Megnézel egy normálisabb kerékpárvázat, amit nem 3000 ft-ért festettek, azon a matrica fölött van mégegy réteg, amit mûanyagozásnak hívnak (ha jól tudom, persze ez nem biztos, és minden bizonnyal vannak nálam jobban hozzáértõk), amit autók karosszériáján nem gyakran látni. Mivel általában nem Mo.-i felhasználásra készítik a derék japánok, németek stb. és nem számolnak azzal, hogy az utak minõsége rosszabb, mint egy erdei köves földút és szórod fel a kavicsot. Haveromék Peugeot-jának lökhárítóján van jónéhányan kavics által okozott sérülés..nem tudom, de a Specialized vázamon nem láttam ilyeneket. Nyilván nem hasonlítható össze a 2 sebesség, de a 2 használati terep sem.
Az autó karosszéria festés gyengébb minõségét arra értettem, hogy odaadod neki a vázat, fizetsz érte pár 1000 ft-t, de nem fogják úgy kezelni (persze ismerõsnél más a szitu), mint egy autót, mondván ez sokkal olcsóbb..stb.
A homokfúvatással is vigyázni kell, ha túlzott mértékû kikezdheti a vázat..
De ez az én véleményem, természetes, hogy másnak különbözõ ettõl, mégsem kezdek el fikázódni...ennyi.
lakkozásanak hívják a fényezés után, a matricát is lefedõ dolgot.
"filléres" mûvelelet, mintha kapna még egy réteg akármit a váz. hisz kap is.
kocsi meg kicsit nagyobb lendülettel szór fel mindent, nagyobb felülettel, nagyobb erõvel, sebességgel, nagyobb felületre. ja és kimondtad a varázsszót! mûanyagra. amin ugye nem tapad meg úgy a festék, mint a fémen - benyomott lökösrõl is simán lepattogzik a festés. (persze ennek alapanyagától is függ az egész)
a monti kicsi lendülettel, kis felületre, ami amúgyis kör alakú - elcsúszhat rajta
tehát a kettõt össze lehet hasonlítani de semmi értelme.
bringán meg amúgysem tünik fel a kisebb hiba sem a fényezésen, hiszen nincsenek összefüggõ felületek... így bárhogy lehet csinálni.