Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak azért kérdezem, mert olyan furcsa hangok jönnek az agyból, ha megpörgetem a kereket, mint amikor 2 fém egy pillanatra összeér, de simán forog, nem kotyog, nem szorul, lehet csak be kell kopnia (3éve nem volt új shimano agyam).

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Általában jól, de nem nagy kunszt megnézni hogy be van-e állítva...
Fûzést nemtom, de sztem gyenge menetfixálóval kend be a menetet, jót tesz neki... Persze nem elengedhetetlen.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A shimano agyak kónuszai általában jól vannak beállítva gyárilag? Radiális fûzésnél ugyanannyira meg szabad húzni a küllõket (2-1,5-2), mint 3 keresztnél?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

A Mach4 belsõ átmérõje 537 mm (by ebike, ezzel számoltam). Sun szerint az ERD: 544 mm. Most melyiknek higyjek???
X

próbáldd meg te is lemérni a távolságot.
póbálj ki más küllõhossz számítót összehasonlítás képpen, pl a sapimét.
a küllõket meg 2mm-enként lehet kapni

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nos, elõzõ kérdésem közben tárgytalan lett, LX CL agyak, és Sun Mach4 mellett döntöttem. Meg is csináltam a belinkelt excel alapján a küllõhossz számítást. Meg tudnátok erõsíteni / cáfolni, hogy jó az eredmény?

Adatok: LX e agyperem: 44 mm, a hátsónál 45 mm. A Mach4 belsõ átmérõje 537 mm (by ebike, ezzel számoltam). Sun szerint az ERD: 544 mm. Most melyiknek higyjek??? Agyperemek távolsága elöl a középvolnaltól elöl: 24,8 és 35,4 mm; hátul: 22,05 és 35,35 mm.

Nekem a következõ jött ki: 265,3 és 264,1 elõre, ill. 265,1 és 263,7 hátulra. Amennyiben ez helyes, lehet kerekíteni? Szerezzek 32-32 db 265, ill. 264 mm-es küllõt?

Köszi elõre is,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hi,

Keresõ nem segített...a Richey Grider Pro felni súlyát tudja valaki? SOS...

Köszi,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ugye feltûnt, hogy ez a keréképítés topik? akkor téma maradjon is az. köszi

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
flexem nekem is lenne, elég oda egy kalapács is, heringgel egyszer már levertük róla, csak akkor nem vót másik helyette úgyhogy ment vissza :)
kábel meg valóban nem elsõdleges...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
faszám, sztem középcsapágy témát megtudjuk témázni
ferinek van flexe
meg asszem integrált csapihoz szerszáma shimanohoz vette, nemtom birja e a részfészt
fékkábel nem elsõdleges, gondolom, reszelõd meg van

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
nem tudjátok esetleg találok bpestön olyan boltot ahol bevállalnak még a hétre egy hajtókar cserét?
régi kiszed /ill. kiver lever leflexel stb. mert elnyalódott a menet és ezt már csak lekalimpálni lehet -octalinkes
új felrak /integrált race face

aztán ha még belefér lehet kéne hidrós fékcsövet is rövidíteni vagy 5 cm-vel, vázreszelgetést meg még megoldom otthon hogy rendesen be lehessen állítani az új féket
szóval hétvégén ugye BMFT-tali addig jó lenne találni valakit aki összeeszkábál egy mõködõ paripát nekem!
Ötlet? szervizes fórumozó kollegák? :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Vázban is lehet. A fékeket kell ráállítani a felnire. Vagy ha kicsit jobban szeretnéd, a fékpofa helyére beteszel egy csavart+anyát.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

AkEe

AkEe

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

;691349']Én úgy szoktam fûzni, hogy elõször nagyjából a menetek feléig tekerem be a küllõanyákat. Ha bent van az összes küllõ, akkor meghúzom addig, amíg a menet el nem tûnik. Utána - feszességtõl függõen - 2...3 fordulatot húzok a küllõkön. A lényeg az, hogy minden küllõn nagyjából ugyanannyit húzzál, így valószínûleg nem kell majd sokat pepecselni a centrírozással. Javaslom, hogy olvass bele a centrírozás topikba is, ott nálam tapasztaltabb és okosabb emberek elég sokmindent leírtak.
Fûzés után én egy házilag barkácsolt állványban szoktam centrírozni, azzal a tojást is ki lehet szépen szedni.

Értem, köszi! A centírozáshoz tudsz adni vmi tippet, ha nincs állvány, csak pl. a vázban akarom beállítani?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Sziasztok, még soha nem építettem kereket, és kis segítség kéne, odáig megy, hogy befûzöm, meg minden hülyeség, de a centírozással igen komoly bajaim vannak. Vki tud adni vmi kézikönyvet vagy leírni egy jó módszert?

Én úgy szoktam fûzni, hogy elõször nagyjából a menetek feléig tekerem be a küllõanyákat. Ha bent van az összes küllõ, akkor meghúzom addig, amíg a menet el nem tûnik. Utána - feszességtõl függõen - 2...3 fordulatot húzok a küllõkön. A lényeg az, hogy minden küllõn nagyjából ugyanannyit húzzál, így valószínûleg nem kell majd sokat pepecselni a centrírozással. Javaslom, hogy olvass bele a centrírozás topikba is, ott nálam tapasztaltabb és okosabb emberek elég sokmindent leírtak.
Fûzés után én egy házilag barkácsolt állványban szoktam centrírozni, azzal a tojást is ki lehet szépen szedni.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az ebike-on volt 500 g körüli Syncros felni (6000 körül), Novatec agyak, 2 mm-es DT küllõk.

AkEe

AkEe

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok, még soha nem építettem kereket, és kis segítség kéne, odáig megy, hogy befûzöm, meg minden hülyeség, de a centírozással igen komoly bajaim vannak. Vki tud adni vmi kézikönyvet vagy leírni egy jó módszert?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
XT'08 hátsó agy v-fékes 340g + 64g gyz.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Milyen kerékszett ajálatos künyü DH ra 65kg ra, egy AM gépre kellene 2. szetnek. Jó volna, ha olcsó is lenne.

Thx

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Szemre nincs gáz, mármint, nem az oldalfal "dõl ki", hanem egyszerûen hiányzik belül a perem. Vhol meg talán olvastam is anno egy külsõvel kapcs, h ne használja perem nélküli felnivel, de akkor mégis mihez kezdjek?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Az acálfelni hajlamos volt "szétnyílni". :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Némi gáz van; guberáltam magamnak egy Csepel outit, van rajta pöpec sárvédõ, csomagtartó, vagy 4 sebesség, stb.
De a felnik olyanok, mintha nem lenne rajtuk perem. (nem szingós!) Mikor felrakom a gumikat, és elkezdem felfújni, a külsõ pereme több helyen egyszerûen kimászik a helyérõl. Nem esik le, de pl. a szelepnél látható a belsõ, annyira felnyomja a külsõt.
Help?