Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

sziasztok,
Mindkét kerekemben a felnit szeretném kicserélni-átfûzetni.
A neten talált mûszaki adatok alapján a régi 20,8mm az új 21mm magas, a falvastagság minkét esetben 3mm. Ugyanazt a fûzési mintát szeretném, mint ahogy most van. A régi felni belsõ átmérõjérõl nem találtam infót, az új 527mm. Mivel majdnem ugyanolyan magasak, úgy tippelem, a régi is ekörül lehet.
Ezek alapján jó lesz a régi küllõ az új felnibe is?
Egy bringaszerviz milyen áron vállalhat egy ilyen átépítést? Vagy fûzzem át én épp csak rákapatva a küllõanyákat és neki már "csak" meghúzni-centírozni kelljen?
köszi

jónak kell lennie akkor azoknak a küllõknek is. a küllõ anya újra felhasználásáról eltérõ vélemények vannak. azért érdemes kicserélni õket, mert bekopott a fejük a felnihez és hajlamosak esetleg az új felniben elfordulni-kilazulni.

~2000 ft lehet kerekenként a fûzés-centírozás. hallottam már olyan bringaboltról, ahol simán felszámolják a fûzési díjat is, hiába "készíted elõ" a kereket.
kérdezd meg, mielõtt odaviszed. illetve, ha náluk veszed a felnit biztos jobban fognak szeretni, mintha csak úgy odavinnéd...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
Mindkét kerekemben a felnit szeretném kicserélni-átfûzetni.
A neten talált mûszaki adatok alapján a régi 20,8mm az új 21mm magas, a falvastagság minkét esetben 3mm. Ugyanazt a fûzési mintát szeretném, mint ahogy most van. A régi felni belsõ átmérõjérõl nem találtam infót, az új 527mm. Mivel majdnem ugyanolyan magasak, úgy tippelem, a régi is ekörül lehet.
Ezek alapján jó lesz a régi küllõ az új felnibe is?
Egy bringaszerviz milyen áron vállalhat egy ilyen átépítést? Vagy fûzzem át én épp csak rákapatva a küllõanyákat és neki már "csak" meghúzni-centírozni kelljen?
köszi

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Sziasztok!

A Specialized-em gyári hátsó kerekébe (DT felni, Shimano agy) kellene 8 db. 1,8-as fekete küllõ. Malinál azt mondták, hogy nekik ilyen nincs, sõt 1,8-2-1,8 húzottból sincs fekete. Ha 2,0 küllõkkel helyettesítem a fogaskoszorú felõli 8 db 1,8 küllõt, akkor állítólag a 1,8-asok elpattanhatnak a másik oldalon.

Van ötletetek, hogy honnét tudnék beszerezni 1,8-as feketét?

nem tudom hogy a csekének van-e fekete, és pont az a méret, de náluk van 1.8-as küllõ...

húzott 1.8-ast pedig a boneshakertõl tudsz szerezni, nem láttam nála simát, de lehet hogy meg tudod vele beszélni, hogy hozzon...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

A Specialized-em gyári hátsó kerekébe (DT felni, Shimano agy) kellene 8 db. 1,8-as fekete küllõ. Malinál azt mondták, hogy nekik ilyen nincs, sõt 1,8-2-1,8 húzottból sincs fekete. Ha 2,0 küllõkkel helyettesítem a fogaskoszorú felõli 8 db 1,8 küllõt, akkor állítólag a 1,8-asok elpattanhatnak a másik oldalon.

A másik DT forgalmazó (Boneshaker) partnerüzletei?

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MASTER YODA

MASTER YODA

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Heló.

Elöl hátulra új kerekeket szeretnék de nagyon bizonytalan vagyok. 24 es kerekeket szeretnék és azt akarom kérdezni, hogy mi az elõnye illetve hátránya egy 24 es keréknek és megérné e hobbi DH ra? Fel lehetne e rakni 24x2.7 es high roller-t single trackre és az beleférne e 2003as polarx be illetve 2007 es marzocchi super t rv be?

köszi szépen elöre is ha jönnek nagyon hasznos válaszok :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Akkor zsír.. Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is zsírozom, anyát, szegecset, agyperemet, mindent és még nem volt vele gondom.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szoktatok kenõanyagot tenni a küllõkre kérékfûzés elõtt? Ha igen mit? Zsírt vagy olajat?

Én zsíroztam, így talán kevésbé rohad össze az alu anya a küllõvel. Egyesek azt mondják, hogy így egy idõ után meglazul, nekem nincs ilyesmi problémám. Én a felnihez is cseppentettem olajat, hogy könnyebben forogjon a küllõanya a szegecseknél és feszesebbre húzhassam a kereket.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
megnézném hogy olajat hogy teszel rá :D ill rátenni még talán rá is rakod de hogy maradna rajta? :D

zsír mehet rá, de leginkább akkor ajánlott ha acél küllõt alu küllõanyával párosítasz ;)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szoktatok kenõanyagot tenni a küllõkre kérékfûzés elõtt? Ha igen mit? Zsírt vagy olajat?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem van 2db uj 36os mtx33am eladó ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Elölre intéztem '08-as XT agyat. Pénzembe nem került, bírja ameddig bírja.

Gondolom az MTX-el nincs baj.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Elfelejtettem odaírni, hogy elöl nem kell tárcsafelfogatási lehetõség, hátra már van agyam.
És a felni áránál nem akarok továbbmenni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az olcsó MTX (8000.- körül BM-en), DT küllõk, hátul Nova egysebis, elöl arany LX agy, dörtölni, félcsövezni elég lesz? Elöl teló, ha az számít.

Köszi a válaszokat.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Gabe hogyhogy nem egy Orbea Alma-ra építesz? Év végén kiszórták a régi vázakat az Orbea-nal, pár haver be is vásárolt. Az lenne a géppark Orbe Onix meg egy Alma..

én is maratonozásra is alkalmas montit építek, te tárcsásra építed? Ha igen milyen agyakra?

Szerintem már megválaszolta.. :) (szerintem)

A #7260 -ast olvasgasd.

Ha igaz nem lesz gond a hangjával!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A hope mennyi pénz lenne?

Az a piros agy nem megy a szemed színéhez. :D

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A hope mennyi pénz lenne?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Elvileg, ha minden jól megy (és sikerül paypallal fizetnem) lesz egy kicsit nehezebb (segítségnek 336 gramm a Hope 285 grammjához képest), de komolyabb márkájú hátsó agyam (elsõ is). Ennek leginkább a hangját sajnálnám :) Még az is egy opció, ha az érkezõ agyak nem tetszenek, akkor marad a Hope és eladom a másikat. Továbbá a Hope mellett szól, hogy kapok külön alu kazettatestet, ha szétrágja a sor a régit.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csak úgy érdeklõdésképpen kérdezem, hogy mi okból válsz meg a Hope hátsó agytól?