Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
debreceni helyet szeretnék ahol letudnám festetni össztelós vázam(deneb), és minõségi festésre gondolok nem pedig valami szarra mert, haveromat úgy átbaszták pesten, (nyáron a 40 fokos hõségben bringáztunk és elkezdett lemálni a festék, kb 1 óra alatt lepattogzott az egész)

e miatt keresek minõségi helyet

a válaszokat elõre is kössz!!!!!

Bandita...

Bandita...

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Palinak:
Még a bukohoz visszatérve:
Én makettezem és ami festéket mi használunk az talán jó is lenne neked...
Mi is mûanyaggal dolgozunk nyugi.
Tehát ha bemész egy játékszigetbe pl vagy valami játékboltba.
Kresdd meg a maketteseket és megmutatják a szinlistát.

Nagy a választék még FOSZFORESZKÁLÓS is van:D
De kereshetsz akár makett boltot is...

Hát én ennyiben tudok segíteni ha még aktuális a kérdés.
Magellan Polaris; Rock ShoX Judy XLC; BikePositive; Pazzaz; Shimano DEORE; Sram7.0; Shimano ALTUS; ----
Jesus Bikers klub

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ezeket eloxáltatni érdemes inkább. sõt mindent eloxáltatni lenne érdemesebb, de ritka az akkora kád amibe egy komplett váz belefér :)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Lenne pár alkatrész amit szeretnék illetve jó lenne lefestetni. Sok mindent nem, csak pl stucnit, kormányt, nyeregbilincset. Van olyan cég ami kiszolgál engem?:) MErt ahogy néztem az összes inkább nagy mennyiségben dolgozik..A másik hogy szintereztetni érdemesebb, vagy eloxáltatni? Melyik tartósabb, szebb, olcsóbb?:) Ja és melyik képez vastagabb felületet?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Porfestésekor lehet e valamivel maszkolni a váz egyes részeit?Itt fõképp minták készítésére gondolok.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ftp://draco.acs.uci.edu/pub/rec.bicycles/bike.painting
hasznos lehet...
bringa festés

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hello!

Az eloxálásra nekem is szükségem lenne, de nekem aranyszínûre kéne eloxálni 1 hajtókart (xtr)

Köszi !!!!!!!!
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kérnék némi segítséget. Budapesten (lehetõleg Pesten) - vagy a belvárosban - keresnék egy helyet, ahol egy rakat alucuccot feketére tudok eloxáltatni. (kormány, stucni, hajtókar) Van tippetek?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
Komplett alu váz polírozása megoldható, vagy csillagászati összegekbe kerülne és maradjak a szinternél?

Van valakinek tapasztalata esetleg?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
elviekben a dotos mar mindent, és ez kb 500-szor le van írva a tárcsafékeknél.
exe: csak nem egy monster van abban a vázban? lehet h az ölte men nem?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
plai kj, köszi hogy szoltál majd utána nézek, melyik pontosan az a fékolaj ami mar.

Life Is Just a Big Ride :angel:

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
ide tartozik a váz hegesztéshez kapcs. dolog is? mert akkor itt van egy kis ínyencség: (ide is bepostolom, majd törlik ha sok)

author a-zone pro váz. meg kellett hegeszteni mert elrepedt. (mily' meglepõ :D)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

katt nagyobb képhez

majd szépen le lesz festve, amint veszek karosszéria spray-t

-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem is szintetikus van, azaz dot 4-es. az van az autókban is. és az sem szedett le nekem még semmit. csak ha rámegy a kezemre, akkor eléggé kiszárad tõle és annyi.

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

nekem nem jött be a fékolajos téma, mert amikor légtelenitek, néha kimegy egy kis olaj a kormányra meg ilyen helyekre, és semmi baja, pedig szokott rajta állni néha még 3-4 órát is. mondjuk nem ipari mennyiségben.
én maradnék a kromafágnál. az nem hagy olajos felületet.

Pali Kj nem bicikli fékolaj, mert az ásványi(mineral oil) és az nem mar, de a kocsikba való polialkilén glikol-éter bázisú és borát-észtert, tartalmazó szintetikus fékfolyadék az mar.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem nem jött be a fékolajos téma, mert amikor légtelenitek, néha kimegy egy kis olaj a kormányra meg ilyen helyekre, és semmi baja, pedig szokott rajta állni néha még 3-4 órát is. mondjuk nem ipari mennyiségben.
én maradnék a kromafágnál. az nem hagy olajos felületet.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ma fejeztem be a kromofágozást a magellan vázon. lejött róla jópár réteg, de a legalul levõ fehér réteg elég makacs volt. smirglivel csiszolgattam, hogy nagyjából sima legyen.
egyébként nehéz lesz majd ráfesteni, ha le van csiszolva egy egy darabon fémig? mert akkor hülyeséget csináltam...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Van egy olyan fajtája is a festék eltávolításnak ,amit szoktak alkalmazni ha valakinek rosszat akarnak és fecskendõbe fékolajat raknak, és azzal szétspriccelik a delikvens autóját az meg reggel anyázik, hogy mi lett a gyöngyház fénnyel. A lényeg a Kocsi fékolaja vagy bármilyen fékolaj.
Ezzel csak az a baj, hogy utána az olajos felületet még tisztítanod kell,de sok esetben jobbnak bizonyult a kromofágnál.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
te tudod.
az érzelmek elég hülye dolgok, de fontosak. eloxáltatni mennyibe kerülne egy vázat?

kukonya

kukonya

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
na, persze bagoly mondja verebnek :-)
vegul nem kromofagozom, meg semmi ilyesmi, hanem elviszem homokfuvatni, aztan szinter. nem fogok festessel bajlodni, nem is ertek hozza. es ez is egy olcso acel vaz, bar elegge a szivemhez nott: vitus172 csobol epitett vaz http://www.yellowjersey.org/vitus3.jpg . raadasul francia menetes a kozepresz, ami altalaban szivas lenne, de sikerult vennem hozza 900ftert 600ultegra kozepcsapagyat.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
elvan a gyerek ha játszik :D