Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Láttam már normál felhasználás mellett olyat, hogy körberepedt a felni.
Egyébként nekem is tetszene, de ha könnyebb kerekeket teszek egyszer a bicaj alá, akkor valamilyen Equalizer felnik lesznek benneja'

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1822

errol a felnirol velemeny?

08-as xt agyakkal lenne, xt vagy xtr tárcsákkal 180/160

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Crossride teljesen rendben van,nekem volt és jól szuperált,továbbá jól is néz ki

ja, csak nem akarok v-fékeset, fõleg látatlanban nem. egy tárcsásat tudok még, de arra panaszkodik a tulaja, meg az nem is igazán eladó, mert nincs másik kereke, viszont naponta használja a bringát.
szóval asszem marad a fûzés, novák agyakkal, meg ezekkel az xm117d felnikkel

mod:
gumikkal, fogaskoszorúval kb 40re jönne ki. nova agyak, xm117d, ezüst mach1 küllõk, speci resolution sport gumik, speci airlock belsõk, pg850 sor, fûzéssel. vállalható?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

milyenre gondolsz? én is eljátszottam a gondolattal, de nem nagyon találtam értelmes darabokat. 8 lenne a fûzés meg a küllõk-niplik. tehát kompletten ~28. 25-ért van apróban crossride, használt, v+d, és postázni kellene, tehát ~27, meg maradt egy felnim. viszont használt.

Crossride teljesen rendben van,nekem volt és jól szuperált,továbbá jól is néz ki

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

15 az agy+ küllõ+nipli+mégegy felni+fûzés.Nem lenne jobb egy kerékszett készen?

milyenre gondolsz? én is eljátszottam a gondolattal, de nem nagyon találtam értelmes darabokat. 8 lenne a fûzés meg a küllõk-niplik. tehát kompletten ~28. 25-ért van apróban crossride, használt, v+d, és postázni kellene, tehát ~27, meg maradt egy felnim. viszont használt.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
15 az agy+ küllõ+nipli+mégegy felni+fûzés.Nem lenne jobb egy kerékszett készen?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

gyakori meghúzással igen:D
amúgy a tárcsát ha eladod és veszel cl-t az slx is ésszerû(és pofás) választás

igen, de. van egy mavic felnim, ami 2x volt használva, és arra hogy hétvégente ez a kerék legyen a bringában, teljesen jó. viszont ez 32 likas. tehát a terv az, hogy ugyanilyen felnibõl még egy darab, 32-es elsõ agy, és tetszõleges hátsó agy. (annak nem látom sok értelmét, hogy elõl 36, hátul 32)
a tárcsát meg nem adom el, mert tudom hogy jó, egyszer használtam, és erre már nem akarok költeni. elég volt egyszer megvenni.

az xt agynál a menetrögzítõ gondolom nem igazán nyerõ megoldás. vagy igen?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

egyik bergusonos srác mondta, akitõl akartam venni speci stout agyas dt 430 felnis elsõkereket. csak eladta :(
nekem light verzió nem lesz, mert nem bakos sor lesz rajta, ami bele tud marni az alu kazettatestbe. úgyhogy hátsó agyban tuti, hogy csak acél kazettatestes jön szóba.
slx tök jó volna, ha 6csavaros lenne és 32 lukas :D a másik kerék ebben a bringában olyan, és tetszik. csak az a gond, hogy van egy zsír új 6csavaros xt tárcsaszettem, ezért 6csavaros agy kell :(

vagy régi xt, az is kijön 15-bõl, csak ami van, annak lazul a kónusz a hátsó agyban és elkezd kotyogni. meghúzom, de újra kilazul egy idõ után. ez orvosolható?

gyakori meghúzással igen:D
amúgy a tárcsát ha eladod és veszel cl-t az slx is ésszerû(és pofás) választás

