Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Sziasztok!
A hozzáértõktõl kérdeznék egyet! Van egy kis gond az elsõ kerekemmel. A felni alapból vékony szelepes volt, de amikor elszált a belsõm, csak vastag szelepes pótbelsõm volt. Így egy kicsit megfúrtam a lyukat, hogy belemenjen az új szelep. Csak úgy néz ki, hogy fél milliméterrel nagyobbra sikieredett a lyuk, mint ahiogy terveztem. Így 4-5 belsõböl kelett kiszakítsa a szelepházat mire erre rájöttem. Most úgy oldottam meg, hogy a vékony csavaros gyûrût rátettem a velni belsõ oldala felöli részre is meg egyet a kívülre.Így sikerült beszorítsam a szelepet, hogy ne legyen semmi mozgáslehetõség... Most már 150 KM-t mentem vele gond nélkül, de a hétvégén indulnék egy eröltetetteb Kárpát túrára, és nem tudom, hogy így el merjek-e indúlni vele. + lehetõségen gondolkozok: a) így hagyom, B) hozzáértõvel furatok egy rendes lyukat ugyanerre a felnire a kerék egy másik pontján c) teljes felni csere (csak idõ meg pénz sem nagyon támogatja ezt a verziót)
Kérem írjátok meg a véleményeteket az ügyben!
Köszönöm elõre is a segítségeteket!
Üdv.: Örs

Hát akkor már hagyd úgy inkább,mert szerintem nem igazán jó összefurkálni a felnit. Szerintem ha eddig bírta akkor bírni fogja,de azért egy pótbelsõ legyen nálad!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

asszem nova lesz, max ha kifekszik akkor kibelezem és ki lesz cserélve benne ami letérdelt

felni meg változott, a sunból úgynézki csak 36 lyukas van, az agy meg 32-es úgyhogy marad a jól bevált mach1 mx hátulra is:)

Nekem egy idényt bírt a novatecem,pedig van benne vagy négy darab csapi! na mindegy,elvittem bótba kicserélték valami japán csodacsapira (3000Ft mindennel együtt) ,és azóta semmi baja.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok!
A hozzáértõktõl kérdeznék egyet! Van egy kis gond az elsõ kerekemmel. A felni alapból vékony szelepes volt, de amikor elszált a belsõm, csak vastag szelepes pótbelsõm volt. Így egy kicsit megfúrtam a lyukat, hogy belemenjen az új szelep. Csak úgy néz ki, hogy fél milliméterrel nagyobbra sikieredett a lyuk, mint ahiogy terveztem. Így 4-5 belsõböl kelett kiszakítsa a szelepházat mire erre rájöttem. Most úgy oldottam meg, hogy a vékony csavaros gyûrût rátettem a velni belsõ oldala felöli részre is meg egyet a kívülre.Így sikerült beszorítsam a szelepet, hogy ne legyen semmi mozgáslehetõség... Most már 150 KM-t mentem vele gond nélkül, de a hétvégén indulnék egy eröltetetteb Kárpát túrára, és nem tudom, hogy így el merjek-e indúlni vele. + lehetõségen gondolkozok: a) így hagyom, B) hozzáértõvel furatok egy rendes lyukat ugyanerre a felnire a kerék egy másik pontján c) teljes felni csere (csak idõ meg pénz sem nagyon támogatja ezt a verziót)
Kérem írjátok meg a véleményeteket az ügyben!
Köszönöm elõre is a segítségeteket!
Üdv.: Örs

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
az mind szép, de egy mostani pl xt agyat nem fogsz 10 év múlva használni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
nekem meg a joytech agyam ment köbö 6000 km et és nem volt ápolva szétszedve max 2 alkalommal és az is 1996 os. :D

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

nekem a használtan szerzett, 95 körüli, ki tudja mennyit futott, hogyan használt és mikor volt karban tartva, továbbá általam sosem kent vagy ápolt, télen, esõben, terepen, aszfalton közel 6000 km-t használva semmi, de semmi baja és nagyon szépen fut a shimano acera kónuszos szettem

nekem is van acera hátsó agyam, kb. 10 éves. nem tudom, hogy volt karban tartva. mielõtt hozzám került, 4-5 évet porosodott mindenféle helyiségekben. nálam kb 1500 at ment, de semmi baja nincs. igaz, már rég nem azt használom.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Chosen agyat kell venni. 3200-nál járok vele, és semmi bajuk sincs. Pedig már tóban is jártak nem egyszer.

nekem a használtan szerzett, 95 körüli, ki tudja mennyit futott, hogyan használt és mikor volt karban tartva, továbbá általam sosem kent vagy ápolt, télen, esõben, terepen, aszfalton közel 6000 km-t használva semmi, de semmi baja és nagyon szépen fut a shimano acera kónuszos szettem

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

Szeretnék ciklokrossz gépet venni. Én 95 kg vagyok. Milyen kereket építsek hozzá? Agy, felni, küllõ?
Akár tárcsás is lehet, csak elbírjon. Az egész gépre 250-300 ezret szánok.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Ha rossz helyem kérdeztem elnézéseteket kérem.

üdv:
forob

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Szerintem azt kell venni, amelyik olcsóbb, mert amúgy halálmindegy, mivel tipusonként elég hasonló/uaz a felépítésük. Nekem 6 Nova-s kerekem van, összesen 1x kellett csapágyat cserélnem, meg 1x rámhozta a frászt amikor a kazettatest lelazulz az egyiken.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
asszem nova lesz, max ha kifekszik akkor kibelezem és ki lesz cserélve benne ami letérdelt

felni meg változott, a sunból úgynézki csak 36 lyukas van, az agy meg 32-es úgyhogy marad a jól bevált mach1 mx hátulra is:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Emlegessem az alig 1000 kilcsit futott Novatec elsõ agyat hasonló hibája miatt? Akkor mirõl is beszélünk?:chin:

számokról Drusza :)

mondjuk 100 db-ból, melyikbõl hullik el több.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Chosen agyat kell venni. 3200-nál járok vele, és semmi bajuk sincs. Pedig már tóban is jártak nem egyszer.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Emlegessem az alig 1000 kilcsit futott Novatec elsõ agyat hasonló hibája miatt? Akkor mirõl is beszélünk?:chin:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

én ha új agyat vennék, csak tárcsásat vennék, akár V-fékem lesz, akár nem. megmarad a késõbbi bõvíthetõség lehetõsége, és annyival nem drágábbak a sima v-fékesnél...én amúgy a b+ travelt venném, de tárcsásban.

B+ Travelt inkább ne, 3e km után mind2 csapágya berágódott. Valami novatechet, legalább nem kell fél év után komplett csapágycserét eszközölni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem nincsenek (még) :)

viszont a b+-ból lényegesen több hullik el mint a novából

Egyetértek.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

jaja, szerintem vannak joytech bike+ agyak is, nem csak quando.

szerintem nincsenek (még) :)

viszont a b+-ból lényegesen több hullik el mint a novából

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
joytech néven lehet hogy csak kónuszosat árulnak, de a novatec az a joytech saját márkája ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

talán a kónuszos joytech (mivel a joytech részleg csak kónuszost gyárt), az iparis b+ szerintem nem az

http://www.joy-tech....DISC HUBS-4.jpg

egyébként a joytechnek nemvoltak rosszak a kónuszos agyai (itthon van belõle egy garnitúra)
régi 7-es menetes, 2 kalapács + 2 álkalapács, ami magát a hangját adja:)
elég érdekes, majd ha legközelebb szétszedem lefényképezem

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A Joytech gyártja/gyártatja a Novatec márkanévvel piacra kerülõ alkatrészeket. Rob infója szerint a Bike+ egyes típusai is tõlük származnak. A Quando csak egy, azon cégek közül, akinek a termékei Bike+ márkajelzéssel is piacra kerülnek. Magyarán õk is bérgyártók, de saját márkanevet is futtatnak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Joytech gyártja/gyártatja a Novatec márkanévvel piacra kerülõ alkatrészeket. Rob infója szerint a Bike+ egyes típusai is tõlük származnak. A Quando csak egy, azon cégek közül, akinek a termékei Bike+ márkajelzéssel is piacra kerülnek. Magyarán õk is bérgyártók, de saját márkanevet is futtatnak.