Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hopsz

mar akartam irni, hogy nem

de igen. Uj kerek, vefekes felni es tarcsas agy kombinacioja. Kb mint az en Crossland-em, csak ez centerlock. de ugyanugy van UB fekfelulete. Jameg ez hegesztett felni :) jameg UST is :D

http://www.mavic.com...isc.995869.aspx
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
azt. csak olyat nehezen lehet már találni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Mavic Crossride UB Disc:

• Braking surface: UB Control

ez ugye azt jelenti h a 6 csavaros alternativa mellett használható a felni V-fékkel is?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Marha egyszerû, a féknél kell játszani az alátétekkel. Ejj, de sokat csináltam. Vagy ha sok az idõm, arrébbfûztem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás

EXTRA SÛRGÕSEN KERESEK UST SZELEPET!!!
Ha valaki tud mondani boltot (Bp-en) ahol tuti hogy van az légyszi dobjon egy sms-t:30-698-5717
Vagy ha kölcsön tudnál adni egyet a Mátrára és a 24 órásra azt is meghálálnám(korsó sör pl:) )

MEGTALÁLTAM!!!!...a tût a szénakazalban:D

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
kb 3-4 mm-tert kellene áthúzni a másik oldalra
ez mennyire sok? (a nipplikbe most úgy látszik az egész menet bent van)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
nemtudom mi az a drasztikus, úgyhogy asszem csinálok képeket+mérek
lehet szerszámos topic, de van egy régi tescos merev vázam plusz villám. azon gondolkozok hogy csinálok belõle egy centírálványt. csinált már valaki hasonlót?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
persze
ha más baja nincs, emiatt ki sem kell venni a gépbõl, feltéve, h nem nagyon drasztikus mértékben tér el
illesztéstõl indulva körbe kell menni a nipliken, és felválta negyed v. fél fordulatot szorítani ill. engedni rajtuk
értelemszerûen a túl rövid oldalra húzó küllõkön kell engedni, a túl hosszú oldalra húzó küllõkön meg...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
adott az új hátsókerekem (nova fo62sb,mach1,dt)
a mostani vázcserénél észrevettem hogy mintha félrelenne fûzve, a kerék egyik oldala közelebb van mint a másik:| emiatt a vféket be se lehet állítani az egyik oldalon, mert túl közel lenne helyes beállításnál a pillangó a gumihoz, így fékezésnél beleérne.
kicsivel több mint félezer van benne, nuku nyolcas, tiszta vadi zsír új
elõfordulhat-e az hogy:
- a boltban félrefûzték, esetleg nemnézték azt hogy az egyik oldalra hosszabb küllõ kell (ezt kétlem)
- valami emberfeletti jelenség következtében a felni átvándorol a másik oldalra (ez is érdekes lenne...)

jobb ötletem nincs, egy centírral esetleg meglehetne oldani a problémát?

képeket csinálhatok ha kell, de szerintem biztos vannak többen akik láttak már ilyen jelenséget

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
EXTRA SÛRGÕSEN KERESEK UST SZELEPET!!!
Ha valaki tud mondani boltot (Bp-en) ahol tuti hogy van az légyszi dobjon egy sms-t:30-698-5717
Vagy ha kölcsön tudnál adni egyet a Mátrára és a 24 órásra azt is meghálálnám(korsó sör pl:) )

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nekem is Novatec van elõl, hátul.Szerintem nagyon szépen futnak.
Ha hozzá lehet jutni viszonylag olcsón, akkor érdemes kipróbálni.
Még nem sok ideje használom, de ahogy elnézem nem lesz velük gond egy darabig.
Iparicsapágyas agyhoz lehet kapni alkatrészt(csapágyakat), ha valami elromlik benne?

Utolsó hozzászólásomat nézd meg! Egyébként 6001 2RS a csapágy kódja.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Nekem is Novatec van elõl, hátul.Szerintem nagyon szépen futnak.
Ha hozzá lehet jutni viszonylag olcsón, akkor érdemes kipróbálni.
Még nem sok ideje használom, de ahogy elnézem nem lesz velük gond egy darabig.
Iparicsapágyas agyhoz lehet kapni alkatrészt(csapágyakat), ha valami elromlik benne?

Izomtéridõninja-geológus!

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Igen,ezt tudom.Jelenleg nem tárcsafékes a biciklim,de gondoltam már rá,ezért is akarok az új kerékbe tárcsás agyat.Mert ki tudja,hátha váltok,és akkor nem kell majd kapkodni,hogy nem jó az agy,mert nincsen rajta tárcsafelfogatási lehetõség. És nem utolsó sorban: tetszik ez az akciós ár,és ez csak tárcsásra vonatkozik.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

http://www.bikemarke...eszlet&tid=3151

Errõl mi a vélemény?Tapasztalata van vkinek velük kapcsolatban?Pár bejegyzéssel korábban linkeltem egy american classic kerékszettet is.Arról esetleg?:S
Ezekkel a novatec agyakkal,vagy xt agyakkal lenne jobb fûzni kereket?36 küllõs lenne,sun rhyno lite felnikre,nem ugrálásra,hanem normál terep CC felhasználásra.

Mindegy, hogy az xt-t vagy a novatecet választod (nekem van mindkettõ), mindkettõ megbízható darab, akkor nem mindegy, hogy melyiket választod, ha tárcsaféked van, az xt centerlockos, a novatec 6 csavaros. Az american classic-kal nincs túl sok tapasztalata senkinek, a régiekkel meg vegyesek a tapasztalatok.

A sebesség mindent megold.

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Mostani kerekemben is ipari csapágyas agy van,de bike positive.Hogy a fenébe nézzek én ebbe bele?:S Nem ártana már neki egy kenés,és szeretek itthon szerelni.Azt hiszem ezek a novatecek lesznek az áldozataim,nagyon kedvezõ ez az ár értük...:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem könnyû, de elég megbízható, strapabíró agyak (Novatec). A csapágyakra érdemes odafigyelni, de szabványosak, így minimális költséggel cserélhetõk.

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
http://www.bikemarke...eszlet&tid=3151

Errõl mi a vélemény?Tapasztalata van vkinek velük kapcsolatban?Pár bejegyzéssel korábban linkeltem egy american classic kerékszettet is.Arról esetleg?:S
Ezekkel a novatec agyakkal,vagy xt agyakkal lenne jobb fûzni kereket?36 küllõs lenne,sun rhyno lite felnikre,nem ugrálásra,hanem normál terep CC felhasználásra.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

akkor gyakorlatilag egy általam felsorolt kerék ~1700 gramm zusammen? lehet inkább egy komplett xt-t veszek. (azt hittem, hogy az épített köynebb lesz, de nem tudom miért)

Az épített kerékben a 32db DT Comp küllõ alu anyával ~400g, a gyári XT kerékben csak 24db 2-1.8-2es küllõ van, ami összesen ~300g. Ez így 100g-mal könnyebb épített kereket eredményez.

XT agyakkal, 717Disc felnikkel és 32db DT Revo küllõvel, alu anyával ellenben ugyanott vagyunk, ahol a gyári XT kerekekkel, mivel ebben a küllõzés össz. 300g körül van.

Azt mondjuk nem tudom, hogy a 24db 2-1.8-2-es, vagy a 32db 2-1,5-2es küllõ eredményez tartósabb kereket.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az enyém 256mm-s

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
32db dt 2-1,8-2 262mm 190g
32db dt alu anya 10,5g
v-fékesben 717+xt+dt 2-1,8-2+alu anya 957g+gyz(64g)

A sebesség mindent megold.