Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

novatechre mondták azt, hogy kevésbé kidolgozott, mint a bikepoz, úgyhogy inkább azt ajánlják.
.

:confused: ki mondja?Nekem a light verzió van és nincs gond vele,kidolgozásra sem

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
bikemarketrõl rendelnék, úgyhogy pont 15. a másik lehetõség b+ travel. az 16-17.
novatechre mondták azt, hogy kevésbé kidolgozott, mint a bikepoz, úgyhogy inkább azt ajánlják.
ezéért kérdeztem rá, hogy ki mit ajánl, mert én még nem hallottam rosszat ezekrõl az agyakról.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Novatec?:)
Bár a kettõ egy kicsivel több 15-nél. Nekem bejött.

Izomtéridõninja-geológus!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

milyen agyat ajánlanátok cc-re, 6 csavaros tárcsához, 32 lukas kivitelben. legalább az elsõ legyen az. a hátsó lehet 36-os is, de egy 32-es felnim már van, és van belõle 36-os is.
keret e+h lehetõleg ne legyen több 15-nél.
köszike!

http://neuzer.hu/hu-...ryID=106#prod_7

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
milyen agyat ajánlanátok cc-re, 6 csavaros tárcsához, 32 lukas kivitelben. legalább az elsõ legyen az. a hátsó lehet 36-os is, de egy 32-es felnim már van, és van belõle 36-os is.
keret e+h lehetõleg ne legyen több 15-nél.
köszike!

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Én még a két év alatt egyszer sem huztam utánna mégsem esett szét alattam.A mai napig jól szuperál.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ja, a Mavic sem tökéletes, ez így van...
Racsnitönkremenés 1-2 év alatt (mert alapból sz@r), kónusz tényleg lazul, bár nem olyan mértékben mint VV irja, küllõszakadás stbstb

Ennek ellenére nincs olyan amit szívesebben vennék, tehát a többi még sz@rabb :D

Matyi a Ksyrium mennyire vált be?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ja, a Mavic sem tökéletes, ez így van...
Racsnitönkremenés 1-2 év alatt (mert alapból sz@r), kónusz tényleg lazul, bár nem olyan mértékben mint VV irja, küllõszakadás stbstb

Ennek ellenére nincs olyan amit szívesebben vennék, tehát a többi még sz@rabb :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A bosszantó hibákból legalább egyet mondjál már hogy én is tudjam.A bringám elég egyedi talán egy ilyen váz van az országban ha jól tudom.Nem mai kiadás de egy trek 9.8-as carbon váz fekete-kék.SLR kerék cris kings kormánycsapágy bontreger race x-lite kormány nyeregcsõ és race xxx-lite carbon stücni.Nokon bowdennel sid telóval fehér slr nyereggel. Megpróbálok majd képet is felvarázsolni.

Pld. legjobb esetben is hetente kellett utána húzni a hátsó kerék csapágyának.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Azt egy országúti kerék is kibírja. Ugyanis 99%-ban aszfaltút simaságú dózerúton megy a maraton.
Szóval bármilyen egyszerû kerék elég oda. Nem technikás terepen kell menni. 1 pilisi túrán többet kap a kereked.

Köszi! Legalább tudom, hogy mire számítsak. (Nekem az idei lesz az elsõ Salz.)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,683 posts

Ja, és bírja ki a Salzkamergut-ot!!:)

Azt egy országúti kerék is kibírja. Ugyanis 99%-ban aszfaltút simaságú dózerúton megy a maraton.
Szóval bármilyen egyszerû kerék elég oda. Nem technikás terepen kell menni. 1 pilisi túrán többet kap a kereked.
Marci

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Nem "egyedi" az a mavic probléma, mák évek óta.

Nincs kedven a külföldi fórumokból panaszokat fordittani, ezért azonnal kiesik a kerékszet válaszásomból a mavic.

A 08-as XT is kapott kb.700 km után egy másik szabadonfutót...(garancia)

Talán bejön a Nope újra. Kiderül 7 nap múlva :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

milyen sulyu kereket keresel, mekkora gumit akarsz rarakni es mennyi amit raszansz max? mondunk par tippet

Súly terén nem tudok konkrétumokat mondani, mert eddig soha nem volt kerékgondom, így nem is érdekelt a dolog. Annyi biztos, hogy nem vagyok grammániás, a megbízhatóságot és problémamentességet messze a dekák elé helyezem.

Gumiból régóta 2.1-est vagy ahhoz nagyon közelit használok, és nem is áll szándékomban sokkal nagyobbra váltani. Azért nem bánnám, ha egy kis tartalék lenne a felniben ezen a téren.

