Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
nekem 32mm es felnim van és a 2,3 gumi tökéletesen áll rajta. Még régebben tettem rá 2,1 est. Nah úgy már csöppen úgy nézett ki mintha peres gumi lenne rajta :D
Amúgy a régi felnim 18mm es volt és egy 2,35 ös space gumival használtam. Jó ballonos volt és volt egy olyan elõnye hogy nehezen ütöttem fel. ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
2.3-ig nem lesz gond

hihetsz nekunk
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a választ, de még nem vagyok biztos a dologban. Utánanéztem az un. ETRTO számnak a http://tandem-fahren...nik/Reifentips/ oldalon és a http://www.komponent...fengroessen.htm oldalon(bocs hogy nem tudom másképp beírni). Nos ott azt értelmezem hogy a 19 mm-es belsõ szélességû felnihez max. 47 mm-es azaz 1.75 collos gumi tehetõ fel. Azért az 1.9-es még belefér szerintem, de látni a gyakorlatban is hogy a méret felett már szélesen szétáll a gumi a felnitõl, az oldalstabilitása romlik, puhább guminál veszélyesebb a helyzet. Van egy rigida felnim, amin a következõ olvasható: 559X19 (felni méret) 26X1.75 (gumi méret) ami szintén a fentieket igazolja. Vannak 21, 23, 25 mm-es belsõ szélességû felnik is, ahhoz irják a 2.1, 2.25, 2.4 collos szélesebb gumikat. Szerintem ez olyan téma amivel sokan nincsenek tisztában, olvastam a gumitopikot is, egy hozzászóló ajánlotta a weboldalt ahol meg tudtam nézni az ETRTO számítást.

Bocs, de ez hülyeség.
Nekem 559x17es felnim van és a gyártó (mavic) 1"tól 2,3"ig ajánlja a gumikat hozzá.

A sebesség mindent megold.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Én most 2.3 as gumit raktam fel 19es felnire és semmi gond,meg simán bírnia kell.
www.sintesibikes.com

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
az a szerencse hogy a felni nem tud olvasni, meg feleslegesen agyalni..

gyakorlatban nekem pl semmi gondom a 19mm-es felni 2,4-es külsõ kombóval
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bike.Positive

Bike.Positive

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszi a választ, de még nem vagyok biztos a dologban. Utánanéztem az un. ETRTO számnak a http://tandem-fahren...nik/Reifentips/ oldalon és a http://www.komponent...fengroessen.htm oldalon(bocs hogy nem tudom másképp beírni). Nos ott azt értelmezem hogy a 19 mm-es belsõ szélességû felnihez max. 47 mm-es azaz 1.75 collos gumi tehetõ fel. Azért az 1.9-es még belefér szerintem, de látni a gyakorlatban is hogy a méret felett már szélesen szétáll a gumi a felnitõl, az oldalstabilitása romlik, puhább guminál veszélyesebb a helyzet. Van egy rigida felnim, amin a következõ olvasható: 559X19 (felni méret) 26X1.75 (gumi méret) ami szintén a fentieket igazolja. Vannak 21, 23, 25 mm-es belsõ szélességû felnik is, ahhoz irják a 2.1, 2.25, 2.4 collos szélesebb gumikat. Szerintem ez olyan téma amivel sokan nincsenek tisztában, olvastam a gumitopikot is, egy hozzászóló ajánlotta a weboldalt ahol meg tudtam nézni az ETRTO számítást.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az 559x19 az ún. ETRTO szám, ahol a második számjegy a felni belsõ szélességét jelöli (milliméterben). Pld. a Mavic ST Disc kerék ilyen méretû, és a gyárilag ajánlott gumiméret az 1,5-2,3 közötti tartományban szabadon választható. Ergo nyugodtan felrakhatod a szélesebb gumit is.

Bike.Positive

Bike.Positive

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok! Segítségeteket kérném felni ügyben. MTB-re tennék fel 2 coll feletti gumit(2.1 vagy 2.3/559). A jelenlegi felnim szélessége 24 mm amit a szélesebb gumihoz keskenynek találok. Jelenleg 1.9-es van rajt. A felnin olyan irás van hogy 559X19 egy másik felnin találtam 559X20 irást, aminek szélessége 27 mm volt. Az elsõre max. 1.9-es széles gumi tehetõ fel? Azt a 2.1 vagy 2.3 gumikhoz elég keskenynek találom. Néztem a neten felniket, a legtöbb 24 mm körüli, de vanak 30 mm vagy annál is szélesebbek.
A 24 mm-eseket ajánlják FR DH felhasználásra is. Az enyém is duplafalú, jó minõségû(Kellys Draft) de nem tudom hogy nem lesz-e nagyon ballonos hozzá a 2.3-as gumi. Van valamilyen utmutató arra hogy milyen felniszélesség kell az adott gumiszélességekhez?
Elõre is köszi aki ért hozzá és megírja.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Felsõkategóriás tárcsafékes kónuszos agyak mennyire szeretnek berágódni a fék oldalán? Ilyeneket hallok, hogy pl. az XT is elõszeretettel csinál ilyesmit. Mit mutat a tapasztalat?

