Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
csavard le a konuszokat a tengelyröl, zsírozd be a golyókat, tedd vissza a tengelyre a konuszokat, huzd meg (ésszel normálisan, hogy még finoman forogjon a tengely de ne is kotyogjon)

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Nekem meggyûlt a bajom a hátsó agyammal (remélem jó helyre írok ezügyben)!
Egy Shimano Saintrõl van szó és gondoltam beírok ide mielött bármit csinálok mert ezzel még nem volt dolgom!
Az a baj hogy kotyog a kicsike csak nemtudom hogyan kell ezt összehúzni, a bal oldalon van egy csavar amiben van két vágás(tehát kulcsal meglehet húzni) a kazettatest felöli oldalon lévõ csavaron is van két kis vágás ugyan úgy amihez kónuszkulcs kell illetve a tengelyen belül van egy nagy imbusznak való hely gondolom ezzel a kazit lehet leszedni.
Hogyan lehet ezt az agyat összehúzni?Egyszerûen öszehúzom a két csavart és ennyi mert ez túl egyszerû lenne gondolom van ebben valami furang....
Vagy csak én ilyedtem meg és ennyi lenne? :D

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 posts
Tudnátok segíteni küllõméret számításban?A Dt swiss calculátorán nem tudok eligazodni.Ha valaki aki érti a számítást,segítene:Rigida Disc bull tárcsás felni,shimano xt 765 centerlockos agy elõl,hátul.Elõre is köszi!

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
:) Tudom, sory!

Amúgy én sem értettem, hogy is oldják meg, da asszem kihagyom ezt a lehetõséget. Nem volt nekik minden méretben, hanem van valami hosszújuk, amit méretre szoktak vágni (Velvártban amúgy). Probike-ba viszem, ott úgy is van nekik Mach1-es feketéjük 90ért sok méretben.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ahogy MJani01 is tanácsolja, ne kérdezd meg ugyanazt a dolgot négyszer, aki tudja rá a választ akkor is megírja, ha csak egyszer teszed fel a kérdést.

Nade, hogy konstruktív legyek, nem igazán értem, hogy miért kellene a küllõket méretre vágni. Meglehetõsen széles méretválaszék áll rendelkezésre B+ küllõkbõl is, 24-es, 26-os, 28-as kerekekhez, radiális vagy 2-3 keresztes fûzéshez is. Arról nem is beszélve, hogy elég macerás lehet küllõt méretre vágni házi körülmények között.

B+ küllõk.

Inkább ebben segítsetek nekem, sürgõs lenne már néhány tanács!:

Beszéltem az egyik bringabolttal fekete küllõk és kerék fûzés miatt és azt mondták, hogy B+-ból tudnak adni méretre vágottat, amit õk vágnak méretre 70ft-ért. Na ez milyen? Hogyan? arra az acélos anyagra hogyan vágnak menetet, vagy ahhoz hogy fogják meg a küllõt?
Szabad ilyennel befûzni a kereket?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Beszéltem az egyik bringabolttal fekete küllõk és kerék fûzés miatt és azt mondták, hogy B+-ból tudnak adni méretre vágottat, amit õk vágnak méretre 70ft-ért. Na ez milyen? Hogyan? arra az acélos anyagra hogyan vágnak menetet, vagy ahhoz hogy fogják meg a küllõt?

Fórum etikett 8. pont. Olvasd el, hasznos.

A sebesség mindent megold.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Nekem olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem e tudjátok hogyan kell megcsinálni azt hogy az agy hangosabban reteszeljen mint eddig?

lássuk csak mik is vannak:

1. müanyag (netán kartonlap) láncvillára és TRAAAAAAAAAA hagy szóljon

2. csúszós kis szines müanyag baszok küllöre. lassú tempónál mekkora császár volt hogy lassítasz és takk takk takk estek le azok a vackok :D

volt még valami? :chin: 1es verzió létezik rengeteg kivitelbe annak csak a fantázia szab határt hogy mit kreál oda az ember.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hello!
Nekem olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem e tudjátok hogyan kell megcsinálni azt hogy az agy hangosabban reteszeljen mint eddig? Vagy ezt ne mlehet megcsinálni mert tudtomal bmxen kivitelezhetõ de azt nem tudom, hogy esetleg montin is lehet e? Ha valaki tudja letudná írni ennek a menetetét egy kazis agyra? Mondjuk azt se tudom hogy a kazettatestet(nem vagyok biztos benne hogy igy hívják ugyhogy bocsi!!!)azt a bordázot cumot amire a fogaskoszorut kell ráteni azt hogy lehet leszedni az agyról?
Elöre is köszi és bocsi hogy ilyen hülye vagyok a témához :D:P

