Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Indította
KeX
, 2002. február 13. 20:45
Írta 2005. december 12. - 22:44

aerometal kft
11 ker
11 ker
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. december 12. - 22:41

Köszi a válaszokat - ezek szerint ez a megoldás. Már csak ócsón kellene megoldani valahol
. Budapesten nem tudtok helyet erre? Igazából tök hülye vagyok a technológiához, szóval nem tudom, hogy mennyi idõ alatt jön létre a fedõréteg, de elõny lenne, ha meg is lehetne várni. Olyan értelemben egyébként a szarvakra az alapozós megoldás is jó lenne, hogy már így is kimaszkoltan (csavarnál, belsõ résznél) fújtam színre, hogy semennyit ne vastagítson rajta a festékréteg a kritikus helyeken.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2005. december 12. - 12:00

utána a 3.ik érintésnél, najó jóval utána elkezdi darabokban lehámozni a még mindig sós mancsa, a nyeregcsõ meg a +3mm torz festékréteg miatt be sem fog férni már a nyeregvázcsõbe...
eloxra keress rá, annak mér értelme is lenne, az bírja a legtovább úgy hogy nem jön le a festék ilyen körömnyi részeken csak úgy.
eloxra keress rá, annak mér értelme is lenne, az bírja a legtovább úgy hogy nem jön le a festék ilyen körömnyi részeken csak úgy.
Írta 2005. december 12. - 09:05

vagy elox vagy ha magadnak fested akkor alapozót kell rákúrni, fehér esetleg szürke színben, és azon már tapad a festék
gl hf g2g brb cu
gl hf g2g brb cu
Írta 2005. december 12. - 08:44

Írta 2005. december 12. - 00:25

Nekem is van egy problémám. Szóval a jó öreg kormányszarvakat szeretném újrafestetni, merthogy lekopott, s hát oldja az izzadság (gondolom sótartalma miatt). Nem, nem olcsóbb venni egy újat (még ha tudnék kapni...), s ha van rá megoldás, hogy relatív kedvezõ áron megcsináltassam, mit javasoltok? Én lekromofágoztam a maradékot, az oxidokat leszedtem róla (sókristályok szépen rágyógyultak), s lefestettem, de kábé 3 hét alatt lekopott - gondolom a sima festék aluötvözeten nem tapad meg. Értelemszerûen ez több régi de kedves alkatrészre érvényes, pl nyeregcsõ stb. (ez azért kényesebb, merthát fogdossa az ember, s kitettebb is a mechanikai sérüléseknek)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Írta 2005. december 11. - 14:50

HÚÚ berút vagy bloke....
ha szinterezteted, akkor elvileg jobb helyeken alkalmaznak egy zsírtalanító fürdõt. Ha magad fested, akkor pl. bezinnel tudod zsírtalanítani...persze közben ne gyújts rá, mert randább leszel, mint az avatarod
ha szinterezteted, akkor elvileg jobb helyeken alkalmaznak egy zsírtalanító fürdõt. Ha magad fested, akkor pl. bezinnel tudod zsírtalanítani...persze közben ne gyújts rá, mert randább leszel, mint az avatarod
Írta 2005. december 11. - 13:14

Festés elõtt mivel kell zsírtalanítani a vázat? És kell-e csiszolni, meg rozsdaátalakítóval kezelni elõtte?
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Írta 2005. december 10. - 19:43

de ha lelakkozza akkor no para
szertem
bar ha venni kell ezt is azt is akkor tokmindegy milyet vesz az ember.
szertem
bar ha venni kell ezt is azt is akkor tokmindegy milyet vesz az ember.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. december 10. - 19:06

hello
én modelleztem(azaz pontosabban maketteztem)
mivel mûanyagra vannak kitalálva azok a fetékek igy nem az igazi választás!!
Szóval a Revell Italeri stb..festekek szerintem nem érik meg amugyis drágák a kis tégeyek...
talán a lakk védd valamit..de nem sokat..meg a lakksprey is szeret elfoyni....
ha modellezõs lakott használsz az meg ugyanez...
én zománcfestékkel festenek ábrákat modellecsettel.
ehez mit szólsz??
csak mert én már csináltam és elég tartós
én modelleztem(azaz pontosabban maketteztem)
mivel mûanyagra vannak kitalálva azok a fetékek igy nem az igazi választás!!
Szóval a Revell Italeri stb..festekek szerintem nem érik meg amugyis drágák a kis tégeyek...
talán a lakk védd valamit..de nem sokat..meg a lakksprey is szeret elfoyni....
ha modellezõs lakott használsz az meg ugyanez...
én zománcfestékkel festenek ábrákat modellecsettel.
ehez mit szólsz??
csak mert én már csináltam és elég tartós
Írta 2005. december 10. - 18:44

