Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Szükségem lenne egy igazán erõs hátsó kerékre egy 150+ súlyú ember részére, ugyanis ez a gyenge pont(rendszeres küllõtörések).
Trekking bicajba lenne szigorúan városi használat.
Néztem, hogy lehet kapni BikePositive küllõket 2,33mm vastagságban. Nem tudom ezzel járnék-e jobban vagy esetleg 2mm-es DT küllõvel. Szükség lenne még agyra és felnire is.
Jelenleg egy 7-es racsni van a bicón, igy menetes hátsóagyban gondolkodom.
Mit tudnátok nekem ajánlani? Körülbelül olyan 20.000 Ft-ot szánnék rá.
A súly nem lényeges, csak erõs legyen.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Miért ne? Sokan fûznek V felnit tárcsás aggyal a késõbbi upgrade szellemében.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Sziasztok!

Szeretnék tárcsára váltani. szerintetek a meglévõ alig használt mavic xm 317 V-fékes felnire alapozhatok egy tárcsás kereket? XC, maraton felhasználásra.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
pár oldallal ezelõtt én is kérdeztem, csekkold. ha VV-nek jó, akkor sztem Neked is jó lesz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

rigida zac2000/taurus 2000 rõl vélemény?

AM re kéne

jópár 8 ast tettem bele terepen bár tudok centirozni de inkább lecseréltem

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
rigida zac2000/taurus 2000 rõl vélemény?

AM re kéne

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Szervizben is azt mondták legjobb ha cserélem az összes csapágyat. Ha 1000 Ft darabja a csapágynak, akkor lazán megéri kicseréltetnem. Kap egy jó felnit és viszem is fûzni!
Köszönöm az eligazítást!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Szerintem nyugodtan használj 2-1,5-2-es küllõket, erõsek nagyon, nem fognak elszakadni, elhajolni, stb. Megkérdezheted az Andristól, Rémhöritõl (õk sem sokkal könnyebbek), hogy mennyit bírnak ezek a küllõk, azt fogják válaszolni, hogy nyugodtan használd õket.

Szerk: Már az egyikük írta is. :)

A másikuk is ;)

Nyugodtan Revo. Sokkal több, mint 30 grammot nyersz (tipp: alu anyával fûzesd) és nem lesz gyenge kerék. Rugalmasabb lesz nyilván, mint ha 2mmessel fûzetnéd, de nem gyengébb. én 70 körül voltam versenyszezonban, de amit az a kerék kapott... Felnin 5 km terepen (versenyen). Vagy komlón síkraugrás 1.5 méterrõl !320! grammos magnéziumfelnivel. De hozhatnék még rengeteg példát. Nagyon jól meg kell csinálni a fûzést, és odafigyelni a feszességre, ennyi a lényeg.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Egyet rögtön ki is szedtek, mert az nagyon meg volt halva.
Kérdéseim a következõk ezzel kapcsolatban:

- Érdemes lenne 4 új csapágyat vennem vagy kidobtam a pénzemet az ablakon?
- Milyen márkájú csapágyat érdemes venni és hol (Bp-belváros)?
- Csapágycsere után elvileg az agy, mintha új lenne vagy van még benne valami nagyon kopó alkatrész, mondjuk a kazettatest ?

A csapágyon lévõ felirat: PNB 600 IVV

általában a szélsõ - fõleg racsni felõli - csapágyak szokták megadni magukat. lehet meg tudod úszni annyival, hogy csak azt cseréled ki.
de ha már cserélsz, akkor tedd rendbe az egészet szerintem :)

csapágyvásárlás: vidd be a boltba és majd õk az alapján megrendelik az újat. nekem is volt már, hogy más kódszámmal kaptam ugyanazt a csapágyat

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
- használt cucc: zsákbamacska, én megnézném a többi csapágyat is (ha azok is akadnak egy kicsit, akkor csere)
- minõségi csapágyat (márka sokféle van, SKF, EZO, NKE, NACHI, stb, boltfüggõ)
- a csapágyak rendelkezzenek saját tömítéssel (mindkét oldalon, mûanyag borítású)
- csapágy méretei alapján tudnak neked másikat adni, de ha egy tolómérõvel leméred, az is elég: a belsõ, a külsõ átmérõ és a csapágy szélessége kell, ezen a képen, d, D, B
Feltöltött kép
- csak tipp, de szerintem egy ilyen, 6000-es csapágyról van szó
- a kazettatest belseje is lehet rossz, koszos, a Novatec szerelhetõségérõl, javításáról majd a többiek közül valaki biztos tud infót (de ha szépen reteszel, nem kotyog, akkor nem bántanám)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Sziasztok!
Nemrég az apróban vettem egy Novatec hátsó agyat. A szervizben fûzés elõtt kiderült, hogy a csapágyak nagyon rossz állapotban vannak.
Egyet rögtön ki is szedtek, mert az nagyon meg volt halva.
Kérdéseim a következõk ezzel kapcsolatban:

- Érdemes lenne 4 új csapágyat vennem vagy kidobtam a pénzemet az ablakon?
- Milyen márkájú csapágyat érdemes venni és hol (Bp-belváros)?
- Csapágycsere után elvileg az agy, mintha új lenne vagy van még benne valami nagyon kopó alkatrész, mondjuk a kazettatest ?

A csapágyon lévõ felirat: PNB 600 IVV
Neten semmi infót nem találtam róla.

