Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

hali!

erdemes 32 vagy akár 36 küllõs kereket radiálisan fûzni?
az tény hogy 3szor faszábban néz ki, de használ valamit fizikailag?
(gondolom nem, különben mindenki úgy fûzné)
köszi, üdv!

Még annyit, hogy a radiális jól megterheli az agyat, szóval vacak aggyal ne legyen radiális!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én is hasonlóban godolkozom. DT 240s cl - Mavic 819 -DT rev.küllõk. Ugyebár ez a fent írtak egyvelege. Lehet hogy neked is az építés lenne megoldás?
(nálam a tubless a fõ szempont)

csak ajánlani tudom ezt a felállást, amit írsz!
vehetnél hozzá 717es felnit, meg ilyen kit-et: http://www.bikestore...cts_id/639.html - szerintem mûködik a Mavic 717 felnivel is.

hali!erdemes 32 vagy akár 36 küllõs kereket radiálisan fûzni?
köszi, üdv!

elöl szokás radiálisra, hátul esetleg félradiálisra fûzni. függõleges irányban merevebb lesz, meg könnyebb kicsit.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

(dt-s kerék kontra crosstrail),
Vélemény, egyéb alternatíva?

thx

Én is hasonlóban godolkozom. DT 240s cl - Mavic 819 -DT rev.küllõk. Ugyebár ez a fent írtak egyvelege. Lehet hogy neked is az építés lenne megoldás?
(nálam a tubless a fõ szempont)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
hali!

erdemes 32 vagy akár 36 küllõs kereket radiálisan fûzni?
köszi, üdv!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Eljött a kerékvásárlás ideje. Elég régi vágyam egy ilyen kerékszett: http://bike-componen...e915f2e8c2b84e4
Azt hiszem nem lehet rá panasz, a súlya természetesen gyorszárak nélkül értendõ.
A minap viszont járt alattam egy Mavic kerékszettes bringa, és meglepõdtem a merevségen.
A Mavic Crosstrail itthon meglepõen jó áron elérhetõ (80-90.000 Ft), nem is kellene kintrõl rendelnem: http://www.mavic.com...isc.995198.aspx
Egy kicsit nehezebb ugyan, de biztosan merevebb. Igaz kérdéses, hogy ebben a súlyban sincsen benne a gyorszár? (szerintem nincsen)
A Crossmax ST-t érdekes módon elég sok helyen lehúzták, pl az mtbr-en is. Persze nem feltétlenül mérvadó, de érdekes dolog…..Ennek jobban tetszene a súlya persze, de az 500 Euró körüli árért inkább az olcsóbb Dtswiss agyas kereket venném meg.

Ettõl a pár grammtól nem lesz sokkal nehezebb a bringám (dt-s kerék kontra crosstrail), most is „elég könnyû” (cannondale + fatty, formula oro k24, xtr, ritchey wcs), igaz nem célom, hogy nehezebb legyen.

thx

spec nekem semmi gondom az ST-vel , pedig vagyok hozzá 110 kiló, elõl hátul 5"-t mozgó bringákban volt/van (dawg 140/140 fsr 140/120/ és nem nagyon kimélõs a stilus. a 6 csavaros 20 grammal nehezebb mint a linkelt dt , a cl-es vszinû tudja a gyári értréket /1650/ +gyszárak 88 gramm.

crosstrial-el nincs tapasztalatom.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,572 posts
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Eljött a kerékvásárlás ideje. Elég régi vágyam egy ilyen kerékszett: http://bike-componen...e915f2e8c2b84e4
Azt hiszem nem lehet rá panasz, a súlya természetesen gyorszárak nélkül értendõ.
A minap viszont járt alattam egy Mavic kerékszettes bringa, és meglepõdtem a merevségen.
A Mavic Crosstrail itthon meglepõen jó áron elérhetõ (80-90.000 Ft), nem is kellene kintrõl rendelnem: http://www.mavic.com...isc.995198.aspx
Egy kicsit nehezebb ugyan, de biztosan merevebb. Igaz kérdéses, hogy ebben a súlyban sincsen benne a gyorszár? (szerintem nincsen)
A Crossmax ST-t érdekes módon elég sok helyen lehúzták, pl az mtbr-en is. Persze nem feltétlenül mérvadó, de érdekes dolog…..Ennek jobban tetszene a súlya persze, de az 500 Euró körüli árért inkább az olcsóbb Dtswiss agyas kereket venném meg.

