Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a specialized kerék kicsit több, mint 70-80k :) ugy a duplájánál is.
cserébe hügi agyak, hegesztett alex felnikkel, alu küllõanyákkal, egyenes fejû húzott dt küllõkkel, alu rotorral stb...

Trunks92: nem fog menni szerintem. de lehet kapni átalakitót, szerintem a Velvart-ban nézz szét, hátha.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Ó dehogynem, különben nem kérdeztem volna. Egyébként is, azzal, hogy fogdostad már több tapasztalatod van vele mint nekem :) Megpróbálok a kettõ közül választani. Köszi mindenkinek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igazabol nem jelent sokat a szavam, csak a velemenyemet irtam ugy altalaban. XT kereket meg csak egyszer fogdostam, biztatoan nez ki, de kb ennyi az ossz tapasztalaltom vele. a specialized kerek meg meg nincsen nalam, talan jovo hetre ideer. ha egyben lesz a gep majd mondok rola tapasztalaltokat, de amugy nem tudom mennyibe kerul, es azt sem hogy kaphato lesz e Magyarorszagon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

en az XT-t vennem. a mavic kazettatestek tenyleg nem a legjobbak mostanaban. Foleg miota az alap kategorian figyel a made in romania felirat. Tudom hogy minosegbiztositas, meg hogy attol meg jo az, de megis. Regen amig csak deemax volt meg crossmax, addig mind zsir volt. mostmeg kezembe kerulnek olyan hulladekok is hogy na... Ksyrium SL-ek pl hajladoznak osszevissza, crossmaxokon beall a szabadonfuto... es ez csak az elmult 1 honap termese. en is inkabb egy specialized kereknek szavaztam bizalmat a crossmax ST-vel szemben.

igaz a karbantartast egy jobban taplalt csimpanz el tudja vegezni, ketto darab imbusz kulcs kell a szetszedeshez. kicsi olaj bele [nem zsir sala...] es megy tovabb.

Egy érv a Mavic mellett, egy pedig az XT mellett. Ez így még mindig két szett :/
Ha jól sejtem te is bringaboltban dolgozol, járt már a kezeid közt ilyen XT kerék? (javítás céljából pl) Élõben is olyan jól mutat mint képen?
Ez a specialized kerék amit említettél ez milyen? Bár gondolom nem férne bele a 70-80k -ba.

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

nem hiszem, hogy passzolni fog. attól függ milyen agy van a rodi kerékben.

B+ tárcsás kazettás agy. vagy bõvebb infó kell?!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en az XT-t vennem. a mavic kazettatestek tenyleg nem a legjobbak mostanaban. Foleg miota az alap kategorian figyel a made in romania felirat. Tudom hogy minosegbiztositas, meg hogy attol meg jo az, de megis. Regen amig csak deemax volt meg crossmax, addig mind zsir volt. mostmeg kezembe kerulnek olyan hulladekok is hogy na... Ksyrium SL-ek pl hajladoznak osszevissza, crossmaxokon beall a szabadonfuto... es ez csak az elmult 1 honap termese. en is inkabb egy specialized kereknek szavaztam bizalmat a crossmax ST-vel szemben.

igaz a karbantartast egy jobban taplalt csimpanz el tudja vegezni, ketto darab imbusz kulcs kell a szetszedeshez. kicsi olaj bele [nem zsir sala...] es megy tovabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

shimano nem gyárt zárt csapágyas agyat.

a dura ace kazettateste 2 zárt ("ipari") csapágyon gördül ;) de az agy maga továbbra is kónuszos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok. egy egyszerû kérdésem lesz! VAn pár "teszkós szintû kerekem" és azokbõl át tudom rakni a tengelyt a vuelta rodi dh-m ba?mert most ilyen gyorszár van rajta de az sz@rt se fog. elõre is köszi. jah és ha áttudom,akkor hogyan kezdjek hozzá?

nem hiszem, hogy passzolni fog. attól függ milyen agy van a rodi kerékben.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
shimano nem gyárt zárt csapágyas agyat.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

uccsó 2
személy szerint mavic, kikotyogósodás megelõzhetõ ha a megadott idõközönként ujrazsirzod
én egy éve nyuzom és no nyolcas(dee traks)

Értem, milyen idõközönként kell pl. a deetraks-ed újrazsírozni?Egy év nyolcasmentesség bíztatóan hangzik. Ez az xt szett zárt 'ipari' csapágyazott v csupán egy modosított peremû golyós xt? Esetleg nincs valakinek súlyadata róla? Legszívesebben fûzetnék,csak nincs infom a közeli szakik képességeirõl.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
uccsó 2
személy szerint mavic, kikotyogósodás megelõzhetõ ha a megadott idõközönként ujrazsirzod
én egy éve nyuzom és no nyolcas(dee traks)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Üdv,
XC/túra felhasználásra ~78kg -hoz szeretnék kerékszettet. Egyelõre merevfarúba, aztán ha minden összejön akkor egy fullyba költöztetve. A kiszemeltek:
1. Hope Hoops -XR4.2d felnivel van valakinek tapasztalata? mtbr-en (tudom, hogy fenntartással kell kezelni) túlzott lágyságra panaszkodtak néhányan.

