Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Montira nem szeretnék karbont, nah meg az áraik is horribilisek. A Kona váz elõbb megvolt jóval, mint az Orbea, ha egyszer lecserélném más merev vázra, akkor csak titánt tudok elképzelni. Az országúti meg azért lett Orbea, mert a legjobb árban tudtak karbon vázas országútit adni itthon, egybõl (meg nem mellékesként nem nagyon láttam eddig ennél szebb országútit). Szegény itt porosodik, nem bicajozhatok több, mint egy hónapja, így sutyiban csak a montit használom, az nem ráz annyira.

Montin tárcsafékem van 5-6 éve, nem nagyon tudnám elképzelni v-fékkel. Az agyak márkája titkos :) Úgy néz ki Hope hátsó agy lesz cserélve, szóval nem sok komolyabb maradt.

Andris, kösz a linekeket.
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Az elsõ be sem volt szerelve, a hátsó 3 maratont futott, karcmentesek. Ez nem a titántengelyes változat. Neked kedvezmény :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Gabe hogyhogy nem egy Orbea Alma-ra építesz? Év végén kiszórták a régi vázakat az Orbea-nal, pár haver be is vásárolt. Az lenne a géppark Orbe Onix meg egy Alma..

én is maratonozásra is alkalmas montit építek, te tárcsásra építed? Ha igen milyen agyakra?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Mennyire merjek én az ötvenegynéhány' kilómmal Dt Revolution 1,5-ös küllõkkel fûzni tárcsás (elsõ és hátsó) kereket? Maratonozásra (rövid táv) használnám, 30 cm-nél nagyobb szintkülönbséget nem tervezek vele ugrani :) A mali weblapon található 200 ft/db ár jó (20 ft-vel több, mint a fekete 1,8-as)?

Ugyanitt kb. 38 darab új piros küllõanya, új A2z piros elsõ gyorszár, használt Xt elsõagy, használt Hope ProII piros hátsóagy (piros A2z gyorszárral) eladó.

Egész nyugodtan, az én 70 kilómat még elbírja szépen, pedig "csak" 317es felnibe van fûzve...
a malinál a 200forintos ár a fényesre van értve, és nem a feketére!

írok privit...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Mennyire merjek én az ötvenegynéhány' kilómmal Dt Revolution 1,5-ös küllõkkel fûzni tárcsás (elsõ és hátsó) kereket? Maratonozásra (rövid táv) használnám, 30 cm-nél nagyobb szintkülönbséget nem tervezek vele ugrani :) A mali weblapon található 200 ft/db ár jó (20 ft-vel több, mint a fekete 1,8-as)?

Ugyanitt kb. 38 darab új piros küllõanya, új A2z piros elsõ gyorszár, használt Xt elsõagy, használt Hope ProII piros hátsóagy (piros A2z gyorszárral) eladó.

párszor már beszélgettünk a revolution küllõkrõl.
keresés a témában ezeket az eredményeket dobta ki:
http://forum.bikemag...&postcount=6063
http://forum.bikemag...&postcount=5537

http://forum.bikemag...&postcount=5533
http://forum.bikemag...&postcount=5534

a gyorszárakról meg muta kép és írj árat! köszi :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Kipage: ha tényleg V-féket szeretnél ,akkor sztem XTR vagy DT agyak, Mavic 717-es kerámiás felnikbe, igaz egyáltalán nem olcsó mulatság. Olyan 80-100 ezer között viszont 1550 grammos tárcsás kerékszettek is vannak,ami azért eléggé meggondolandó, mivel sokszor elég mostoha körülmények között rendeznek terepduatlon ill. tereptriatlon versenyeket.

köszi, így helyes.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Kipage: ha tényleg nem szeretnél V-féket,akkor sztem XTR vagy DT agyak, Mavic 717-es kerámiás felnikbe, igaz egyáltalán nem olcsó mulatság. Olyan 80-100 ezer között viszont 1550 grammos tárcsás kerékszettek is vannak,ami azért eléggé meggondolandó, mivel sokszor elég mostoha körülmények között rendeznek terepduatlon ill. tereptriatlon versenyeket.

vagy tárcsafékre gondoltál, vagy sima 717 felnikre.. ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Kipage: ha tényleg nem szeretnél V-féket,akkor sztem XTR vagy DT agyak, Mavic 717-es kerámiás felnikbe, igaz egyáltalán nem olcsó mulatság. Olyan 80-100 ezer között viszont 1550 grammos tárcsás kerékszettek is vannak,ami azért eléggé meggondolandó, mivel sokszor elég mostoha körülmények között rendeznek terepduatlon ill. tereptriatlon versenyeket.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Használt, de jó állapotú Chris King agyak (elsõ és hátsó) mennyit érhetnek?

