Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Gondoltam rá...bár van egy garnitúra 2.4-es NN-em jó állapotban, csak a bele való latexek autószelepesek...vagy kéne szerválnom hozzá lötyit, akkor menne normál külsõvel is? Vagy nem jól gondolom? Ha mûködik a dolog, akkor mit érdemes beleönteni?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ami vegulis Kina, nem?

nekem is megvan az a papir hozza, nagyon komoly, hogy kimutatas van a kullofeszessegeimrol. egyenkent :D nem mintha ettol jobb lenne, csak hat megis na.

UST hasznalod majd?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Igen.
Még mindig gyönyörû...-) Itt figyel az ágyam mellett...

Ja, és nem is kínai. Made in Taiwan. -p
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Traversee Disc?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Ma megjött a Roval-szett...gyönyörû...remélem, jó is lesz.
Kinyitom a dobozt, felül egy kis papper, rajta jó sok szám a sok kis négyzetben, hogy lateral trueness 0.13mm meg ilyenek...ez tetszik, még ha kínai, akkor is...
Szemre semmi nem változott a '08-ashoz képest, mondjuk azt csak képen láttam.
Az elsõ 802 gr, szalaggal, szeleppel, gyorszárasra alakítva.
A hátsó 816 gr.
A zárak 124gr.

Örül.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
ok. Így tiszta már. :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

....vegyek egy ien külsö kört nemtom mi a neve...

ok. én erre reagáltam

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Koca: Az elején írta hogy a felnije kõfelverõdött.. Akkor utána miért ne tudta volna mi a neve?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

sziasztok!
röviden egy csunya kátyu által tönkre tevõdött a felnim
(egy régi peugeot turabicom van) elvittem szervizbe ahol azt mondták h kuka vegyek egy ien külsö kört nemtom mi a neve és akkor át lehet füzetni a kerék közepét a fogaskerekekkel(hátso kerék)
az érdekelne hogy hol találok ien részt ami nem is a legmodernebb cucc szoval még normálisan is fest egy 30 éves bringán és hol lehet átfûzetni pesten normális minöségben és áron!

segitségeteket elöre is köszönöm

1.
a "kört" azt jobbára felninek hívják :)
a "közepet" meg kerékagynak.
(a fogaskerekek meg legyenek inkább lánckerekek)

2.
tehát nincs más dolgod mint venni 1 új felnit és szinte biztos vagyok benne hogy akármelyik pesti bicajos boltba / szervizbe meg tudják neked csinálni a kerék újrafüzését.
szétnézhetsz netes áruházakban is hogy hol milyen áron kínálják a felniket....
(pl. www.speed-way.hu, www.probike.hu, www.bikemarket.hu, www.ebike.hu,.....)

B_D_G

B_D_G

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok!
röviden egy csunya kátyu által tönkre tevõdött a felnim
(egy régi peugeot turabicom van) elvittem szervizbe ahol azt mondták h kuka vegyek egy ien külsö kört nemtom mi a neve és akkor át lehet füzetni a kerék közepét a fogaskerekekkel(hátso kerék)
az érdekelne hogy hol találok ien részt ami nem is a legmodernebb cucc szoval még normálisan is fest egy 30 éves bringán és hol lehet átfûzetni pesten normális minöségben és áron!

segitségeteket elöre is köszönöm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Mondjuk a Merida 150-be is benyomták,pedig az nem ilyen lájtos enyhe terepes bike.

kétféle xt kerék van: sima kettes küllõvel szélesebb felnivel az átütõs, meg húzott küllõvel és vékonyabb felnivel a sima tengelyes kerékszett. v-fékesbõl csak a vékonyabb van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Mondjuk a Merida 150-be is benyomták,pedig az nem ilyen lájtos enyhe terepes bike.
www.sintesibikes.com

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az új XT kerék tesztjében is a puha felnianyagra panaszkodtak, de Rebell pille súlya esetében szerintem nem lesz gond.:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ide:
http://forum.bikemag...read.php?t=2014

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zsorzsi

zsorzsi

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Szevasztok!
Most regisztráltam, mert szeretném a ti segítségeteket kérni: Most akarok venni egy bringát Gepida Asgard Pro tavalyi modell! Tudna valaki véleményt mondani róla? Szegeden a töltésen na meg a hegyekben egy kis ereszkedésre használnám! Elõre is köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A 08-as xt olyan fazonra van készitve mint a Mavic. A küllök között ki van frézve az anyag (gr tuning).
Ezér gondolom, hogy saját gyártmány, mert külömben Mavic volna (nincs erre a frézes felnire patent?)

csak lényegesen gyengébb és még nehezebb is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

A Shimano milyen felniket használ (saját vagy külsõ gyártóé)? Gyakran olvasom, hogy a gyári kerekeik egyik gyenge pontja a felni. És érdekes, hogy ez a probléma elõfordul a DT-nél is (fõleg az agresszív ágak képviselõitõl lehet ilyen véleményt hallani).

A 08-as xt olyan fazonra van készitve mint a Mavic. A küllök között ki van frézve az anyag (gr tuning).
Ezér gondolom, hogy saját gyártmány, mert külömben Mavic volna (nincs erre a frézes felnire patent?)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

saját -magasabb szinten- hegesztett felniket, ha jól tudom.
a dt felnik puhaságával a specializednek is volt gondja, igy nekik külön keményebb anyagból gyárt a dt például.

Ugye nem az Eduróra gondolsz, amit 4.2-er felnivel épitettek?!..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
elhajlik a perem, nyolcast ütsz bele, ilyesmi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

saját -magasabb szinten- hegesztett felniket, ha jól tudom.
a dt felnik puhaságával a specializednek is volt gondja, igy nekik külön keményebb anyagból gyárt a dt például.

Ez miben jelentkezik, mármint az állítólagos puha anyag ... én 2 éve használok dt kerékszettet (XC; XM) és semmi bajom vele, legalább is nem vettem észre semmit. Eddig kb 25e km futottak.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X