Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
számold úgy hogy 1 liter festék kb 2x olyan sûrû mint 1 liter víz, ergó 2x olyan nehéz!
Egy vázra rálocsolnak mondjuk 2.5 decit, akkor az fél kiló!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
makett festéket felejtsd el. Teljesen alkalmatlana célra. Mem keményedik ki annyira, hogy ellenálló réteget adjon. Egyszerûen nem erre való. (elhiheted, mert évekig maketteztem) Ha nem akarod körömmel kapargatni inkább szintereztesd, fényeztesd le. A szinterezés jobb, mert a festékmûanyag bázisú, rugalmas, kevésbé fog lepattogni.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

vagy lehet hogy azért mondta mert eleve is kb 3-400 gramm a festés maga, autón kurvára elfér még 20 kiló szín, de bringára nem kéne fél kiló piros, meg még fél kiló lakk...

Egy villára 3-400 gramm??? Sztem az rengeteg, én azt mondom max 60-80, de annyi meg nem számít az én gépemen.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
vagy lehet hogy azért mondta mert eleve is kb 3-400 gramm a festés maga, autón kurvára elfér még 20 kiló szín, de bringára nem kéne fél kiló piros, meg még fél kiló lakk...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
kompresszorom van nekem is, bár a pisztollyal még sosem festettem.

Most beszéltem egy autófényezõvel (Séra kft, budafoki út), azt mondta pár ezer ft az egész kb, vagyis színkeverés-csiszolás-fényezés-matricák(saját)-lakk.

Azt mondta az ombre h nem kell homokfúvás, csak ha fémtiszta felületet akarok, csiszolás elég szerinte, úgy is zsír lesz a végeredmény. Lehet h ezt csak azért mondta, mert nem foglalkoznak homokfúvással? :chin:

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

makettlakk jó, legalább 2 rétegben. a matricának nem csinál semmit, a maketteket is matricázzák. és igen, minél véknyabb, annál jobb.

Makettfesték kb 400 ft/35ml ami lófasz kb, kell legalább 2 üveg fehér az alapnak meg ugyanennyi a színnek, egy pisztoly ami 10k, kompresszor ami megint drága, de hûtõgépkompresszorból lehet (nekem olyan van ;))

Maketteket úgy szokták fényezni hogy festék, fényes lakk, matrica és utána 1-2 réteg fényes vagy matt, a véghatástól függõen.
Persze a matkettes matricák lehelet vékony vízbázisú izék.

Thez tud egy olcsó homokfújót amúgy, de sztem festõt is tud

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
LCs is maga festette kékre a Boxxiját, és marha jó lett.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
makettlakk jó, legalább 2 rétegben. a matricának nem csinál semmit, a maketteket is matricázzák. és igen, minél véknyabb, annál jobb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Az lehet, de pár db elég a villára sztem. Amúgy most ott tartok hogy egyszínû lesz, szal inkább fényezõhöz viszem, mert nem akarom hogy gagyi legyen.
Utána matricák&lakk, amit már sztem magam fogok csinálni. Milyen lakkot érdemes venni szerinted, és hány rétegben szórjam?

Ja, a matricákat meg nyomtatni fogom, átlátszó vinnyettára, csak nemtom melyik jó. Gondolom minnél vékonyabb kéne...
A lakk ugye nem fogja "lekajálni" a festéket a matricáról fújás közben?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
modellfesték jó, pisztollyal lehet szórni. elég drága, ha felszorzod literre amugy.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Hol van normális autófényezõ Bp-en? Csak a telómat szeretném lefényeztetni, 2 színnel, lehet h matrica is lenne. Szerintetek vállalná 1 autófényezõ ezt a pepecselést, vagy inkább essek neki én?

Ha a mekkmesterkedést vállalom, akkor viszont az a parám h nemtom lehet e kis mennyiségben (x<1l) festéket kapni, mert 1-1 lityó normális festék nagyon húzós árban van. Javítófestékre gondoltam még, szerintetek azt lehet pisztollyal szórni? Modellfesték nem lenne jó ilyesmire?

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts
No szóval ilyen lett a gépem festés után..
Itt még elsõ váltó nélkül van lefényképezve.

http://img.tar.hu/si...mg/11851128.jpg

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Valaki mondta,h Árpád híd környékén elox.Kérdzeném,h hol is pontosan?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Vagy a színes elox? :chin:

Szétkapja a savfürdõ a küllõt,és az már csak mikádózni lesz yó.Illetve arra sem,mert a fej mindenbe beakad és tönkreteszi a játékot.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
afrancba. akkor gyûjthetek a Spinergy kerékre... :D

Aktuális civil

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
tudtommal nincs

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
olyan van, hogy fehérhorgany?

Aktuális civil

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
akkor fehérhorgany ;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
fehér kellene neki
Autist Team:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
de tényleg olcsóbb mint 45 ft-ért a fekete küllõ? vagy valami speckó 2,3-1-2,5 küllõd van?