A festék nem fújva lenne, hanem ecsettel vinném fel, stencil technikával. Esetleg léteznek olyan helyek ahol emberi áron lefújnák nekem, ha felragasztottam a stencileket? Vagy esetleg lehetne bérelni festékszórót?
Írta 2005. december 10. - 16:56

szerintem birni fogja.
bar alapvetoen mas feluletre van a modellfestek
ha vki fujja neked es van festek valasztasi lehetoseg akkor mond meg neki, hogy ugy valasszon.
bar alapvetoen mas feluletre van a modellfestek
ha vki fujja neked es van festek valasztasi lehetoseg akkor mond meg neki, hogy ugy valasszon.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. december 10. - 16:40

sziasztok! tudom, hogy vannak itt olyan emberek akik modelleztek ezért, tõlük kérdezem, hogy az járható megldás-e, hogy a vázra modellfestékkel teszek ábrákat, majd az egész vázat lelakkozom. Milyen lakkot célszerû használni? Mennyire lesz tartós a dolog? Gondolom, hogy nem annyira, mint a szinter, de azért nem fog lejönni az elsõ köhintéstõl nem? Nem az egész váz lenne modellfestékkel festve, csak bizonyos ábrákat festenék vele.
Írta 2005. december 09. - 09:47

Nekem az országúti vázam 3000Ft-ért fújták villával együtt.
Képek itt: http://pix.bikemag.hu/BCI/Super+Vitus/
Képek itt: http://pix.bikemag.hu/BCI/Super+Vitus/
Írta 2005. december 08. - 18:28

szinterbõl is van többféle felület, érdes és sima is, matt és fényes. az is csak egy festék.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 08. - 18:05

szinter jócska:)
csak vkik ki szokták jelenteni hogy nemjó, mert mint a kapaszkodóról, egyben jön le azt egész:)
csak ez azért nem igaz, mert elötte a váz homokfújva van, így nem egy tükörfényes felületre megy rá az egész, hanem egy érdes felületre, ahol meg is tapad.
tükörsima felület lesz, nagoyn ellenálló, és erõs.
a színskála már más kérdés, és árban is változhat.
nekem a vázam kemény 2500 ft volt fehérben, elötte meg kromofûgoltam, így nem vittem homokoltatni sem.
konát se nem vinnék
csak vkik ki szokták jelenteni hogy nemjó, mert mint a kapaszkodóról, egyben jön le azt egész:)
csak ez azért nem igaz, mert elötte a váz homokfújva van, így nem egy tükörfényes felületre megy rá az egész, hanem egy érdes felületre, ahol meg is tapad.
tükörsima felület lesz, nagoyn ellenálló, és erõs.
a színskála már más kérdés, és árban is változhat.
nekem a vázam kemény 2500 ft volt fehérben, elötte meg kromofûgoltam, így nem vittem homokoltatni sem.
konát se nem vinnék

Írta 2005. december 08. - 16:19

én nem hittem benne, aztán mutatta a faszi (az utolsó mesterember a világon kb) hogy az audinak csinál fogaskereket, és megnéztem és télleg aminek passzolni kell az passzol, stb, lefújta a láncvillát, megfoghattam, megfogtam a "homokot" minden
ahol én szórattam, ajállom mindenkinek!!!
érd: privi:)
ahol én szórattam, ajállom mindenkinek!!!
érd: privi:)
Írta 2005. december 08. - 16:17

Szóval akkor jó helyen nyugodtan lehet homokfújni a vázat nem zabál meg vészesen sok anyagot.
Ádám: Szinterezés!Sokkal sokkal nehezebben kopik, a kövek nem verik szét a festést.
Ádám: Szinterezés!Sokkal sokkal nehezebben kopik, a kövek nem verik szét a festést.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. december 08. - 12:09

Nekem a homokfúvás + porlakk (máshol) volt vmi 5.000. Atom tud homokfúvót, meg Zé is. Porlakk meg sok helyen van. Csekk gugli, azt nézd meg, hol olcsóbb.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. december 08. - 12:05

Srácok: én is lepingáltatnám méregzöldere a supreme-et. Mit javasoltok: festés vagy szinterezés? Hol? És mennyibõl jön ki?