Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

Szedd szét a kazettát, több mint valószínû, hogy ott is van zsír benne, ahol nem kellene. Vagy a rugó gyenge, vagy betapad a zsírba/retekbe a kalapács, vagy mind2. Más gond nem lehet és mind2 könnyen javítható.
Tengely ki, golyók ki, jobb csészét laposvassal kitekered és máris bütykölhetõ a cucc, a csésze fordított menetes.

Köszi a sufni-tuning tippeket ;) , én is szeretek tákolni de szerencsére cserélték garanciában. Egyébként mind2 rossz lehetett. Kézzel megforgatva is egy ponton megszorult néha a szabadonfutó.
Marci

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Fûzött már be valaki xm819es felnit? Biztos, hogy kell hozzá a 16mm-es küllõanya? Mert ma halottam olyat, hogy nem feltétlenül.

sima 12 essel is mûködik. Már fûztem...
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én is hallottam már, hogy elég a rövidebb is hozzá. Ha megvan a felnid akkor próbálj bele egyet. Annyinak kell kilógnia, hogy normálisan meg tudd fogni a küllõkulccsal. Célszerû beszerezni egy "4oldalról" fogó küllõkulcsot, pl. parktoolt.

Egyszerre rendelném külföldrõl az anyákat és a felnit, de szerintem benézek valahová, ahol van ilyen felni és belepróbálom az anyát.
Egyébként köszi a megerõsítést.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Fûzött már be valaki xm819es felnit? Biztos, hogy kell hozzá a 16mm-es küllõanya? Mert ma halottam olyat, hogy nem feltétlenül.

Én is hallottam már, hogy elég a rövidebb is hozzá. Ha megvan a felnid akkor próbálj bele egyet. Annyinak kell kilógnia, hogy normálisan meg tudd fogni a küllõkulccsal. Célszerû beszerezni egy "4oldalról" fogó küllõkulcsot, pl. parktoolt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mindig kedveltem az olyan okos embereket, akik megmondják a frankót és magasról tesznek a gyártó útmutatásaira. Ki tudja jobban?:chin: Fogós kérdés.

Õszintén? Sok esetben mi.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Mindig kedveltem az olyan okos embereket, akik megmondják a frankót és magasról tesznek a gyártó útmutatásaira. Ki tudja jobban?:chin: Fogós kérdés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki a BTS agyakhoz küllõszámításhoz adatokat? Konkrétan az XC elite elsõhöz és az XC pro hátsóhoz.

Köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ha abból indulok ki, hogy manapság már XT, XTR szabadonfutóhoz is mázli kell, hogy jól mûködjön, meg sem lepõdöm. Az xtr-em a 0-ik kilóméterétõl hangosan kattant, félrereteszelt, haver új xt-je ugyanez.
Egyébként nekem is Novatec-et ajánlottak a boltosak.

Szedd szét a kazettát, több mint valószínû, hogy ott is van zsír benne, ahol nem kellene. Vagy a rugó gyenge, vagy betapad a zsírba/retekbe a kalapács, vagy mind2. Más gond nem lehet és mind2 könnyen javítható.
Tengely ki, golyók ki, jobb csészét laposvassal kitekered és máris bütykölhetõ a cucc, a csésze fordított menetes.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

sok a pénze az embernek akkor a DT-t is meg lehet próbálni :D
De a legjobb ár/érték arányban még mindig a novatec van (ha több tapasztatlat lenne a bts agyakkal akár azok is, mert súlyban ott vannak...)

láttam gyönyörûen leszakadt küllõperemû dt agyat... cc use

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
sok a pénze az embernek akkor a DT-t is meg lehet próbálni :D
De a legjobb ár/érték arányban még mindig a novatec van (ha több tapasztatlat lenne a bts agyakkal akár azok is, mert súlyban ott vannak...)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

Végleg meghalt a sunrace juju hátsóagyam. Nem bírt sokat. A szabadonfutó ment tönkre, .........

Ha abból indulok ki, hogy manapság már XT, XTR szabadonfutóhoz is mázli kell, hogy jól mûködjön, meg sem lepõdöm. Az xtr-em a 0-ik kilóméterétõl hangosan kattant, félrereteszelt, haver új xt-je ugyanez.
Egyébként nekem is Novatec-et ajánlottak a boltosak.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

és mi lesz helyette?

Valószínû novatec light vagy valamilyen gyári kerék (ha olcsón be tudom szerezni), de nem sürgõs, márciusra kellenek a kerekek.
De ha valaki támogatni akar egy jó hátsóaggyal, ne fogja vissza magát! :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Végleg meghalt a sunrace juju hátsóagyam. Nem bírt sokat. A szabadonfutó ment tönkre, az agyban az a rész hajlott el ami a rugókat és kilincseket tartja. Szerintem alapvetõen az a baj az aggyal, hogy folyamatosan lelazul a kazettatest, ami kikoptatja a csapágy alatt a tengelyt a folyamtos mozgásával, amitõl el kezd kotyogni. Ezt meg lehet oldani menetrögzítõvel, de ha már kotyog akkor vége, mert olyan kialakítása van, hogy nem lehet hézagolni a csapágy alatt. A kotyogás miatt nem reteszel egyszerre az 5 kilincs, amire mindenképpen szükség van, mert a kilincseket támasztó rész vékony anyagból van. A másik gond az, hogy nem szabvány csapágyak vannak az agytestben (a kazettában igen), lehet hozzá kapni, de csak gagyi kínait, pont olyat ami benne van és ez 1000km után el kezd enyhén kotyogni.
Szóval ha mégis ilyen agyat veszel, cseréld ki a csapágyakat EFS-re (azt lehet szerezni hozzá), ne rakd vissza zégergyûrût, és menetrögzítõzd be a tengely menetes felét. Mondjuk még ekkor sem vállalnék garanciát arra, hogy a szabadonfutó bírni fogja.

és mi lesz helyette?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Végleg meghalt a sunrace juju hátsóagyam. Nem bírt sokat. A szabadonfutó ment tönkre, az agyban az a rész hajlott el ami a rugókat és kilincseket tartja. Szerintem alapvetõen az a baj az aggyal, hogy folyamatosan lelazul a kazettatest, ami kikoptatja a csapágy alatt a tengelyt a folyamtos mozgásával, amitõl el kezd kotyogni. Ezt meg lehet oldani menetrögzítõvel, de ha már kotyog akkor vége, mert olyan kialakítása van, hogy nem lehet hézagolni a csapágy alatt. A kotyogás miatt nem reteszel egyszerre az 5 kilincs, amire mindenképpen szükség van, mert a kilincseket támasztó rész vékony anyagból van. A másik gond az, hogy nem szabvány csapágyak vannak az agytestben (a kazettában igen), lehet hozzá kapni, de csak gagyi kínait, pont olyat ami benne van és ez 1000km után el kezd enyhén kotyogni.
Szóval ha mégis ilyen agyat veszel, cseréld ki a csapágyakat EFS-re (azt lehet szerezni hozzá), ne rakd vissza zégergyûrût, és menetrögzítõzd be a tengely menetes felét. Mondjuk még ekkor sem vállalnék garanciát arra, hogy a szabadonfutó bírni fogja.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Úgy néz ki,lecserélem a nagy gépben a felniket van pár alternatíva,véleményt kérnék:

http://boneshaker.hu..._ds28_disc.html
vagy
http://www.chainreac...x?ModelID=26285

vagy valami hasonló kaliberû mavic,dt kilõve!

MAVIC EN 521? mert ahogy most írtad, csak a dt van kilõve :)
spank subrosa, tweet-tweet

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Úgy néz ki,lecserélem a nagy gépben a felniket van pár alternatíva,véleményt kérnék:

http://boneshaker.hu..._ds28_disc.html
vagy
http://www.chainreac...x?ModelID=26285

vagy valami hasonló kaliberû mavic,dt kilõve!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Novatec agy, nóném húzott küllõk, Sun Assault felni (országúti kerék)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Csak érdekességként írom, hogy úgy néz ki, hogy a hátsó kerekem elérte a nyugdíjkorhatárt, elkezdtek kitöredezni belõle a küllõk. Ami érdekes benne, hogy kizárólag a nem-hajtásoldali küllõk, amibõl arra következtetek, hogy azok a kerekek, ahol a hajtásoldalon használnak radiális fûzést, mégsem valami marketing trükk eredményei, hanem tényleg a nem-hajtásoldalon van a nagyobb igénybevétel.

ez milyen kerék ez?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Csak érdekességként írom, hogy úgy néz ki, hogy a hátsó kerekem elérte a nyugdíjkorhatárt, elkezdtek kitöredezni belõle a küllõk. Ami érdekes benne, hogy kizárólag a nem-hajtásoldali küllõk, amibõl arra következtetek, hogy azok a kerekek, ahol a hajtásoldalon használnak radiális fûzést, mégsem valami marketing trükk eredményei, hanem tényleg a nem-hajtásoldalon van a nagyobb igénybevétel.