Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Komplett kereket már fogtam a kezembe, gondoltam akkor agyakat is hoz...my bad..

Amugy meg miert nem hoznak be agyakat? Nem lenne kereslet ilyen áru agyakra?
A forgalmazonak egyszerüen nincs kedve/pénze berendelni a teljes palettát, elegendö mennyiségben, alakatrész utánpotlással stb...?

feketét elmételig lehet kapni de nevetséges áron
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

a syncros agyakra nem kötnék fogadást hogy hozza a forgalmazó

Komplett kereket már fogtam a kezembe, gondoltam akkor agyakat is hoz...my bad..

Amugy meg miert nem hoznak be agyakat? Nem lenne kereslet ilyen áru agyakra?
A forgalmazonak egyszerüen nincs kedve/pénze berendelni a teljes palettát, elegendö mennyiségben, alakatrész utánpotlással stb...?
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Köszönöm az infókat!
" A Cube el van vetve! "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Syncross, és mo-n is elérhetö...

a syncros agyakra nem kötnék fogadást hogy hozza a forgalmazó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Túllógott. Nyissz. Probléma megoldva. Reméltem van szelidebb megoldás. Azért a fekete DT-Revo küllõ nem olcsó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Én így csinálnám: Gumi lereszt, mintha defektet javítanál, így félre tudod húzni annyira a külsõt és a belsõt meg a felni szalagot, hogy megnézhesd az anyát a felni belseje felõl. Ha szerencséd van a küllõ nem lóg ki az anyából és így egy csavarhózóval ki tudod tekerni. Ha nem akkor marad az elõttem szólók által vázolt megoldás :-(

Hát köszönöm a tippeket, nem egyszerû, az biztos. Szerintem nem lóg túl, mindjárt meg is nézem. Ez lenne a legegyszerûbb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Syncross, és mo-n is elérhetö...
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék, hogy fehér színben tudok-e szerválni valahonnan elsõ és hátsó agyat? Milyen márkák foglalkoznak ilyennel?

Dabomb, Fire Eye, Funn, Halo, NC-17 - fõleg külföldrõl

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék, hogy fehér színben tudok-e szerválni valahonnan elsõ és hátsó agyat? Milyen márkák foglalkoznak ilyennel?
" A Cube el van vetve! "

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Én így csinálnám: Gumi lereszt, mintha defektet javítanál, így félre tudod húzni annyira a külsõt és a belsõt meg a felni szalagot, hogy megnézhesd az anyát a felni belseje felõl. Ha szerencséd van a küllõ nem lóg ki az anyából és így egy csavarhózóval ki tudod tekerni. Ha nem akkor marad az elõttem szólók által vázolt megoldás :-(

Elk**tam. Szóval újrafûzettem a 24h-n kicsinált kerekemet. Pontosan ugyanolyan agypozícionálást kértem. Beraktam a kereket, valami nem stimmelt - mondom, aztarohadt, ez 2-3 mm-t félre van centrírozva. Kb 1 óra alatt újracentereztem, majd rájöttem. Az a rohadt gyorszár fordítva volt benne, VÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, szóval tökéletes volt, de MOST már van benne 2-3 mm. Jóvan, akkor vissza az egészet. Csakhogy sietségemben elkentem egy küllõanyát. Pontosan KÖR keresztmetszetûre. Hogyan lehet egy darabot kicserélni a teljes kerék szétbontása nélkül?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Dante, csavarhúzóval vagy fogóval próbáld meg kitekerni az anyát.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Elk**tam. Szóval újrafûzettem a 24h-n kicsinált kerekemet. Pontosan ugyanolyan agypozícionálást kértem. Beraktam a kereket, valami nem stimmelt - mondom, aztarohadt, ez 2-3 mm-t félre van centrírozva. Kb 1 óra alatt újracentereztem, majd rájöttem. Az a rohadt gyorszár fordítva volt benne, VÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, szóval tökéletes volt, de MOST már van benne 2-3 mm. Jóvan, akkor vissza az egészet. Csakhogy sietségemben elkentem egy küllõanyát. Pontosan KÖR keresztmetszetûre. Hogyan lehet egy darabot kicserélni a teljes kerék szétbontása nélkül?

bármilyen célszerszámmal (én a fogó oldalcsípöjével szoktam abba pont befér a 2mm küllö is) elvágod azt a küllöt amit az anyánál fogva már ugy sem tudsz rendesen kivenni.
és vefüzöd helyére az ujat.
teljes kereket ehhez nem kell bontani, de a sort /esetleg tárcsát/ azt mindenképpen le kell szedni!

pumpikutya: én nem venném mérvadónak a testbike.hu véleményeit! egyébként pont 1-2 nappal ezelött volt szó róla hogy elvileg az uj AC agyakba már szabványos csapágy kell. és ha ez igaz akkor különösebb gond nem lehet velük innentõl!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Ha van tartalék küllõd, akkor az elnyalt anyásat csípd el és fûzd újra azt az egyet.

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts
...amúgy Sun Ringle agyakat nézegettem ami annyira nem horror áru mint pl a White.A másik American Classic volt,de olvastam a testbike-on és megváltozott a véleményem . :D
Ha lenne amcsiban ismerõsöm akkor Chris King Classic lenne és hazaküldetném csomagként vám nélkül.
Bármi tapasztalototok van valamilyen márkával,örülnék ha megosztanátok velem (:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts

van belõle nem kerámiás is.... aztán lehet, hogy én értek félre vmit...

Nem értessz félre semmit,most találtam olyat ami nem kerámiás (:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
van belõle nem kerámiás is.... aztán lehet, hogy én értek félre vmit...

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts

altalaban a shimano XT - DT comp - Mavic XC717 szokott lenni a nyero parositas, arban, sulyban, erossegben, tartossagban altalanos XC felhasznalasra. Ha ez tul olcso, akkor vehetsz XTR vagy DT240 agyakat, esetleg DT Revolution kulloket.

Néztem ezt a felnit is,de nem szeretnék kerámia bevonatút,mert a mostani Crossmaxom is az.Puha fékpofákkal használom és nedvesség hatására elmegy a fékhatás sokkal jobban mint amennyire megszokott...Azért ilyen betétet használok,mivel használtan vettem a kerekeket és pár helyen le volt verõdve a fékezõ felületrõl a bevonat és így nem kopik tovább,mint ha kerámiás fékpofákat használnék.
Ezt a kereket megtartanám alapozáshoz országútra és versenyekre lenne a másik.
A DT XR 4.1 rõl mit gondolsz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
altalaban a shimano XT - DT comp - Mavic XC717 szokott lenni a nyero parositas, arban, sulyban, erossegben, tartossagban altalanos XC felhasznalasra. Ha ez tul olcso, akkor vehetsz XTR vagy DT240 agyakat, esetleg DT Revolution kulloket.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts
Sziasztok!Szeretnék egy új kereket összeállítani jövõ évre magamnak,de néhány tanácsot kérnék tõletek elõtte.Milyen kerékagyat és felnit ajánlanátok V fékhez.(75 kiló körül van a súlyom és el szeretném kerülni azt ,hogy ha kitörök a nyeregbõl a felni hozzáérjen a fékpofákhoz,tehát merev szerkezetre volna szükségem.)Már rengeteg gyártó alkatrészeit néztem,de nem jutottam 1rõl a 2 re.Jó lenne ha ez az egész 100.000 alatt kijönne és a kerekek könnyûek legyenek,amennyire csak lehetnek.