Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
elsõ 3 ból a 317
ha meg sporolos akkor rigida
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
rigida, van pár havernak, semmi baj velük, erõsek

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sun eq 21,23 kontra mavic 317 kontra Rigida taurus2000

360gr, 410gr, 490gr
sun eq-mavic kb egyárban, rigida feleannyi

single speed bicajban, amit esetleg sporolnék a felnin annyival ugye könnyebb gumit is felrakhatok

vélemény?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
megtaláltam az újságot. itt a leírás: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
ez pedig az újság: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

ezt az oldalt meg itt a fórumon belinkelte már vlki: http://fixedgear.hu/spokecalc.html
ez is küllõhossz számítás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

akkor lehet,hogy problémáim vannak a matekkal. én az életben nem jöttem volna rá,hogy hogyan kell kiszámolni.

Pedig csak a pitagorasz-tételt és a derékszögû háromszögben mit jelent a sin alfa és cos alfa kell tudni hozzá.

Naaa... Azért kiváncsi lennék mennyire vagy naprakész azokból a tantárgyakból amikbõl érettségiztél?
Egyébként pl. http://www.bikeschool.com/spokes/
de a mavic oldalán is van ilyen.

Meglepõdnél, hogy mennyire. Ez kb olyan, mint elfelejteni a Himnusz elsõ versszakát. :)
Millió küllõhossz számító program van a neten, valahol még a számítás matematikája is le van írva.

A sebesség mindent megold.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Naaa... Azért kiváncsi lennék mennyire vagy naprakész azokból a tantárgyakból amikbõl érettségiztél?
Egyébként pl. http://www.bikeschool.com/spokes/
de a mavic oldalán is van ilyen.

Aki leérettségizett matematikából annak magától is fel kéne tudnia írni ezt a képletet.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Aki leérettségizett matematikából annak magától is fel kéne tudnia írni ezt a képletet.

akkor lehet,hogy problémáim vannak a matekkal. én az életben nem jöttem volna rá,hogy hogyan kell kiszámolni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom mit szenvedtek ezen, jó lesz hozzá. Az agy adatainak változása nagyon minimálisan változtatja a küllõ hosszát (meg kell nézni a küllõszámító képletben, hogy az agy méreteinek változása mennyiben befolyásolja a küllõhosszt a felni belsõ átmérõjének változásához képest ;) ) és itt két szinte egyforma shimano agyról van szó.

volt 1 régi bikemag amiben megvolt,hogy hogyan kell kiszámolni a küllõhossz. volt hozzá képlet,meg még néhány dolog. elég jól lehet használni.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
volt 1 régi bikemag amiben megvolt,hogy hogyan kell kiszámolni a küllõhossz. volt hozzá képlet,meg még néhány dolog. elég jól lehet használni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
azért a többi adatot se felejtsd el. nem csak az agyperem átmérõjétõl függ a küllõhossz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
61es, lemertem.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Tam méretbeli különbségekre gondolt (ha jól sejtem), nem biztos, hogy a két shimano agy ugyanakkora küllõhosszal mûködik ugyanazzal a felnivel.

errõl a 475ös alivioról ugyan nem találtam, de a deore, és az xt-nek is 61mm az átmérõje, úgy sejtem hogy ugyanakkora lesz annak is...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tam méretbeli különbségekre gondolt (ha jól sejtem), nem biztos, hogy a két shimano agy ugyanakkora küllõhosszal mûködik ugyanazzal a felnivel.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

sajna semmi garancia nincs ra, hogy ha agyat cserelsz akkor meg tudod majd tartani a kulloket

mert milyen mas ok lehet meg? :) remenyeim szerint a shimano 475-756 valtas siman megy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sajna semmi garancia nincs ra, hogy ha agyat cserelsz akkor meg tudod majd tartani a kulloket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ugy ertettem :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

a specialized pitch comp egy tank ilyen szempontbol, nem hiszem, hogy sokat szamitana.

ill a 6 csavaros xt szvsz 400 felett van :) kb annyi lehet mint a masik. viszont dave kollega felhivta ra a figyelmem, hogy a lyukkor tavolsaga nem eppen egyforma (nem akarok uj kullokket sem). perpill az xt fele hajlok emiatt, ott kevesbe nyulok asszem melle. koszi mindenkinek a segitseget - ezzel az alkatresz-keresgelessel mindig sokat tanulok, sose tudtam, hogy mennyi mindenre kell figyelni.

a lyukkoron a lyukak tengelyenek tavolsagat ertik ugye? nem a peremet az agynak.

az sugár lenne akkor :D átmérõ a két legtávolabbi lyuk közti távolság...

a shimano 6 csavaros agyak ezen adata 61mm, a novatec amit ajánlottam a kolléga számára pedig 58-59mm.... szvsz küllõk nem kellenek újak, viszont egy jobb agya van mint 756os xt...(ami halovány emlékeim szerint karcolta az 500g-t zárral)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

azt irta arn hogy az agyon nem akar feltetlenul grammozni, szal 50-60gramm ide vagy oda sztem total mindegy.

a specialized pitch comp egy tank ilyen szempontbol, nem hiszem, hogy sokat szamitana.

ill a 6 csavaros xt szvsz 400 felett van :) kb annyi lehet mint a masik. viszont dave kollega felhivta ra a figyelmem, hogy a lyukkor tavolsaga nem eppen egyforma (nem akarok uj kullokket sem). perpill az xt fele hajlok emiatt, ott kevesbe nyulok asszem melle. koszi mindenkinek a segitseget - ezzel az alkatresz-keresgelessel mindig sokat tanulok, sose tudtam, hogy mennyi mindenre kell figyelni.

a lyukkoron a lyukak tengelyenek tavolsagat ertik ugye? nem a peremet az agynak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azt irta arn hogy az agyon nem akar feltetlenul grammozni, szal 50-60gramm ide vagy oda sztem total mindegy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Kapható 10-es nova, igaz gyorszáras, meg kicsit drágácska is meg sztem nehéz, bár szvsz az XT sem könnyebb.

azt link én is

de súly azért ....

xt szárral 400 alat a novát 460-nak mértem....csak arra nem emléxem hogy benne volt e a gyszár vagy nem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való