Az összeget nem tudom még. Egyrészt nem vagyok képben az árakkal, másrészt nem döntöttem még el, hogy agyakat is akarok-e. Ami a mostani kerekekben van, az úgy elmegy egyelõre, de ha már úgy is be kell ruháznom felnibe/kerékbe, akkor talán érdemesebb volna komplett kerékszettben gondolkodni, mint átfûzetni ezeket. Legalábbis ha van valami meggyõzõ ajánlat...

A legtöbb, amit mostanában fel tudnék köhögni (kerékszettért), az 35e. HUF.

Ha agyat is veszek, akkor annak fogadnia kell a Hayes tárcsát, mert új tárcsára már tényleg nem akarok költeni.

Ami még számíthat: Nagyjából azt csinálom, amire a Four Deluxe való. Tehát valahol a CC és az AM/TRAIL között. Versenyezni nem szoktam, de évi egy-két maraton azért befigyel. Mindez 90 kilóval. Mindenféle körülmények között megyek, nem szoktam (és nem is akarom) kímélni a bringát. Vigyázzon az énrám ennyiért, és nem fordítva! Ja, és bírja ki a Salzkamergut-ot!!:)

Köszönöm elõre is.

Ja, és ha valaki barterben tudna megoldást, tudom ajánlani ezt:
http://piacter.bikem...=164725&cat=all

vagy valamit errõl:
http://piacter.bikem...=170060&cat=all

Ennek a felnijeit (sajnos nem disc-es) és küllõit esetleg érdemes lenne megtartani és tárcsás agyakat tetetni bele? Mert eddig nem volt semmi gondom velük.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
A bosszantó hibákból legalább egyet mondjál már hogy én is tudjam.A bringám elég egyedi talán egy ilyen váz van az országban ha jól tudom.Nem mai kiadás de egy trek 9.8-as carbon váz fekete-kék.SLR kerék cris kings kormánycsapágy bontreger race x-lite kormány nyeregcsõ és race xxx-lite carbon stücni.Nokon bowdennel sid telóval fehér slr nyereggel. Megpróbálok majd képet is felvarázsolni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ha jól emlékszem Zsizsi egy SL kereket mekkentett meg. Mintha a hátsóagyra ill. a racsnira panaszkodott volna.
Mondjuk a súlya is megvan hozzá.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Számtalan sorstárstól hallottam vissza ugyan azokat a bosszantó hibákat, amik nálam is jelentkeztek. Ergo, nem én fogtam ki rossz darabot.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
szerintem sincs gond a mavic kerekekkel, talán csak VV fogott ki egy rossz példányt.
illetve a keményebb felhasználásra szántakat nem ismerem, de a CC-maraton körökben nem volt még egy rossz szava se az ismerõsöknek, pedig jónéhány van...

off
joshua
milyen bringád van? tudnál róla képet mutatni?
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Mi a baj a mavic gyári kerekekkel,én már 2007 óta használok v-fékes slr kereket eddig még hozzá sem kellett nyúlni.Pedig igen keményen versenyzek vele maratonokon hosszutávon.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

EX 1750-nek egyetlen baja van - az ára.
Gyári kerékben nem nagyon fog hasonlót találni az ember, mivel relatíve ritka/egyedi kialakítású. De lehet hozzá nagyon hasonlót építeni, csak össze kell vadászni hozzá a cuccokat; és még árban is jobban jön ki az ember.

"Oversise" 240s + 5.1 felni. (sajna nincs fehér 5.1-es felni) ennyi az EX 1750.

A refenrencia számomta egy ZTR Flow, Hope Pro 2, vagy King. Sujban, minöségben jobb mint egy EX 1750-en, + árban is = ha konexussal készül :P

Mivel nálam a Nope (1800gr) 2. szetnek megy, marad az XT is (1650gr), túrákra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hát azokkal is gond van? Pedig majdnem döntöttem már a Mavic mellett... A Four Deluxe gyári kerekei ugyanis továbbra is csapnivalóan szarok, és ha tetszik ha nem, be kell újítanom valamit helyettük.

Kb. 90 kiló vagyok, nem ugrándozós fajta, de lefelé el szoktam ereszteni a gyeplõt... (90%-ban terepen használom a gépet.) És NEM AKAROK MINDEN RIDE UTÁN CENTRÍROZNI/CENTRÍROZTATNI!!!:wallbange

milyen sulyu kereket keresel, mekkora gumit akarsz rarakni es mennyi amit raszansz max? mondunk par tippet
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F