? A radiális után megakadtam. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A B+ agyakban elvileg szabványos csapágyak vannak, az enyéimben legalább is azok voltak, de én inkább a novatec agyakat ajánlom.

A sebesség mindent megold.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Kéne egy új kerékszett...
Nem fogok horror összeget beleölni, de néhány apróság érdekelne, mivel az elmúlt pár évben nem fûzettem kereket.

A B+ agyakban (ip. csap.) a csapágyakat lehet cserélni egyszerûen. (Mármint sima csapágyboltban is tudok venni bele, vagy csapágy halála=agy halála)

Egyáltalán: ha leszámítjuk a DT és társai agyat, akkor milyen agyban van szabványos ipari csapágy (egyszer már megszívtam egy elméletileg cserélhetõ csapágyas monoblokkal)?

A B+-nak melyik az ajánlható agya tárcsafék rögzítés NÉLKÜL?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Alapvetõen szerintem nem minden 2mmes DT szar, csak a szar 2mmes dt küllõ szar. ÉÉTED!!?? :D
Esztet jólmegaszontam.
F..zom vazzee legalább valami szarba tettem vóna de ez jó volt.
Milyen gari van DT küllõre ? :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem, a Revo azért drága, mert jó...
Amikor 4X körbecsavartam, mert beállt a küllõanya, akkor sem lett baja, és a mai napig a kerekemben van ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ez ugye nem vonatkozik a Revolution szériára??

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Én 1800-ért fûzök Debrecenben természetesen plussz a küllõ.

Nem volt valakinek gondja mostanság 2mm-es 264es DT küllõvel?
Leszakadt a feje +ilyesmi pedig ÚJ! :(

ez már nem ujkeletû probléma

a dt 2mm küllõk nem közvetlenül a gyártótól érkezik hanem kinai sorozatgyártásra készültek és ami kis hazánkban van az sajnos kinából érkezik( tán mer olcsóbb)
Ergo szar

Ez eddig jó hír.:D
KB 2hónapja várok a Novatec elsõ agyra és most kitalálta a nagyker hogy nem is rendeltek.Pedig 1x vissza is hívtak hogy jön, lesz adatokt mindent elmondtak róla.
Sima (nem light) szériából elvileg van elsõ.Lehet azt rendelek.
Már erõsen gondolkodtam a Mavic CrossRide szetten is.

crossride nagyon jó vétel

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Én XT (Centerlockos) agyra füzetem a 717Discet+2 mm-es DT küllôimet. Igaz, csak három hónapja használom intenzíven, de eddig semmi gondom vele.

Üdv.
Grande

Ez eddig jó hír.:D
KB 2hónapja várok a Novatec elsõ agyra és most kitalálta a nagyker hogy nem is rendeltek.Pedig 1x vissza is hívtak hogy jön, lesz adatokt mindent elmondtak róla.
Sima (nem light) szériából elvileg van elsõ.Lehet azt rendelek.
Már erõsen gondolkodtam a Mavic CrossRide szetten is.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Hali

Srácok elsõ hátsó agyat keresek ipari csapágyasat 6csavaros tárcsás rögzítéssel, gyorszárasat és mondjuk vmi elfogadható súlyban.Novatecnek a light szériáját néztem ki, de abból nemvan elsõ :D.
Mi a véleményetek a Novatech agyakról esetleg ki milyen alternatívát tudna helyette.
Felnit Mavic XC 717 Disc-et néztem ki küllõ meg valamelyik DT lenne.

Én XT (Centerlockos) agyra füzetem a 717Discet+2 mm-es DT küllôimet. Igaz, csak három hónapja használom intenzíven, de eddig semmi gondom vele.

Üdv.
Grande