mukodesileg nem feltetlen lesz az jo neki, hogy ha hangosabb. ha halk, az azt jelenti, hogy megfelelo a kenese, tehat lassabban kopik, es finomabban mukodik. ha hangos, akkor kell inkabb "hangtalanitani" ertsd zsirozni, mert ugy lesz neki jo

amugy kell hozza par szerszam, altalaban konuszkulcs [vekony 15mm-s] es sima 17-es villaskulcs. meg nagyon nem art ha van olyan kis szerszamod, amit a satuba teve fixalni tudod a tengelyt. aztan ki kell tekerni a konuszokat, kiszedni a golyokat, akkor mar kijon a tengely, aztan lehet belemenni a racsniba. Shimano agyaknal nem tudsz ennel jobban belemelyedni

csapagyas agyaknal altalaban egy pic imbusz tartja a porvedo-hezagolo alu tengelyveget, azt letekered, es ott lesz a csapagy. aztan a tengelyt kiutve [gumikalapaccsal ha lehet] jutsz be a racsnitest kozelebe.

de ha meg sosem csinaltal ilyet akkor inkabb ne allj neki, mert nagyon el tudod barmolni. foleg a konuszost.

szedd szét, szedd ki a zsírt, és csak olajat rakj bele vissza

ha csak ilyet tudsz irni, akkor inkabb ne irjal...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
hát jó! Köszi szépen a segtséget de ha mégis felmerûl valami a témábn szívesen várom az ötleteket ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

bike+ tárcsás egy elég alap kategóriás kazettás agy. Most lehet hogy én vagyok a hülye sõt biztos de még mindig nem tudom hogy hogyan hova miként és hogy honan :D Bocs hogy fárasztalak itt titeket este ! :P

Ebben sajnos nem tudok segíteni, ilyen agyat még szedtem szét. Egyáltalán nem vagy hülye, nem hangzott még el semmi olyan info, ami segítene a szabadonfutó szétszedésében.

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
bike+ tárcsás egy elég alap kategóriás kazettás agy. Most lehet hogy én vagyok a hülye sõt biztos de még mindig nem tudom hogy hogyan hova miként és hogy honan :D Bocs hogy fárasztalak itt titeket este ! :P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

jó az addig oké meg minden de nálam már az alapoknál kezdõdik a gond!Hogy kell szétszedni,milyen kulcsal meg ilyenek mivel kezdjem és hogy??Ugyhogy ha vlaki nagyon türelmes és kedves hozzám lécci írja le ennek a menetét! Köszi!

Agy márkája, tipusa?
Egyébként semmi keresnivalója zsírnak a kalapácsokon.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

jó az addig oké meg minden de nálam már az alapoknál kezdõdik a gond!Hogy kell szétszedni,milyen kulcsal meg ilyenek mivel kezdjem és hogy??Ugyhogy ha vlaki nagyon türelmes és kedves hozzám lécci írja le ennek a menetét! Köszi!

Pontosan, kitörlöd a zsírt és esetleg +1 rúgó is és tuti meghallanak ha jösz majd az emberek mögött!
Bár én nem tartom olyan jónak, mert sztem így hamar elkopik benne a kalapács.
Amúgy most vettem Novatec 362SB agyat, a 10mm-es átütõs tengelyest és iszonyat masszívnak érzõdik az egész agy és racsni. Remélem jól is fogteljesíteni! Ja, és simán belecsúszik a Hardy1 Team papucsába, írták néhányan, hoyg picit erõletetni kell, de nem.

Ja és erre várok véleményeket:

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
szedd szét, szedd ki a zsírt, és csak olajat rakj bele vissza

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Hello!
Nekem olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem e tudjátok hogyan kell megcsinálni azt hogy az agy hangosabban reteszeljen mint eddig? Vagy ezt ne mlehet megcsinálni mert tudtomal bmxen kivitelezhetõ de azt nem tudom, hogy esetleg montin is lehet e? Ha valaki tudja letudná írni ennek a menetetét egy kazis agyra? Mondjuk azt se tudom hogy a kazettatestet(nem vagyok biztos benne hogy igy hívják ugyhogy bocsi!!!)azt a bordázot cumot amire a fogaskoszorut kell ráteni azt hogy lehet leszedni az agyról?
Elöre is köszi és bocsi hogy ilyen hülye vagyok a témához :D:P

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
háááát, nem hangzik túl bíztatóan. de majd az okosok megaszondják:p

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Üdv! Beszéltem az egyik bringabolttal fekete küllõk és kerék fûzés miatt és azt mondták, hogy B+-ból tudnak adni méretre vágottat, amit õk vágnak méretre 70ft-ért. Na ez milyen? Hogyan? arra az acélos anyagra hogyan vágnak menetet, vagy ahhoz hogy fogják meg a küllõt?

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszönöm a tanácsokat, többektõl hallottam már hogy a Bikesupport szerviz elég korrekt úgyhogy most be is viszem, majd írom hogy mi volt.