Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ezt ma máér egyszer linkeltem, azt hiszem neked is jó lesz.

http://www.sheldonbr...ire-sizing.html

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Alexrims td 17 disc az már nagyon vékony lenne 2.3as gumihoz?
505gramm, 559x17, 24mili széles és 19 magas

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
felni meg olyan dolog hogy mennyit szeretnel raaldozni. En azt montanam elso korben hogy Mavic A719, de az nem olcso mulatsag. jo lehet az A319 is. a 119-et mar nem tudom, az a legalja, ott mar lehet talalsz jobbat hasonlo arban Rigidabol, Sunbol, stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ahogy tamaska is írta, elég lesz a 2-es dt. Gondolj bele, hogy milyen terhelést kap egy terepen használt kerék, hiába nem 150+ az átlag felhasználó.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Nézegettem konkrét alkatrészeket. Gondolom felnibõl 36 lyukú kell (Dupla falú szegecseltre gondoltam) Ha esetleg konkrét típusra van ötlet szívesen várom.
Agyból olyan Deore szintre gondoltam.
Küllõbõl néztem a DT Alpine III-t. Szimpatikus, hogy a tövénél ahol a hajlítás van ott vastagabb, viszont drágább.

Ez így megfelelõ lehet?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
manapsag a menetes agyak az alap kategorias gepekbe kerulnek, barmi ami jobb az pedig kazettasat kap. igy a gyartok nem torekszenek arra hogy jo minosegu menetes agyat keszitsenek, mivel az altalaban amugyis alacsonyabb elvarasoknak kell hogy megfeleljen.

szal azt kell mondjam hogy erosebb kereket fogsz kapni ha kazettas agyat veszel alapnak. 7es sort ugyanugy ra lehet tenni egy 8/9sebesseges agyra, csak kell egy tavtarto.

a kullo meg egy olyan dolog hogy nem a meret a lenyeg [:)] hanem hogy hogy van megfuzve a kerek. egy 2-es DT siman jo lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

Szia dirobi!

DT küllõkkel biztosan jobban jársz, mint Bike+-al.
Éppenséggel van Nekem egy eladó hátsó kerekem. 18000 Ft-ért adnám, viszont nem menetes racsnit fogad, hanem 8-as 9-es kazettásat.
Nézd meg a hirdetésemet. Erõs kerék.
Menetes hátsó agyat amúgy sem fogsz találni. 7-es racsnit se sûrûn ha ez elkopna.
http://piacter.bikem...=275164&cat=500

Nem rossz, de ha jól látom ez egy monti kerék nekem pedig trekking-hez kellene
28-as 622-es kerék, és jobb szeretném magam fûzni. A racsnihoz nem ragaszkodom, ha szükséges lehet kazettás agy is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
De neki trekking bringába kell.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Szia dirobi!

DT küllõkkel biztosan jobban jársz, mint Bike+-al.
Éppenséggel van Nekem egy eladó hátsó kerekem. 18000 Ft-ért adnám, viszont nem menetes racsnit fogad, hanem 8-as 9-es kazettásat.
Nézd meg a hirdetésemet. Erõs kerék.
Menetes hátsó agyat amúgy sem fogsz találni. 7-es racsnit se sûrûn ha ez elkopna.
http://piacter.bikem...=275164&cat=500

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Szükségem lenne egy igazán erõs hátsó kerékre egy 150+ súlyú ember részére, ugyanis ez a gyenge pont(rendszeres küllõtörések).
Trekking bicajba lenne szigorúan városi használat.
Néztem, hogy lehet kapni BikePositive küllõket 2,33mm vastagságban. Nem tudom ezzel járnék-e jobban vagy esetleg 2mm-es DT küllõvel. Szükség lenne még agyra és felnire is.
Jelenleg egy 7-es racsni van a bicón, igy menetes hátsóagyban gondolkodom.
Mit tudnátok nekem ajánlani? Körülbelül olyan 20.000 Ft-ot szánnék rá.
A súly nem lényeges, csak erõs legyen.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Miért ne? Sokan fûznek V felnit tárcsás aggyal a késõbbi upgrade szellemében.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Sziasztok!

Szeretnék tárcsára váltani. szerintetek a meglévõ alig használt mavic xm 317 V-fékes felnire alapozhatok egy tárcsás kereket? XC, maraton felhasználásra.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
pár oldallal ezelõtt én is kérdeztem, csekkold. ha VV-nek jó, akkor sztem Neked is jó lesz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

rigida zac2000/taurus 2000 rõl vélemény?