átraktam ide ;) mert a válasz engem is érdekelne :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

E-bike-on 6 E alatt. A syncros penge, olyanból már fûztem kereket.

ez így más megvilágításba helyezi kicsit a dolgokat, de én maradnék a syncrosnál. vagy mach1 mx disc, és van valami újabb... a a a sub zero. én bepróbálkoznék egy olyannal, bár a személyes tapasztalatom az, hogy a sun erõsebb (mach1 210 vs sun machIV) de árban meg a fele kb...

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
E-bike-on 6 E alatt. A syncros penge, olyanból már fûztem kereket.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sun Equalizer 23 felnivel van tapasztalat? Gyanúsan olcsó. Kevés lenne a 85 kg-mhoz cc-re?

nem tudom mennyi az a gyanúsan olcsó, de nekem a 10000-helyett-8440Ft-os Syncros FLR DS23-asaim tökéletesen teszik a dolgukat. most is annyi, és van fekete meg fehér. baja nincs, pedig kapott szépen.(szokni kellett az össztelóst) se 8as, se felütés,semmi.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sun Equalizer 23 felnivel van tapasztalat? Gyanúsan olcsó. Kevés lenne a 85 kg-mhoz cc-re?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Novatec Light: 188 + 52 gramm
Többit nem tudom.

Szerintem 2-1,8-2 küllõkkel.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hope! :)

amugy XT/XTR

kullobol meg inkabb huzottat, konnyebb es erosebb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Hali!
össze szeretnék fõzetni egy ust-s elsõ kereket m már elegem van a defektekbõl meg a pattogásból 3 baron:)
Szal mavic 819-es v-fékes felni(ha jól emléxem) ami eddig tuti ugyebár...de minden más még képlékeny. Disc-es aggyal szeretném m az még jól jöhet. 80 kiló vagyok(de vegyük inkább 85-nek m jön az õsz,tél,alapozás,gyúrás:P stb...
most amugy elöl egy I.szériás crossmax van(26 húzott küllõ radiálisan)
amire még gondoltam és várom a véleményeket:
agy: B+ Helium , XT , Novatech light (súlyokat,árakat tud vki?)
küllõ:vmilyen fekete, 2-1,8-2 v sima 2es
Elõre is köszi!
B.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

milyen az a másik dt kerékszett?
sikerült találnom egy vfékes hátsó kereket (dt 240, revo, sun ufo), pille könnyû, félradiális fûzésû, szóval grammániás nagyon, neki keresek párt.
volt hirdetve egy novatech agyas elsõkerék ufo felnivel meg valamilyen küllõvel, csak azt elbalfaszkodtam...

Tárcsás, 6 likas 240-es agyak.
4.2d felnivel, elöl 2/1.8/2 competition, hátul lapított fekete dt küllõkkel, réz anyákkal, szinte új.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Közben lett még egy dt kerékszett, most a bõség zavara van, az egyiket eladom a bringával együtt.:D

milyen az a másik dt kerékszett?
sikerült találnom egy vfékes hátsó kereket (dt 240, revo, sun ufo), pille könnyû, félradiális fûzésû, szóval grammániás nagyon, neki keresek párt.
volt hirdetve egy novatech agyas elsõkerék ufo felnivel meg valamilyen küllõvel, csak azt elbalfaszkodtam...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

a Te kerekeiddel meg vagy elégedve? remélem nincs vele semmi gond

Az agyak hibátlanok, viszont a Bükkben nyaraláskor egy lefelén felszedtem egy 2-3 cm vastag ágat és nagyon belegabajodott a váltóba és a küllõkbe. A váltófület ott kiegyenesítettem, de amikor hazaértünk és mostam a gépet, akkor vettem észre, hogy kiszakadt egy küllõm is. Sima 2mm-es volt. Mivel már megvoltak a revó küllõk és az alu anyák, nem vártam meg a holtszezont és átfüzettem a kerekeket, akkor mértem meg a súlyukat. Most már nincs gyenge pontja.:P
Közben lett még egy dt kerékszett, most a bõség zavara van, az egyiket eladom a bringával együtt.:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ahhoz nagyon jó áron kell venni az agyakat, max 60-ért a kettõt.
A súly dt 240-es 6 csavaros agyakkal, revolution küllõkkel, alu anyákkal és dt xr4.1d (425g)felnikkel így néz ki:
Elsõ felniszalaggal gyorszár nélkül:738g
Hátsó felniszalaggal gyorszár nélkül:858g
Dt gyorszárak: 120g (58+62)

igen, én mákos voltam
a két centerlockos kaptam anno - xtr dual control tárcsafékkal, tárcsákkal, kompletten, újonnan 380 euroért...

a Te kerekeiddel meg vagy elégedve? remélem nincs vele semmi gond

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu