Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Kellett ez a topic, hamarosan annyi sok pacsmagolt bicó lesz a fogasnál, hogy ihaj...! ::) ;D

velogrande

velogrande

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Virágokhoz a hobby-boltban kapható vizesbázisú akrylfestéket javaslom. Annyira higíthatod, és keverheted a színeket, amennyire csak akarod. És ha véletlen elb...od, akkor amíg meg nem szárad, símán letörölheted. Viszont feltétlenül lakkoznod a felületet.

SaSaRider

SaSaRider

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
ahojahoj
egy kis segitség kéne emberek! :) egy hete jött az ihlet hogy én márpedig fehér hawaii-mintákat :P festek a csodakék vázamra ;D nah most jön a kérdés:honnan szerezzek én olyan festéket amit ecsettel fel tudok vinni, lekezelésként gondoltam egy laza lakkspray-re... ;D ugy is van itthon egy két flakonnal! ha van ötletetek vagy csináltatok már ilyen elvetemült dolgot akkor irjatok pls. THNX

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mint ahogy bármin külsö beavatkozást végzel gari OFF.
én vázat fogok, elegem van a túrórudiból ;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
megnyugtató... ::)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
van ra esely.

en ilyenkor mindig azt kerdem, hogy
miert mit kapnal garin belul itthon?
tolem is kerdeztek amikor arultam telot 'es gari van hozza?'
valasz: ugyanugy le tudom sz@rni a fejed, mint ahoyg az itteni forgalmazok fogjak.
(de ha tenyleg gaz van akkor ugyis csak a gyarral levelezve lehet barmit is elerni itthonrol)
szal :-x

Star_sky

Star_sky

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Magyarul ugrik a gari :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vagy széteded, vagy gázul fog kinéznifestés után.
gari más kérdés.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Hi

Én a Duke telómat szerettem volna lefújatni GIANT XTC kékre, felhívtam pár Airbrish-os gyereket.
10-15...áááá dehogy, ne gondold, hogy dárga! :)

Szóval ez a fényezés dolog jobban hangzik, a kérdés, hogy nem-e kap a becsúszó is.
Persze, jól le kell takarni. Szétszedni nem akarom!

Apropó. (apro-pó)
Fényezéssel ugrik a gari? Csak mert még több mint fél évig garis. Amúgy 60-ért árulom, pont a színe miatt! (piros)!

Fehérre, metálkékre ráfizetnék! :)

Star_sky

Star_sky

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Áhh dehogy!!!Ilyet ovis koromban vízfestékkel csináltam utoljára. ;D
1ébként ma voltunk megkérdezni ,hogy mennyiért vállalnak egy vázat ,és homokfuvással 1ütt számla nélkül ;) 6e-ért egy hét alatt patentul... :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
http://www.spectrumpowderworks.com/

ök szépen festenek.......

velogrande

velogrande

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hát én sem gondoltam volna, hogy ekkora macera ez a vázfestés. Narancssárga-citromsárga kombinációt álmodtam meg lila virágokkal. Szét is szedtem a gépet, megcsiszolgattam a régi festést(matt ezüst), maszkolószalaggal letakartam, és elkezdtem fújni. Elször naranccsal (Izabella utcában vett aerosolos akryl-lakk -700Ft/db). És akkor ért az igazi meglepi. A célt tévesztett festékszemcsék porszerû bevonatként belepték az egész mûhelyt, továbbá maszkon keresztül !!! a légzõszerveimet (2 napja fújom a narancssárga fikát). És akkor kiderült, hogy egy flakon nem is elég. Szal vettem még mindkét színbõl 1-1 flakonnal. Miután megvoltam a narancssal (2 rétegben), jött a citrom (Faust márkájú aerosol a Praktikerbõl - 899Ft/db), na ez már nem száradt olyan jól, + jól megfolyt az egész, de legalább nem lett minden poros tõle. Szal, ma este csiszolás+újrafújás, aztán 1 nap szárítás, majd jöhetnek a virágok (ecsettel), és végül a lakkozás (Faust Ralley-1100Ft-ért). K.b. 6-7 nap alatt készül el az egész szárítással együtt. És kb. 4500Ft-ba kerül. Na + kb. 2 hétig vakarom a mûhelyt utána. 100X gondold meg, mielõtt belevágsz.

Star_sky

Star_sky

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Sztem hagyd az egészet a rákba.Vidd el egy szinterezõhöz,az majd megcsinálja szépen (és relatíve olcsón).Jobb is lesz,szebb is és nincs vele gondod.Én is most fogom lefestetni a vázamat és meg se próbálom itthon mert tudom,hogy csak elcseszném.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nos van egy kis idõm, úgyhogy lefestem újra a vázat (nem jön be ez a zöld, pattog is már lefele). Nos a következõ szín matt/metál fekete, még nem tudom. Milyen festéket ajánlotok? Hallottam valamilyen autófényezés javítására használt festékrõl. Errõl ki mit tud? Ja és mit csináljak a vázzal mielõtt lefestem? Elég ha lecsiszolom az elõzõ festékréteget? Ja és a lengõvilla alapból nincs festve (fémszínû). Ezzel mit kezdjek?

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Meg nekem van egy olyan problémám is, hogy a forgáspontoknál nagyon meg van húzva a csavar és nem tudom kilazítani (majdnem eldarálja a csavart). Milyen szert használjak, hogy könnyebben le tudjam szedni a csavart? (egyik oldalt imbuszos, a másik oldalt anyacsavaros).

Off: hova tudom feltölteni a bringámról a képeket? A BM galéria fojton szarakszik oda nem akarom.

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Én csináltam 1szer ilyet, úgy, hogy a vázat lecsiszoltam, zaírtalanítottam majd MATTFeHÉR alapozóval lefújtam. 24óra száradás után jöhetett az elsö réteg festék, majd ezt is egy napos száradási periódus követte, majd a 2. réteg festék. 24h száradás majd színtelen lakk..... nekem müködött...

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Már lefestettem, egyelõre megfelel, meg szépen fel is matricáztam. Szal amig nem jön ez le addig várok vele. De ha szükség lesz rá oda megyek. Köszi szépen.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
nkarcsi: neked is mondom. Vidd a vázadat a Bozsér kereskedõházba. Ott lefestik neked szépen 1500 forintért rendes festékkel rendes hõkezeléssel. Ennél jobban sehogyse jössz ki otthon spray festékekkel.

--Trifo

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ja és festékspray után nem kell véletlenül lakkozni, hogy ne kopjon le a festék attól, hogy körömmel megpiszkálom?

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nos ma láttam egy házilag festett bringát és hát gyönyörû volt. A tulaj elárult nekem egy titkot: rossz festéket használtam, ugyanis õ egy (ha jól emlékszem) benzin és saválló festéket használt. Ezt szokták autók festékjavítsára használni.