Ettõl a pár grammtól nem lesz sokkal nehezebb a bringám (dt-s kerék kontra crosstrail), most is „elég könnyû” (cannondale + fatty, formula oro k24, xtr, ritchey wcs), igaz nem célom, hogy nehezebb legyen.

thx

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Idõközben megszültem a dolgot: CR18 lett, nekem nem tûnt gyengébb kialakításúnak (igényes fékfelület, szép illesztés), igaz nehezebb a Mach4-nél (a bolti adat szerint 70g-mal). Sztem bírni fogja, mert 1. lefogyok :D, 2. nem nagyon durvulok.
Olyan úgysem lesz, mint a CR16-osom volt, azt nagyon szerettem, agyon nem lehetett ütni.

Gyõzött az ezüst szín... :P

Teljesen jó a CR-18 én is most azt használok 440g mérve.
Mach IV felnim volt elõtte az alattam elhajlott:) , meg az a cnc-zett oldalfalú volt amivel meg szívtam rendesen .
Én 85 kg-al használom. Elõnye hogy 3 db-ot lehet venni , míg összejön 1 mavicra való szóval sirály.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

majd kimegy a divatból a fehér dolog akkor meg majd basz**tjátok :D

fekete-fehér a váz, szóval jól fog kinézni. fõleg a fehér syncros nyereggel:lol1:

Gabe84: 33420 volt ez így, ami áll ebbõl: 8420x2 felni, 7390 xt e, 9190 xt h.
butikban. felni még van, de agyból a webáruházban csak centerlockost tudsz rendelni, de telefonon egyeztetve az agy is megoldható szerintem.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Idõközben megszültem a dolgot: CR18 lett, nekem nem tûnt gyengébb kialakításúnak (igényes fékfelület, szép illesztés), igaz nehezebb a Mach4-nél (a bolti adat szerint 70g-mal). Sztem bírni fogja, mert 1. lefogyok :D, 2. nem nagyon durvulok.
Olyan úgysem lesz, mint a CR16-osom volt, azt nagyon szerettem, agyon nem lehetett ütni.

Gyõzött az ezüst szín... :P

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Igaz, nem írtam, V-fékes kell.
Az UFO-hoz én is soknak érzem magam!
Ambrosiot néztem, The Frog és Keba néven, a Keba alapmodell és nem könnyû, de outiba is alsóközép kat felnim van és szeretem nagyon. Ezért lenne jó valami tapasztalat!

Volt CR18, CR17 és van UFO felnim. Ebbõl az alacsnyon profilú CR18 volt a leggyengébb, a CR17-es már jobb volt, az UFO viszont drága és neked karcsú. Köztes megoldás a Mach4 lenne.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Divat csak poén volt.Legalább is részemrõl.
Fehér felni, feketet küllõ, fehér agy.
Ennél szebb nincs :D:D:D
Nekem tetszik, azt hogy másnak már nem, azt meg le....rom:D:D:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem divatozni kell Fiúk!
a lényeg, hogy Neked tetszen és kész! :)

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
jjjaaa....nekem senki sem szólt hogy a divatra is figyelni kell ha bicajt építek!
teljesen mindegy milyen a bicaj ha a gazdájának tetszik!

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Soha sem megy ki ;) :clap: :matrix:

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Az alivio hátsó agyam most haldoklik, az ok, hogy 2005-ös, de sokat nem volt használva, szóval részemrõl a 3-as, deora agyas verzió.
Mennyiért szerezted az xt agyakat és a syncros ds23 white felniket?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

megvan a syncros ds23(fehéééér) felni, meg az XT agy. már csak fekete küllõt kell találni ócsóér'. elsõ keréknél is 3 kereszt mindkét oldalon, ugye? hátul ez már csak természetes:D

Fehér agyal lenne az igazi.;)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
megvan a syncros ds23(fehéééér) felni, meg az XT agy. már csak fekete küllõt kell találni ócsóér'. elsõ keréknél is 3 kereszt mindkét oldalon, ugye? hátul ez már csak természetes:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
általában jó lesz hozzá, amit a boltban kapsz! (9mm átmérõjûek)
milyen agyaid vannak?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!

A gyorszáraknál van valami méretezés?Hossz,ilyesmi. Csak mert cserélni akarom õket és kíváncsi lennék, hogy mindegyik jó e minden agyhoz vagy nézni kell mekkorát veszek?köszi