2. Mavic Crosstail -errõl keringenek a neten olyan rémhírek, hogy gyorsan kikotyogósodik a kazettatest, meglehetõsen nagy oldalirányú holtjátékot adva a sornak

3. Shimano XT XC -nem sokat hallottam róla, egyik BikeMagban a kilincsek hangját dícsérték
Melyiket válasszam? Esetleg egyéb alternatíva, ha van. (a plafon ~75-80eFt)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem 38 E-ért megéri (bikeexpress). Nem biztos hogy merevebb a 32 v.36 küllõs, mert a mavic géppel fûzött, és nagyon meg vannak spannolva a küllõi.

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

Az "Xt agyak+Snycros Ds23 white felnik+fekete 2.0-ás dt küllõ" kombináció eddig meglehetõsen jónak tûnik. Elég merev, ami meglep, hogy valóban érezni, hogy némileg könnyebb, jobban gyorsul :) Sokat dob kinézetre is a bicajon.
Amúgy nekem ez a kombó 43ezer forintomba került, magam fûztem (életemben elõször), a centirozást már átpasszoltam.

Én is valami hasonlóban gondolkotam/gondolkodom azzal a különbséggel, hogy 717es mavicot néztem ki a syncros helyett.
- jó lenne egy ilyen syncros is, mivel olcsóbb a 717nél, de nem láttam V-fékes verziót...

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok. egy egyszerû kérdésem lesz! VAn pár "teszkós szintû kerekem" és azokbõl át tudom rakni a tengelyt a vuelta rodi dh-m ba?mert most ilyen gyorszár van rajta de az sz@rt se fog. elõre is köszi. jah és ha áttudom,akkor hogyan kezdjek hozzá?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Az "Xt agyak+Snycros Ds23 white felnik+fekete 2.0-ás dt küllõ" kombináció eddig meglehetõsen jónak tûnik. Elég merev, ami meglep, hogy valóban érezni, hogy némileg könnyebb, jobban gyorsul :) Sokat dob kinézetre is a bicajon.
Amúgy nekem ez a kombó 43ezer forintomba került, magam fûztem (életemben elõször), a centirozást már átpasszoltam.

nekem 42 volt fûzéssel együtt, igaz nem DT köllõvel, hanem mach1-gyel. és kurva jóóóóóóóóó

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Abban igazad lehet , hogy nem verseny súlyu , de 85kg-osan mernél ennél könnyebb kerrékkel maratonozni?
Igazából akinek magas a súlya annak nem sok választása van , ha nem valami gazdag csávó:)
A machIV felni alattam tojás lett + álltalánosan a tengelyek ( hátsó) is szépen elhajlanak pár hónap alatt .
Ja tudom aki dagatt az nem versenyzõ. Szerencsére Mo.-on a maraton középtávokon alig van versenyzõ a 600 emberbõl kb 50 megy valahogy a többi csak túrázik , szóval nem izgulok:)

én 110 vagyok /voltam/ 1700 grammos kerékszettem van, és teljesen jól bírja, de nem soká crossmax slr is lesz /1600 gramm/ ,de simán beválllok egy mavic 717/ xtr agy/ 2/1,8-as felni kombót is annak se lenne semmi baja....

az hogy az a felni tojás lett alattad azt nem csodálom...probálkozz más márkával :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

Nekem is Crossride van. Én a 6 furatos tárcsa miatt döntöttem e mellett és nem a fûzött kerék mellett. Meg árban nem találtam olyan 6 csavaros agyat, ami felnivel, küllõvel, munkadíjjal együtt olcsóbb lett volna és érdemes lett volna beépíteni, mint megvenni a mavicot. Sok menettapasztalatom nincs vele, de kellõen gördülékeny, kellõen merev. Majd nyár végén mondok többet róla :) Azt tudni kell azért, hogy ez a kerék a Mavicnál belépõ szint. Csodát nem kell várni tõle. Egy fûzött, XT agyas kerék azért jobb lehet, pláne ha ügyes emberke fûzi (persze drágább is lesz, mint 38e). Nekem a tárcsa miatt ez tûnt a legjobb alternatívának:)

Na az jó lenne... bár lehet addigra már én is boldog tulaja leszek :) de lehet, hogy fûzetek - vagy bergusonnál, vagy Gyapinál, és akkor nagy valószínûséggel nem lesz gond a fûzés minõségével :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ámen :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers