Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Egy kis szavazást szeretnék elindítani, 2opció van:

-tárcsafékes monti és bele egy gyári Easton xc One kerékszett (1590g)

-vfékes monti és bele egy kerámiás DT felni 2×28 küllõ alu küllõanyák DT esetleg Tune agyak. Könnyû vfékes agypárra ki mit javasolna? Illetve megéri egy kerámiafelniért a plusz pénz? Laikusként azt gondolnám jobban fékezhetõ lehet.

Ki mire szavaz?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

http://www.actionspo...-La::21264.html ha valaki komolyabb kerékszettet keresne..

Hát igen ez a Probikenál 99.990 Ft nézegettem én is mert tetszene amúgy...

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

shimano xtr 965-ös hátsó agy hanyat reteszel? :chin:

Ha beleszámoljuk, hogy nem egyszerre kattannak? :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
shimano xtr 965-ös hátsó agy hanyat reteszel? :chin:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
http://www.actionspo...-La::21264.html ha valaki komolyabb kerékszettet keresne..

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Igaz most nézem, hogy az elsõ kerék DT szerint: 263,2mm ezt õ 262mm-re kerekíti.
A többi az 0,7-0,8mm, de ott is lefelé kerekít.
Annyira nem pörget 2mm plussz de a Sapim oldal elbizonytalanított.
DT Rev. küllõk lesznek akkor most mindenhol kerekítsek fölé 2mm-vel?
Az a gond, hogy valszeg netes rendelés lesz (speedway) és úgy olvastam, hogy nem cserélik vissza.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás
A középsõ ! :-)
Én DT-vel számolok, eddig mindig pontos volt. Annyi, hogy én fel szoktam kerekíteni a kapott értéket a következõ küllõméretre. (pl.ha 260,8mm jön ki én 262mm-es küllõt veszek)
Marci

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

láttam gyönyörûen leszakadt küllõperemû dt agyat... cc use

Nekem kb. 10-11 éve van 1 DT Hügim jó öreg "rotoros" 2* cseréltem benne csapágyakat,
no meg esztergáltattam certál tengelyt az acél helyett így (290,2g) ami szerintem nem rossz, bírja a 92-94kg-at..
Hibbbbátlan!

Viszont egy kérdés!
Kikalkuláltattam 2 programmal (DT, Sapim) a küllõhosszomat és 5mm!!! a difkó.
Szerintetek? Melyik legyen a gyõztes?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tittyman, Moratizo, Tamaska!
Köszönöm.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is fuztem mar normal anyaval 819-est, teljesen mukodott a dolog.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Fûzött már be valaki xm819es felnit? Biztos, hogy kell hozzá a 16mm-es küllõanya? Mert ma halottam olyat, hogy nem feltétlenül.

Ez a 16mm-es:

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Szedd szét a kazettát, több mint valószínû, hogy ott is van zsír benne, ahol nem kellene. Vagy a rugó gyenge, vagy betapad a zsírba/retekbe a kalapács, vagy mind2. Más gond nem lehet és mind2 könnyen javítható.
Tengely ki, golyók ki, jobb csészét laposvassal kitekered és máris bütykölhetõ a cucc, a csésze fordított menetes.

Köszi a sufni-tuning tippeket ;) , én is szeretek tákolni de szerencsére cserélték garanciában. Egyébként mind2 rossz lehetett. Kézzel megforgatva is egy ponton megszorult néha a szabadonfutó.
Marci

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Fûzött már be valaki xm819es felnit? Biztos, hogy kell hozzá a 16mm-es küllõanya? Mert ma halottam olyat, hogy nem feltétlenül.

sima 12 essel is mûködik. Már fûztem...
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én is hallottam már, hogy elég a rövidebb is hozzá. Ha megvan a felnid akkor próbálj bele egyet. Annyinak kell kilógnia, hogy normálisan meg tudd fogni a küllõkulccsal. Célszerû beszerezni egy "4oldalról" fogó küllõkulcsot, pl. parktoolt.

Egyszerre rendelném külföldrõl az anyákat és a felnit, de szerintem benézek valahová, ahol van ilyen felni és belepróbálom az anyát.
Egyébként köszi a megerõsítést.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Én is hallottam már, hogy elég a rövidebb is hozzá. Ha megvan a felnid akkor próbálj bele egyet. Annyinak kell kilógnia, hogy normálisan meg tudd fogni a küllõkulccsal. Célszerû beszerezni egy "4oldalról" fogó küllõkulcsot, pl. parktoolt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mindig kedveltem az olyan okos embereket, akik megmondják a frankót és magasról tesznek a gyártó útmutatásaira. Ki tudja jobban?:chin: Fogós kérdés.

Õszintén? Sok esetben mi.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Mindig kedveltem az olyan okos embereket, akik megmondják a frankót és magasról tesznek a gyártó útmutatásaira. Ki tudja jobban?:chin: Fogós kérdés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki a BTS agyakhoz küllõszámításhoz adatokat? Konkrétan az XC elite elsõhöz és az XC pro hátsóhoz.

Köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ha abból indulok ki, hogy manapság már XT, XTR szabadonfutóhoz is mázli kell, hogy jól mûködjön, meg sem lepõdöm. Az xtr-em a 0-ik kilóméterétõl hangosan kattant, félrereteszelt, haver új xt-je ugyanez.
Egyébként nekem is Novatec-et ajánlottak a boltosak.

Szedd szét a kazettát, több mint valószínû, hogy ott is van zsír benne, ahol nem kellene. Vagy a rugó gyenge, vagy betapad a zsírba/retekbe a kalapács, vagy mind2. Más gond nem lehet és mind2 könnyen javítható.
Tengely ki, golyók ki, jobb csészét laposvassal kitekered és máris bütykölhetõ a cucc, a csésze fordított menetes.