Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
A matricát Békéscsabán csináltattam egy dekor stúdióban.
Leszedtem netrõl a NO SAINT logót,kicsit átvariáltam és néhány nap alatt megvolt a matrica.
A festék a "mesterember" szerint ugyanaz a kemény fajta amiket az autókra rak fel. (Egyébként Ferrari-piros)
Még csak kb 2 hete van kész eddig kopásnak nyoma sincs....

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Zoral lett! Matricát hol csináltattad?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
És ez milyen festék?Úgy értem mennyire kopik?stbstb..
Mert engem érdekelne..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
K. jó lett... olyan mintha a Magellan geometriáját, errõl nyúlták volna. :)
WaNNaRiDE

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Én nemrég festettem le a vázamat.Nem volt óriási összeg.
Egy autófestõ 10 ezerért festette le,és egy ezres volt a matrica.

http://www.kep.tar.h...5645/11473898#2

Ez a vázam festés elõtt. Használtan vettem és rá volt írva a az elõzõ tulaj neve.(Amit lemontíroztam a képrõl...)

http://www.kep.tar.h...5645/11476277#2

Számítógéppel megterveztem,hogy hogy nézzen ki...

http://www.kep.tar.h...5645/11479174#2

És ilyen lett..

http://www.kep.tar.h...5645/11479362#2

http://www.kep.tar.h...5645/11479368#2

http://www.kep.tar.h...5645/11479367#2

Vélemény?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Szerintem fel kell majd polírozni. A homokfúvástól érdes lesz a felület, ami festés szempontjából nagyon jó, de eloxálásnál már nem annyira.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Azon filózom, hogy leeloxáltatom a vázam.
Anno voltam az Aerometál-nál és a vezetõ (Karusz "votec" András anyja) nagyon szimpatikus volt, ingyen megoldották volna a problémámat (r.tag becsúszó elox), csak nem lehetett szétszedni teljesen, így maradt benne egy acél darab amit szétmart volna a sav.
Visszaolvasva láttam, hogy mások is gondoltak már rá.
Mondtak ott vagy 4 színt (fekete, arany, zöld, kék,...)
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek homokfúvás után, elox elött políroztassam fel a vázat? Csak ebben az esetben lesz szép fényes?
Mondjuk ezt ott is megkérdezem...
Héten heggesztõ, utána elox vagy fényezés (nem szinter)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Köszi a segítséget.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ha kromofagot használsz, és utána le szeretnéd festeni a vázad, akkor nagyon gondosan le kell mosni nitróval festés elõtt, mert egyébként nem köt meg a festék. Én ezt már nagyon megszívtam egyszer!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
annyit nem vesz le a vázból...
a polarx is 1900-2100 körül van, pontosan nemtudom, de nem nagyságrendekkel több.
és alig szedte le a festéket, olyan finoman csinálta. szal anyagból szinte semmit....
amúgy fémfujattam:-D
azóta is itt a váz a melllettem levö szekrény tetején

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Azaz, bár nekem a hõlégfúvó az amivel termeket lehet fûteni: ipari áram + ventillátor + fûtõszál. Ez is olyan csak kicsiben. Egyébként ezzel lejön a festék fémrõl is ?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hõlégfúvó.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a kromofággal tényleg vigyázni kell (mondjuk ne idd meg és ne öntsd a barátod szemébe), de azért lehet használni ha nagyon félsz a homokfúvástól

hõpisztoly? vagy mi a nyavalya a neve ... bár azt eddig csak fára próbáltam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha ügyesen bánsz a kromofággal, nme lesz baj, csak a kezedre ne fröccsenjen, erõsen maró hatású. simán felpereg a festék, ha felhordod a vázra ecsettel. a váz alá tegyél egy nem haznált tepsit, vagy valamit, amivel felfogod a lecsepegõt.
lakkozni meg sokan lakkoznak, csak olyan matrica kell, ami bírja a lakkozást.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem tudom kinek mibõl van a bõre vagy esetleg az enyém mibõl van de én két vázat kromofágoztam le egyszerre csupasz kézzel és semmi bajom nem lett tõle. akinek pedig vékony bõre van az használhat nyugodtan kesztyût vagy kérje meg az apukáját hogy csinálja meg neki

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Wazzz. Nincs valami olyan módszer, amivel úgy tudnám leszedni a festéket, hogy az ne sértse meg a váz anyagát?

Ja és Jorus: "A lányok természetessége (fonott, festetlen haj, tarisznya, bioszandál, low-end smink) általánosságban egyenes arányban áll azon erõfeszítések mennyiségével, amivel rábírhatók orál-, anál-, párcserés-, többszereplõs-, beöltözõs-, szerepjátékos szexre." Jorus bölcsességei I. kötet

Ez nagyon ott van! :) :)
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mondjuk az igaz, hogy leszed a vázból is a homok. Bár a kromofág sem egy kímélõ dolog. Azzal pucováltuk a seregben a K.R.A.M.-okat, és miután lehúztuk kromofággal, a fém felsõ felülete is felpuhult valamelyest, így ott virítottak rajta szépen a drótkefekörzés nyomai. Aztán a festék persze elfedte, meghát állami tulajdno, és úgyis a víz alatt van. :D

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Nem igazán szeretném homokfúvatni, mert elég vékonyka a falvastagsága a váznak (1850 festékkel), valamint a homokfúvástól érdes lesz a felület, gyárilag pedig nem olyan. Inkább maradnék valami vegyi úton történõ festéklemarásnál.
Just for fun.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Kromofág felejtõs, mert leszedi festékkel együt a bõrödet is, inastul, mindenestül!

Küldj egy privit thezolee-re, õ mondta múlthéten talán hogy 500ér lehomokfújták a polarx-ét!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Festéket homokfúvással célszerû eltávolíttatni, 1-3.000 Ft. Porlakk szintén hasonló ár színtõl függõen, lakkozás passz.