Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
na igen, nekem az lx-ben már durván 5000 kilci van, még zsírozva se volt azóta, és hibátlan. most xt van, szerintem az is hozni fogja a szintet.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Ne haragudjatok, hogy ide is beírok, a keréképítésnél nem
válaszoltatok és fontos lenne, reggel megyek a nagykerekbe...

Eddig 4 Novatek-es tárcsás kereket építettem, de 2-t garanciáztatni kellett, 2-ben meg azért nem lehet
csapágyat cserélni, mert a tengely is kikopott. Fél év alatt... röhej... (kb. 3-5000 km...)

A kérdésem ezek után egyértelmû, milyen ipari csapágyas, nem átütõs tárcsás agyat tudtok javasolni,
ami nem kopik ki ilyen gyorsan és hosszútávon szervizelhetõ? Atomlab esetleg? Köszi elõre is!

megérdeklõdöm h a sima kónuszos simanõ egyéb agyak miért nem jók? szervizelésben egyszerû, krédés h egy iparis annyival merevebb lenne?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Mit értesz az alatt,hogy kikopott a tengely?
És milyen garis problémád volt?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Üdv!

Eddig 4 Novatek-es tárcsás kereket építettem, de 2-t garanciáztatni kellett, 2-ben meg azért nem lehet
csapágyat cserélni, mert a tengely is kikopott. Fél év alatt... röhej... (kb. 3-5000 km...)

A kérdésem ezek után egyértelmû, milyen ipari csapágyas, nem átütõs tárcsás agyat tudtok javasolni,
ami nem kopik ki ilyen gyorsan és hosszútávon szervizelhetõ? Da bomb? Atomlab? Novatek kizárva, az tuti...
Köszi elõre is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A két kerék bõven kijön 80 alatt, ezt egyáltalán nem tartom soknak, és meg kell hogy legyen az összhang a géppel. A te alternatívád is jó, de nem ebbe a gépbe.

az az xt nem annyira erõs mint amennyire nehéz....én azt nem venném.

amúgy átütõs ST de az asszem legjobb áron is drága.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A két kerék bõven kijön 80 alatt, ezt egyáltalán nem tartom soknak, és meg kell hogy legyen az összhang a géppel. A te alternatívád is jó, de nem ebbe a gépbe.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

AM/Trail a cél
amit írtál az DH/FR kerék, és a DT nekem is tetszõ AM kereke, az EX1750 majdnem kétszer annyi lenne, mint az általam vázoltak
mellesleg a DH kerekem (Mavic EX823, DT440, elöl Competition, hátul Champion küllök):)

oké:)
az enyém meg kb fele annyi mint amiket kinéztél és ugyanazt tudja. de az már biztos lowend... syncros ds23 felni(440gr mérve), mach1 2.0 küllõk, xt agyak. megvolt 40bõl és marha erõs. és nem is olyan hûde nehéz

szvsz ha nem akarod feleslegesen b*szni a pénzt, akkor jobban jársz egy ilyennel. ha van mibõl, akkor gyári xt vagy mavic crosstrail. guszta kis darab, tegnap szemeztem vele probikeban

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

asszem van gyári dt kerék, dt 440 fr agyak, és talán ex 5.1d felnik, de valami brutálisabb darab mindenesetre

AM/Trail a cél
amit írtál az DH/FR kerék, és a DT nekem is tetszõ AM kereke, az EX1750 majdnem kétszer annyi lenne, mint az általam vázoltak;
mellesleg a DH kerekem (Mavic EX823, DT440, elöl Competition, hátul Champion küllök):)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
pff benéztem.... :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
asszem van gyári dt kerék, dt 440 fr agyak, és talán ex 5.1d felnik, de valami brutálisabb darab mindenesetre

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Javaslatot szeretnék kérni keréképítés ügyben. AM/Trail jellegû felhasználásra kellene egy pár kerék, és nem igazán tudok dönteni, bár én némileg az épített kerék felé hajlok.
Lehetõség 1: a Shimano új, M776-s XT kereke (elöl átütõs, hátul gyorszáras)
Lehetõség 2: Funn felni (Sun SOS fehérben), Hope Pro 2-s agyak (elöl átütõs, hátul Saint kompatibilis), DT 10mm-s RWS Thru-bolt tengely, DT Competition küllõk

Árban egyformára jön ki a kettõ. Súlyban jobb az épített, az XT viszont UST kompatibilis.

Egyéb alternatíva max. gyári kerékbõl érdekel.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
tárcsás
american classic mtb 350 disc 363 gr
bontrager select disc 442 gr

nem tárcsás
american classic cr350 363 gr
bontrager valiant 376 gr
dt xr 4.1 422 gr
mavic x517 408 gr
mavic xc717 425 gr
sun cr17a 410 gr

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
28 lyukas, esetleg tárcsafékes felniket tudtok nekem mondani? haver ugye bezúzta a dt 4.2D-s felnijét, a dt 370s agyból meg 28 lyukasa van.

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
[quote name='exxpert']Olyan hátsó agyra lenne szükségem, aminek a gyorszárát nem nyitja ki a 203-as tárcsa.

Akkor mindenképpen vmi belsõ mechnaikás (Shimano rsz-û) kellene. azok nem lazulnak fel a folyamatosan változó terhelésre. Esetleg csavaros.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Olyan hátsó agyra lenne szükségem, aminek a gyorszárát nem nyitja ki a 203-as tárcsa. ...

hmm, hát ilyenrõl se hallottam még... :o

amúgy, amit linkeltél elég masszív darabnak tûnik.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Olyan hátsó agyra lenne szükségem, aminek a gyorszárát nem nyitja ki a 203-as tárcsa. Ezt néztem ki: http://ebike.hu/term...atso/disc/3384/

Vélemény, tapasztalat?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem a disces sokkal jobban nez ki, de a v-fekes is legalabb annyira jo felni, szoval ha sporolni akarsz egy kis penzt, akkor okos valasztas :)

Feltöltött kép Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Így néz ki, kicsit nehezebb. Ez egy 819-es pontosan az amit kérdeztél. Nyugodtan megveheted ha jó árban van . Szerintem jó felni :)

köszi!
pont ilyenre gondoltam. 45euro most

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

Szevasztok!

Lehet, hogy kicsit gagyi a kérdés:
XM819 v-fékes felni miben különbözik a t.fékestõl?
Csak a fékfelület? Használhatok-e v-fékes felnit t.fékes kerékbe?
(csak mert a v-fékes most akciós...)

Kösssz!

Így néz ki, kicsit nehezebb. Ez egy 819-es pontosan az amit kérdeztél. Nyugodtan megveheted ha jó árban van . Szerintem jó felni :)

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Gumikalapáccsal semmit sem értem el. Aztán rátettem a drótkefe nyelét a tengelyre és kezembe vettem a nagykalapácsot másodi ütésre kieset. Öröm és üdvrivalgás.:D
Nem kimegyek a Pusztákra biciklizni, hanem kint vagyok a Pusztákon biciklivel.