AM re kéne

jópár 8 ast tettem bele terepen bár tudok centirozni de inkább lecseréltem

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
rigida zac2000/taurus 2000 rõl vélemény?

AM re kéne

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Szervizben is azt mondták legjobb ha cserélem az összes csapágyat. Ha 1000 Ft darabja a csapágynak, akkor lazán megéri kicseréltetnem. Kap egy jó felnit és viszem is fûzni!
Köszönöm az eligazítást!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Szerintem nyugodtan használj 2-1,5-2-es küllõket, erõsek nagyon, nem fognak elszakadni, elhajolni, stb. Megkérdezheted az Andristól, Rémhöritõl (õk sem sokkal könnyebbek), hogy mennyit bírnak ezek a küllõk, azt fogják válaszolni, hogy nyugodtan használd õket.

Szerk: Már az egyikük írta is. :)

A másikuk is ;)

Nyugodtan Revo. Sokkal több, mint 30 grammot nyersz (tipp: alu anyával fûzesd) és nem lesz gyenge kerék. Rugalmasabb lesz nyilván, mint ha 2mmessel fûzetnéd, de nem gyengébb. én 70 körül voltam versenyszezonban, de amit az a kerék kapott... Felnin 5 km terepen (versenyen). Vagy komlón síkraugrás 1.5 méterrõl !320! grammos magnéziumfelnivel. De hozhatnék még rengeteg példát. Nagyon jól meg kell csinálni a fûzést, és odafigyelni a feszességre, ennyi a lényeg.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Egyet rögtön ki is szedtek, mert az nagyon meg volt halva.
Kérdéseim a következõk ezzel kapcsolatban:

- Érdemes lenne 4 új csapágyat vennem vagy kidobtam a pénzemet az ablakon?
- Milyen márkájú csapágyat érdemes venni és hol (Bp-belváros)?
- Csapágycsere után elvileg az agy, mintha új lenne vagy van még benne valami nagyon kopó alkatrész, mondjuk a kazettatest ?

A csapágyon lévõ felirat: PNB 600 IVV

általában a szélsõ - fõleg racsni felõli - csapágyak szokták megadni magukat. lehet meg tudod úszni annyival, hogy csak azt cseréled ki.
de ha már cserélsz, akkor tedd rendbe az egészet szerintem :)

csapágyvásárlás: vidd be a boltba és majd õk az alapján megrendelik az újat. nekem is volt már, hogy más kódszámmal kaptam ugyanazt a csapágyat

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
- használt cucc: zsákbamacska, én megnézném a többi csapágyat is (ha azok is akadnak egy kicsit, akkor csere)
- minõségi csapágyat (márka sokféle van, SKF, EZO, NKE, NACHI, stb, boltfüggõ)
- a csapágyak rendelkezzenek saját tömítéssel (mindkét oldalon, mûanyag borítású)
- csapágy méretei alapján tudnak neked másikat adni, de ha egy tolómérõvel leméred, az is elég: a belsõ, a külsõ átmérõ és a csapágy szélessége kell, ezen a képen, d, D, B
Feltöltött kép
- csak tipp, de szerintem egy ilyen, 6000-es csapágyról van szó
- a kazettatest belseje is lehet rossz, koszos, a Novatec szerelhetõségérõl, javításáról majd a többiek közül valaki biztos tud infót (de ha szépen reteszel, nem kotyog, akkor nem bántanám)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Sziasztok!
Nemrég az apróban vettem egy Novatec hátsó agyat. A szervizben fûzés elõtt kiderült, hogy a csapágyak nagyon rossz állapotban vannak.
Egyet rögtön ki is szedtek, mert az nagyon meg volt halva.
Kérdéseim a következõk ezzel kapcsolatban:

- Érdemes lenne 4 új csapágyat vennem vagy kidobtam a pénzemet az ablakon?
- Milyen márkájú csapágyat érdemes venni és hol (Bp-belváros)?
- Csapágycsere után elvileg az agy, mintha új lenne vagy van még benne valami nagyon kopó alkatrész, mondjuk a kazettatest ?

A csapágyon lévõ felirat: PNB 600 IVV
Neten semmi infót nem találtam róla.

Válaszotokat elõre is köszönöm!