Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Kicsomagoltam, aztán vittem is a kedvenc bringás boltomba, mert semmi hangja nem volt a hátsó agynak, ugye a Hope után...azt hittem rossz :D

Majd ha be lesz rakva a bringába, jól megtekered és vííííííííí. Van Debrecenben néhány pár Chris King, öröm õket hallgatni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Közönséges sárga horgany, 2 kerékre kb. kétezerbe kerül a mûvelet.

ezt a sárga horganyzást milyen helyen lehet megcsináltatni?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
tamaska, ennyiért megvetted volna (írtam egy max. árat, reggel néztem email-t, ebayes üzenet fogad: congratulations... nem kicsit lepett meg) :) Használt, de ez csak a kazettatesten (az se agyonhasznált) és a küllõk helyén látszik.
Kicsomagoltam, aztán vittem is a kedvenc bringás boltomba, mert semmi hangja nem volt a hátsó agynak, ugye a Hope után...azt hittem rossz :D

Kela, eladó lesz + egy xt elsõ agy is + egy pár piros gyorszár + kb. 38 darab piros alu küllõanya. Az már más kérdés, hogy mire tudok megfelelõ méretû 70 db 1,5-ös ezüst küllõt szerezni. A színes küllõanyákkal és a gyorszárral talán könnyebb dolgom lesz. A bolt is csak 5-ig van nyitva én meg 4-ig dolgozom (egyedül meg fûzni nem tudok, csak segítséggel). Szóval jövõ hétig biztos nem szedem szét.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Áhh Gabe csupa por kosz és karc. Átvertek. Vagy mégsem? :D Képet kérünk a teljes bicóról.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Ezt hozta a királyi posta - a grammániába nem mertem rakni, mert a hátsó agy elég nehéz :)

o hogy sz.pjal ponilovat :D

mindig ez volt az almom, de sosem birom ravenni magam hogy ennyit fizessek egy par agyert. meg nagyker aron is horror volt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
meg merjek venni egy XT agyas szettet?

Gabe Hope eladó?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ezt hozta a királyi posta - a grammániába nem mertem rakni, mert a hátsó agy elég nehéz :)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Jó lesz, csak két különbözõ méretû anyával lesz fûzve a kerék, két kulccsal kell centrírozni.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

nem tudom hogy a csekének van-e fekete, és pont az a méret, de náluk van 1.8-as küllõ...

húzott 1.8-ast pedig a boneshakertõl tudsz szerezni, nem láttam nála simát, de lehet hogy meg tudod vele beszélni, hogy hozzon...

A Cseke-nél van 1,8-as fekete, csak pont a nekem szükséges 258 mmes hosszban nincs. Veszek helyette 2-1,8 as húzottat, tökéletes lesz az is.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

sziasztok,
Mindkét kerekemben a felnit szeretném kicserélni-átfûzetni.
A neten talált mûszaki adatok alapján a régi 20,8mm az új 21mm magas, a falvastagság minkét esetben 3mm. Ugyanazt a fûzési mintát szeretném, mint ahogy most van. A régi felni belsõ átmérõjérõl nem találtam infót, az új 527mm. Mivel majdnem ugyanolyan magasak, úgy tippelem, a régi is ekörül lehet.
Ezek alapján jó lesz a régi küllõ az új felnibe is?
Egy bringaszerviz milyen áron vállalhat egy ilyen átépítést? Vagy fûzzem át én épp csak rákapatva a küllõanyákat és neki már "csak" meghúzni-centírozni kelljen?
köszi

jónak kell lennie akkor azoknak a küllõknek is. a küllõ anya újra felhasználásáról eltérõ vélemények vannak. azért érdemes kicserélni õket, mert bekopott a fejük a felnihez és hajlamosak esetleg az új felniben elfordulni-kilazulni.