Elõre is kösz.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 posts

kipage ! Kerámiás felnivel nem sok gondod lesz sárban, erre találták ki. De kerámiás fékpofával használd. Csak az a 28 küllõ, az nem egy elterjedt dolog. De ezt te tudod.
Azért 28e/db nál van olcsóbban is kerámiafelni : http://www.actionspo...warz::8349.html

Én is beleestem abba a hibába az elsõ kerámiás felnimnél "csak kerámiás betéttel!!"... :no:
a fa..t, akkor pont úgy,olyan gyorsan is kopik és semmivel sem fog jobban mint ha simát vennél normál betéttel.
Igaz ha normál betéttel használod sûrûbben kell cserélned de nem annyira vészes és a felni kb. 2-2,5szer tovább tart.
Én piros Ritchey-vel használtam szerintem az a legpuhább.:cheers:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

mavic xc717 (11e/db) felni- van kerámiás is(28e/db), vagy sun mach4 (4e/db) vagy sun ufo(9e/db)
ehhez shimano xt vagy dt 340 vagy sun dirty flea agyak. esetleg bts xc elite
küllõ, küllõanya, amit akarsz, vagy amit a boltban ajánlanak. (2-1,8-2 kb)
ezek így tárcsát és v-féket is kezelnek. árak kb 40-140e Ft-ig

ja ezeket az árakat bikemarketen néztem, máshol nem tom mennyi

könnyût akar ez kõnehéz lenne mindegyik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,681 posts
kipage ! Kerámiás felnivel nem sok gondod lesz sárban, erre találták ki. De kerámiás fékpofával használd. Csak az a 28 küllõ, az nem egy elterjedt dolog. De ezt te tudod.
Azért 28e/db nál van olcsóbban is kerámiafelni : http://www.actionspo...warz::8349.html
Marci

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
kipage
actionsports.de-n vannak elég jó áron komplett tárcsafékes kerékszettek.
ilyen 290 euro körül kapsz már 1550 gramm körülit, ha jól emlékszem.
és nem szar kerekek, anno utánaolvasgattam kinti fórumokon, nem volt rá panasz

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Most van bomba áron az amerikai e'bayon kb ~80ért egy XC One kerékszett. Európában 140körül van. Nem igazán vagyok otthon a tárcsás rendszerek szabványaiban. Írna errõl valaki hozzáértõ bõvebben?

A néhány hazai maratont úgy gondoltam, hogy 5év alatt elindulok 2õn. Ami visszatart, hogy a tárcsafék nehezebb drágább és amíg el nem terjedt addig a vfék is tökéletes volt mindenkinek.

mavic xc717 (11e/db) felni- van kerámiás is(28e/db), vagy sun mach4 (4e/db) vagy sun ufo(9e/db)
ehhez shimano xt vagy dt 340 vagy sun dirty flea agyak. esetleg bts xc elite
küllõ, küllõanya, amit akarsz, vagy amit a boltban ajánlanak. (2-1,8-2 kb)
ezek így tárcsát és v-féket is kezelnek. árak kb 40-140e Ft-ig

ja ezeket az árakat bikemarketen néztem, máshol nem tom mennyi

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

A néhány hazai maratont úgy gondoltam, hogy 5év alatt elindulok 2õn. Ami visszatart, hogy a tárcsafék nehezebb drágább és amíg el nem terjedt addig a vfék is tökéletes volt mindenkinek.

akkor meg szerintem elég a v-fék neked. szerintem egyetlen nagy hátránya a v-féknek csak a nagy sár, elkopni nem kopik el hamar a betét, ha normálisan közlekedik vele az ember...
aki meg béna lefele, vagy fél lefele és sokat fékezik annak meg nem mind1 h milyen féke van? ebbe is, abba is eszi a betéteket...

oliboi:
egy konkrét számra lennék kíváncsi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Most van bomba áron az amerikai e'bayon kb ~80ért egy XC One kerékszett. Európában 140körül van. Nem igazán vagyok otthon a tárcsás rendszerek szabványaiban. Írna errõl valaki hozzáértõ bõvebben?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ha már gyári szett én nem eastront vennék (bár nem tom mennyibe kerül)

inkább tárcsás (center lockos) dt agyba mavic 717 es (akár kerámiás) v fékes felni , húzott küllõkkel. azt tudod használni még v fékkel ha ragaszkodsz hozzá viszont ha tárcsásitani karsz csak a tárcsákat ell feldobni a kerekekre....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hazai maratonokon azert elofordul a sar. ott veged van a v-fekkel. ha meg kulfoldre mesz, ahol rendes meretu hegyek vannak oda meg azert kell hogy ne kelljen fekpofat cserelned 500m-enkent.

ergo szerintem tarcsa
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
65 és 68kg között, cél: hobby tereptriatlon terepduatlon esetleg néhány hazai maraton, MTB túrák külföldön is. Semmi durvulás. Országútizás mellé akarom kicsit felfejleszteni a montizást is. A legfontosabb hogy ne sárnehéz legyen a bicó. Nem tudok dönteni. Érzem, hogy felesleges nekem egy tárcsafék és a tudása, de a jövõ arra mutat, szinte teljesen kiszorította a v féket.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
hány kg vagy, mire használnád?