Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Egyes 1,5-ös küllõknek nagyobb a szakítószilárdsága, mint néhány 2 mm-esnek.

X

de nem minden a számadat ám! merthogy z 1.5-ös küllõt külön élvezet centírozni!...mert nem csavarodik el..
de a 2-1.8 sííímán mehet minden bicajba szerintem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Most vettem elõször alaposabban szemügyre az RW2-t. Ez az ELSÕ olyan pofa (Shimano, kék Ricsi, piros B+, SRAM volt még benne) amiben NINCS fémforgács.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nekem most sun cr18on /a régebbi, nem a fekete elox/
van b+ 200ft-os
hatékony!!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Most cserélem. :)

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Kösz mindenkinek!

Normálisabbat mint az RW2??? Tudtommal az egyik legjobb pofa. Próbálom megcsiszolni picit...ha nem lesz jó BBB? Vagy melyik az a 3 komponensû Avid?

X

Szia

Ha a fékpofacserétõl megoldódik a problémád lécci írd meg itt a fórumon a vagy privibe is .
Én nagyot szívtam ilyen felnivel , kívánom , hogy nállad ne így legyen.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Egyes 1,5-ös küllõknek nagyobb a szakítószilárdsága, mint néhány 2 mm-esnek.

X

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
vegyél olyat. mer' jó. ennyiért alap mavicot kapsz

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Köszi,amúgy mért ne lenne, dh-nál divatból fûznék 2mm-essel? :)
Akkor megy majd 1,8-assal súly miatt,de hátra tuti marad a 2mm.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
attol hogy vastagabb kullovel fuzod a kereket meg nem lesz erosebb. mehet a 2-1.8 elore-hatra
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Na átszakosodtam az iparban azt lenne egy vuelta dh felnim amit egy syncros FL DS23-ra(440g) váltanék.Kérdés csak annyi h jóvétel-e 8k-ér(esetleg van-e más hasonló úgy 9e alatt), és elég erõs-e.Igazából xc-re használnám,csak lényeg az h minél jobb súlyban legyen megfelelõ merevség mellett.Amúgy küllõkbõl xc-nél milyet lenne érdemes belefûzni,2mm-es dt, vagy mehet könnyebb is elõre?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Leltem közben ithon 2 pár SRAM pofát. Állítólag KoolStop. Próba. Ha nem okés, akkor BBB...

Thx,
X

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Kösz mindenkinek!

Normálisabbat mint az RW2??? Tudtommal az egyik legjobb pofa. Próbálom megcsiszolni picit...ha nem lesz jó BBB? Vagy melyik az a 3 komponensû Avid?

X

bocs, bbb. csak már sokat emlegették az avidot:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Kösz mindenkinek!

X

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Hogy akarjam magának kifejezni, ....
Szóval elmesélem , hogy ugyan ebben az összeállításban , nekem is rezonált mint állat.
Persze én ezt itt megosztottam veletek egy pár hónapja.
Nekem is frissen befûzött kerékkel , volt ugyan a szitu. Szintén hátul jó volt elõl nem.
Már gyanakodtam mindenre fék fékpofa telo gumi minden cserélve volt és a végén derült ki hogy az a cnc-zett fékfelület lehet a hibás.
Vagy esetleg a két fékfelület egymáshoz képest nem volt párhuzamos?

Na mind1 nekem elég durván rezonált mikor óvatosan akartam adagolni a féket.
Ha nem akarsz rosszat magadnak sózd rá valami balaekra féláron és már jól jártál vagy fûzd szét aztán CR-18-at bele.

szerintem meg vegyen bele normális fékpofát. a gyári deore-ral ugyanez volt a helyzet, a 3komponensû aviddal meg brutáljó. és mindkét felni mach4

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Xian. Próbáld meg másik fékpofával szerintem.
Nekem akkor szokott rezonálni mikor letisztítom a felnit fajinntosan alkohol stb.
Mihelyst bekoszolódik, abbamarad eme jelenség.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

csak ajánlani tudom ezt a felállást, amit írsz!
vehetnél hozzá 717es felnit, meg ilyen kit-et: http://www.bikestore...cts_id/639.html - szerintem mûködik a Mavic 717 felnivel is.
.

Gondolkodtam én is a kit-en de, egyszerûbbnek találtam a 819 UTS felnit annak ellenére, hogy nehezebb. Ráadásul a V-fékes változatot vettem (475g) a disc (450g)., A gyári Mavic kerekek tuti erõsek és jók is,csak nekem nem tetszenek. Számomra a 32 ill.36 hagyományos küllõvel fûzött kerekek a nyerõk. Az árakról annyi hogy 15-20e.ft alatta leszek a crossmax st-nek tune gyorszárastól.És ebbe még belefér egy pár jófajta tubless guma. Összefoglalva én keréképítés párti vagyok , és csak a gyári építésûek merevsége szól ez ellen.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Skacok, az mitõl van, hogy fékezéskor berezonál a frissen fûzettett elsõ kerekem? Mach4-RW2. Hátul ugyanez van, de ott nem tapasztalható az a jelenség...

X

Hogy akarjam magának kifejezni, ....
Szóval elmesélem , hogy ugyan ebben az összeállításban , nekem is rezonált mint állat.
Persze én ezt itt megosztottam veletek egy pár hónapja.
Nekem is frissen befûzött kerékkel , volt ugyan a szitu. Szintén hátul jó volt elõl nem.
Már gyanakodtam mindenre fék fékpofa telo gumi minden cserélve volt és a végén derült ki hogy az a cnc-zett fékfelület lehet a hibás.
Vagy esetleg a két fékfelület egymáshoz képest nem volt párhuzamos?

Na mind1 nekem elég durván rezonált mikor óvatosan akartam adagolni a féket.
Ha nem akarsz rosszat magadnak sózd rá valami balaekra féláron és már jól jártál vagy fûzd szét aztán CR-18-at bele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Én is hasonlóban godolkozom. DT 240s cl - Mavic 819 -DT rev.küllõk. Ugyebár ez a fent írtak egyvelege. Lehet hogy neked is az építés lenne megoldás?
(nálam a tubless a fõ szempont)

és kb árban meg súlyban ott leszel mintha vennél egy crossmax st-t, viszont lényegesen gyengébb lesz ...

fõleg ha az UST a szempont, azért abból sztem jobb a gyári cucc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Skacok, az mitõl van, hogy fékezéskor berezonál a frissen fûzettett elsõ kerekem? Mach4-RW2. Hátul ugyanez van, de ott nem tapasztalható az a jelenség...

X

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,572 posts

Én is hasonlóban godolkozom. DT 240s cl - Mavic 819 -DT rev.küllõk. Ugyebár ez a fent írtak egyvelege. Lehet hogy neked is az építés lenne megoldás?
(nálam a tubless a fõ szempont)

V-fékes kerék esetén én biztosan a Mavic mellett döntenék. A tárcsás Mavic kerék drágább mint a v-fékes. Pl. alkudnék, elvinném ezt itten: http://piacter.bikem...=124305&cat=all
Az általam fentebb linkelt DTswiss kerék az épített, meg is felelne, de most ez a Mavic féle merevség rendesen arcon csapott. A drágább Mavic-et azért nem akarom megvenni (mely a DTswiss-hez hasonló súlyban van), mert azért van egy határ…