Válaszotokat elõre is köszönöm!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
havernak most adta meg magat a 819 felni. a so meg a mocsok a szelep korul sajna kikezdte az anyagot, es most mar nem tartja meg a levegot... belsovel hasznalhato ofkorsz, csak ugy mar nem az igazi.

ezt most egyaltalan nem a felni ellen mondom, csak ma beszeltunk, es eszembejutott. Sokat hasznalja a bringat, minden korulmeny kozott, es nem takaritja le eleg gyakran vagy eleg odafigyeloen. Ja es csalados ember, szal orul ha tekerni van ideje, nem hogy pepecselni vele egy orat az udvaron :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én is megoldom. (ráadásul egyáltalán nem sürgõs)

A sebesség mindent megold.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

akkor akár össze is beszélhettek a Janival és szépen megrendelitek actionsportról 55 ajró per stükk' áron...
meg akkor már a revolution küllõket is belerakosgathatod a kosárba és olcsóbban jössz ki, mintha itthon vennéd
de ne én adjak már ötletet, találjátok fel magatokat :P

Ma fizettem be a barátom számlájára pízt, kb. 1héten belül itt lesz a felni (CRC). Küllõ majd jobb lesz itthonról, ha majd lesz. Feltalálom magam ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Köszi szépen! 819-es felnibõl elvileg február elején/közepén lesz legközelebb itthon.

akkor akár össze is beszélhettek a Janival és szépen megrendelitek actionsportról 55 ajró per stükk' áron...
meg akkor már a revolution küllõket is belerakosgathatod a kosárba és olcsóbban jössz ki, mintha itthon vennéd
de ne én adjak már ötletet, találjátok fel magatokat :P

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

labidani
ne szarakodj, vegyél nyugodtan revolutiont.
nem gyõzöm leírni ide elégszer, hogy mennyit kibírt már alattam is...

Nekem is itt lóg a falon a 819. Egyelõre csak egy darab, mert csak ennyit tudtak hozni. Az agyak már megvannak hátul nova light, elõl bts. És szintén ust+tej lesz a felniken. 2-1,5-2 küllõkkel + alu anyákkal lesz fûzve.
:)

Köszi szépen! 819-es felnibõl elvileg február elején/közepén lesz legközelebb itthon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most 80, de jó lenne szezonig leadni még párat. Lefele meg igyekszem tartani a tempót nagyobb bicikli(se)kkel, így nem lenne gond, ha a küllõk is bírnák alattam. A 819-es felnirõl rosszatt még nem hallottam, úgy tudom az elég erõs, viszont UST-s gumim lesz, meg bele tej, ezért örülnék, ha esetleg lehetne még valahol súlyt fogni úgy, hogy nem megy rá a gatyám. De azt se akarom, hogy a súly a teljesítmény rovására menjen, vagy egy versenyen pont emiatt szívjak.
labidani

Nekem is itt lóg a falon a 819. Egyelõre csak egy darab, mert csak ennyit tudtak hozni. Az agyak már megvannak hátul nova light, elõl bts. És szintén ust+tej lesz a felniken. 2-1,5-2 küllõkkel + alu anyákkal lesz fûzve.
Idén is 2-1,5-2es küllõim voltak 78kg-hoz, a küllõknek semmi baja a felni (717) viszont nem kerek :). Szerintem nyugodtan használj 2-1,5-2-es küllõket, erõsek nagyon, nem fognak elszakadni, elhajolni, stb. Megkérdezheted az Andristól, Rémhöritõl (õk sem sokkal könnyebbek), hogy mennyit bírnak ezek a küllõk, azt fogják válaszolni, hogy nyugodtan használd õket.

Szerk: Már az egyikük írta is. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
labidani
ne szarakodj, vegyél nyugodtan revolutiont.
nem gyõzöm leírni ide elégszer, hogy mennyit kibírt már alattam is...

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

DT comp vagy supercomp kullot ajanlanek. meg kuldj egy emailt rob kolleganak, asszem van egy kituno allapotu fekete 32es Hope XC elso agy nala. szerintem olcson megszabadulna tole ha meg megvan neki, volt hasznalva vagy 3szor.

Köszi a tippet.
Supercomp? Nem is hallottam még errõl, itthon nem is nagyon lehet kapni szerintem. Megkérdeztem, de a Boneshaker árlistában sincs, Mali honlapján meg még inkább.

Hány kiló vagy hogy nem mersz revo-t használni?
Régebben használtam 90kg körüli súllyal is és nem volt vele semmi gond.
A 2-1,8-2 tényleg csak pénzkidobás, nincs 30g sem a 2-eshez képest.

Most 80, de jó lenne szezonig leadni még párat. Lefele meg igyekszem tartani a tempót nagyobb bicikli(se)kkel, így nem lenne gond, ha a küllõk is bírnák alattam. A 819-es felnirõl rosszatt még nem hallottam, úgy tudom az elég erõs, viszont UST-s gumim lesz, meg bele tej, ezért örülnék, ha esetleg lehetne még valahol súlyt fogni úgy, hogy nem megy rá a gatyám. De azt se akarom, hogy a súly a teljesítmény rovására menjen, vagy egy versenyen pont emiatt szívjak.
labidani

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Meglett a megoldás: Rendeltünk egy 819-es felnit hátra, a mostani h. mavic felnim megy elõre, mostani elsõ kerekemet felteszem az apróba, annak az árából kijön kb. az agy.
Így a felállás: Hátul Novatec light agy-819-es felni, elöl 223-as felni és talán BTS agy.
A küllõkön filózok, hogy azok milyenek legyenek. Eddig 2-1,8-2-es DT-n gondolkodtam, bár azzal talán vagy 30g-ot spórolnék kerekenként, a 2-1,5-2 meg már talán túlzás lenne alám, egy tárcsás kerékbe.
Valami arany középutat nem tud valaki?

Hány kiló vagy hogy nem mersz revo-t használni?
Régebben használtam 90kg körüli súllyal is és nem volt vele semmi gond.
A 2-1,8-2 tényleg csak pénzkidobás, nincs 30g sem a 2-eshez képest.