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

:confused: ki mondja?Nekem a light verzió van és nincs gond vele,kidolgozásra sem

egyik bergusonos srác mondta, akitõl akartam venni speci stout agyas dt 430 felnis elsõkereket. csak eladta :(
nekem light verzió nem lesz, mert nem bakos sor lesz rajta, ami bele tud marni az alu kazettatestbe. úgyhogy hátsó agyban tuti, hogy csak acél kazettatestes jön szóba.
slx tök jó volna, ha 6csavaros lenne és 32 lukas :D a másik kerék ebben a bringában olyan, és tetszik. csak az a gond, hogy van egy zsír új 6csavaros xt tárcsaszettem, ezért 6csavaros agy kell :(

vagy régi xt, az is kijön 15-bõl, csak ami van, annak lazul a kónusz a hátsó agyban és elkezd kotyogni. meghúzom, de újra kilazul egy idõ után. ez orvosolható?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

novatechre mondták azt, hogy kevésbé kidolgozott, mint a bikepoz, úgyhogy inkább azt ajánlják.
.

:confused: ki mondja?Nekem a light verzió van és nincs gond vele,kidolgozásra sem

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
bikemarketrõl rendelnék, úgyhogy pont 15. a másik lehetõség b+ travel. az 16-17.
novatechre mondták azt, hogy kevésbé kidolgozott, mint a bikepoz, úgyhogy inkább azt ajánlják.
ezéért kérdeztem rá, hogy ki mit ajánl, mert én még nem hallottam rosszat ezekrõl az agyakról.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Novatec?:)
Bár a kettõ egy kicsivel több 15-nél. Nekem bejött.

Izomtéridõninja-geológus!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

milyen agyat ajánlanátok cc-re, 6 csavaros tárcsához, 32 lukas kivitelben. legalább az elsõ legyen az. a hátsó lehet 36-os is, de egy 32-es felnim már van, és van belõle 36-os is.
keret e+h lehetõleg ne legyen több 15-nél.
köszike!

http://neuzer.hu/hu-...ryID=106#prod_7

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
milyen agyat ajánlanátok cc-re, 6 csavaros tárcsához, 32 lukas kivitelben. legalább az elsõ legyen az. a hátsó lehet 36-os is, de egy 32-es felnim már van, és van belõle 36-os is.
keret e+h lehetõleg ne legyen több 15-nél.
köszike!

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Én még a két év alatt egyszer sem huztam utánna mégsem esett szét alattam.A mai napig jól szuperál.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ja, a Mavic sem tökéletes, ez így van...
Racsnitönkremenés 1-2 év alatt (mert alapból sz@r), kónusz tényleg lazul, bár nem olyan mértékben mint VV irja, küllõszakadás stbstb

Ennek ellenére nincs olyan amit szívesebben vennék, tehát a többi még sz@rabb :D

Matyi a Ksyrium mennyire vált be?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ja, a Mavic sem tökéletes, ez így van...
Racsnitönkremenés 1-2 év alatt (mert alapból sz@r), kónusz tényleg lazul, bár nem olyan mértékben mint VV irja, küllõszakadás stbstb

Ennek ellenére nincs olyan amit szívesebben vennék, tehát a többi még sz@rabb :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A bosszantó hibákból legalább egyet mondjál már hogy én is tudjam.A bringám elég egyedi talán egy ilyen váz van az országban ha jól tudom.Nem mai kiadás de egy trek 9.8-as carbon váz fekete-kék.SLR kerék cris kings kormánycsapágy bontreger race x-lite kormány nyeregcsõ és race xxx-lite carbon stücni.Nokon bowdennel sid telóval fehér slr nyereggel. Megpróbálok majd képet is felvarázsolni.

Pld. legjobb esetben is hetente kellett utána húzni a hátsó kerék csapágyának.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Azt egy országúti kerék is kibírja. Ugyanis 99%-ban aszfaltút simaságú dózerúton megy a maraton.
Szóval bármilyen egyszerû kerék elég oda. Nem technikás terepen kell menni. 1 pilisi túrán többet kap a kereked.

Köszi! Legalább tudom, hogy mire számítsak. (Nekem az idei lesz az elsõ Salz.)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

Ja, és bírja ki a Salzkamergut-ot!!:)

Azt egy országúti kerék is kibírja. Ugyanis 99%-ban aszfaltút simaságú dózerúton megy a maraton.
Szóval bármilyen egyszerû kerék elég oda. Nem technikás terepen kell menni. 1 pilisi túrán többet kap a kereked.
Marci