Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
azért a többi adatot se felejtsd el. nem csak az agyperem átmérõjétõl függ a küllõhossz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
61es, lemertem.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Tam méretbeli különbségekre gondolt (ha jól sejtem), nem biztos, hogy a két shimano agy ugyanakkora küllõhosszal mûködik ugyanazzal a felnivel.

errõl a 475ös alivioról ugyan nem találtam, de a deore, és az xt-nek is 61mm az átmérõje, úgy sejtem hogy ugyanakkora lesz annak is...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Tam méretbeli különbségekre gondolt (ha jól sejtem), nem biztos, hogy a két shimano agy ugyanakkora küllõhosszal mûködik ugyanazzal a felnivel.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

sajna semmi garancia nincs ra, hogy ha agyat cserelsz akkor meg tudod majd tartani a kulloket

mert milyen mas ok lehet meg? :) remenyeim szerint a shimano 475-756 valtas siman megy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sajna semmi garancia nincs ra, hogy ha agyat cserelsz akkor meg tudod majd tartani a kulloket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ugy ertettem :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

a specialized pitch comp egy tank ilyen szempontbol, nem hiszem, hogy sokat szamitana.

ill a 6 csavaros xt szvsz 400 felett van :) kb annyi lehet mint a masik. viszont dave kollega felhivta ra a figyelmem, hogy a lyukkor tavolsaga nem eppen egyforma (nem akarok uj kullokket sem). perpill az xt fele hajlok emiatt, ott kevesbe nyulok asszem melle. koszi mindenkinek a segitseget - ezzel az alkatresz-keresgelessel mindig sokat tanulok, sose tudtam, hogy mennyi mindenre kell figyelni.

a lyukkoron a lyukak tengelyenek tavolsagat ertik ugye? nem a peremet az agynak.

az sugár lenne akkor :D átmérõ a két legtávolabbi lyuk közti távolság...

a shimano 6 csavaros agyak ezen adata 61mm, a novatec amit ajánlottam a kolléga számára pedig 58-59mm.... szvsz küllõk nem kellenek újak, viszont egy jobb agya van mint 756os xt...(ami halovány emlékeim szerint karcolta az 500g-t zárral)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

azt irta arn hogy az agyon nem akar feltetlenul grammozni, szal 50-60gramm ide vagy oda sztem total mindegy.

a specialized pitch comp egy tank ilyen szempontbol, nem hiszem, hogy sokat szamitana.

ill a 6 csavaros xt szvsz 400 felett van :) kb annyi lehet mint a masik. viszont dave kollega felhivta ra a figyelmem, hogy a lyukkor tavolsaga nem eppen egyforma (nem akarok uj kullokket sem). perpill az xt fele hajlok emiatt, ott kevesbe nyulok asszem melle. koszi mindenkinek a segitseget - ezzel az alkatresz-keresgelessel mindig sokat tanulok, sose tudtam, hogy mennyi mindenre kell figyelni.

a lyukkoron a lyukak tengelyenek tavolsagat ertik ugye? nem a peremet az agynak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azt irta arn hogy az agyon nem akar feltetlenul grammozni, szal 50-60gramm ide vagy oda sztem total mindegy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kapható 10-es nova, igaz gyorszáras, meg kicsit drágácska is meg sztem nehéz, bár szvsz az XT sem könnyebb.

azt link én is

de súly azért ....

xt szárral 400 alat a novát 460-nak mértem....csak arra nem emléxem hogy benne volt e a gyszár vagy nem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Igazán nem találtam jobb topikot az öteletemnek.
Adott egy DT 240s Kerékszett, még jó csapágyakkal, de! Felvetõdött a gondolat, ha egyszer cserélném akkor már kerámia csapágyakat tehetnék bele. Valaki megjátszota már ezt a fórumból, egyáltalán kivitelezhetõ a dolog? (Bár én nem látok igazán akadályát.) Esetleg más agyal elkövetett már valaki hasonló "galádságot"?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

OFF

Testbike-on a Magellan Hydrat streetre, meg dirtre ajánlják...

ON

Nem minden esetben megbízható, de akad jó vélemény is...

xt-re nem panaszkodtak eleget? én a 756os széria után a világ pénzéért nem akarnék újat(megbízható volt, de kõnehéz, ráadásul nem volt túl finom racsnimechanikája sem...)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

a do42es novatec? arrol eleg jokat irnak a testbikeon.

Szerintem XT.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
OFF

Testbike-on a Magellan Hydrat streetre, meg dirtre ajánlják...

ON

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

a light verziót használom, és akartam is javasolni... teljesen elég lesz szvsz...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A novatechez is van csapágy. Sima szabvány kell mindegyikhez, bármelyik csapágyboltban kapsz.
Talán a racsnimechanika ami kérdéses, de nem hiszem, hogy azzal gáz lenne. No meg gari úgyis van rá.

ilyesmikre gondoltam, nem csapaagyra - neztem a robbantottabrajat, es ott is irtak, hogy az egyes verziok sem kompatibilisek. shimanoval tuti nincs ilyen gond.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

A novatechez is van csapágy. Sima szabvány kell mindegyikhez, bármelyik csapágyboltban kapsz.
Talán a racsnimechanika ami kérdéses, de nem hiszem, hogy azzal gáz lenne. No meg gari úgyis van rá.

A nagykernek abból is van egy vagonnal... 5-6e forint azt hiszem... de van külön kalapács, és rugó is nekik...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszi - akkor vagy xt lesz, vagy az az xcs novatec. szvsz mindegyik acelosabb, mint az alivio :D a shimano mellett inkabb az szol, hogy ahhoz tuti kapok a szomszedban is alkatreszt.