~2000 ft lehet kerekenként a fûzés-centírozás. hallottam már olyan bringaboltról, ahol simán felszámolják a fûzési díjat is, hiába "készíted elõ" a kereket.
kérdezd meg, mielõtt odaviszed. illetve, ha náluk veszed a felnit biztos jobban fognak szeretni, mintha csak úgy odavinnéd...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
sziasztok,
Mindkét kerekemben a felnit szeretném kicserélni-átfûzetni.
A neten talált mûszaki adatok alapján a régi 20,8mm az új 21mm magas, a falvastagság minkét esetben 3mm. Ugyanazt a fûzési mintát szeretném, mint ahogy most van. A régi felni belsõ átmérõjérõl nem találtam infót, az új 527mm. Mivel majdnem ugyanolyan magasak, úgy tippelem, a régi is ekörül lehet.
Ezek alapján jó lesz a régi küllõ az új felnibe is?
Egy bringaszerviz milyen áron vállalhat egy ilyen átépítést? Vagy fûzzem át én épp csak rákapatva a küllõanyákat és neki már "csak" meghúzni-centírozni kelljen?
köszi

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Sziasztok!

A Specialized-em gyári hátsó kerekébe (DT felni, Shimano agy) kellene 8 db. 1,8-as fekete küllõ. Malinál azt mondták, hogy nekik ilyen nincs, sõt 1,8-2-1,8 húzottból sincs fekete. Ha 2,0 küllõkkel helyettesítem a fogaskoszorú felõli 8 db 1,8 küllõt, akkor állítólag a 1,8-asok elpattanhatnak a másik oldalon.

Van ötletetek, hogy honnét tudnék beszerezni 1,8-as feketét?

nem tudom hogy a csekének van-e fekete, és pont az a méret, de náluk van 1.8-as küllõ...

húzott 1.8-ast pedig a boneshakertõl tudsz szerezni, nem láttam nála simát, de lehet hogy meg tudod vele beszélni, hogy hozzon...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok!

A Specialized-em gyári hátsó kerekébe (DT felni, Shimano agy) kellene 8 db. 1,8-as fekete küllõ. Malinál azt mondták, hogy nekik ilyen nincs, sõt 1,8-2-1,8 húzottból sincs fekete. Ha 2,0 küllõkkel helyettesítem a fogaskoszorú felõli 8 db 1,8 küllõt, akkor állítólag a 1,8-asok elpattanhatnak a másik oldalon.

A másik DT forgalmazó (Boneshaker) partnerüzletei?

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MASTER YODA

MASTER YODA

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Heló.

Elöl hátulra új kerekeket szeretnék de nagyon bizonytalan vagyok. 24 es kerekeket szeretnék és azt akarom kérdezni, hogy mi az elõnye illetve hátránya egy 24 es keréknek és megérné e hobbi DH ra? Fel lehetne e rakni 24x2.7 es high roller-t single trackre és az beleférne e 2003as polarx be illetve 2007 es marzocchi super t rv be?

köszi szépen elöre is ha jönnek nagyon hasznos válaszok :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Akkor zsír.. Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én is zsírozom, anyát, szegecset, agyperemet, mindent és még nem volt vele gondom.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Szoktatok kenõanyagot tenni a küllõkre kérékfûzés elõtt? Ha igen mit? Zsírt vagy olajat?

Én zsíroztam, így talán kevésbé rohad össze az alu anya a küllõvel. Egyesek azt mondják, hogy így egy idõ után meglazul, nekem nincs ilyesmi problémám. Én a felnihez is cseppentettem olajat, hogy könnyebben forogjon a küllõanya a szegecseknél és feszesebbre húzhassam a kereket.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
megnézném hogy olajat hogy teszel rá :D ill rátenni még talán rá is rakod de hogy maradna rajta? :D

zsír mehet rá, de leginkább akkor ajánlott ha acél küllõt alu küllõanyával párosítasz ;)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szoktatok kenõanyagot tenni a küllõkre kérékfûzés elõtt? Ha igen mit? Zsírt vagy olajat?