Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
UMF Duncan váz!

Ezer százalék hogy festve van!Látnám ha nem az lenne ugyanis a lakk alatti matricát alkalmaztam már makettezéskor nem egyszer és hiába mûanyag a makett látnám egy fém bringavázon is!Tuti hogy festve van.

Tehát a cél megtartani a feliratokat és nagyjából az eredeti színt is!
Mindezt úgy hogy egy normális életre alkamlas festést kapjon mert ez olyan ami most van mint a radiátoron a zománcfesték komolyan mondom.Azért rendkívül gusztustalannak tartom hogy egy 250 ezer forintos vázat ilyen genyán festenek szóval annyi pénzért azért....
Biztos a kis kínainak lejárt a mûszakja és sietett vele ezért xar anyagot kevert ki :D !

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Szeretném a vázon lévõ márkajelzéseket megtartani (festve van).

Ebbe biztos vagy? ;)
milyen váz? (az a festés, inkább lakk alatti matrica)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!Olvasgattam a topicot ugyanis gondolkodtam valami korrekt festésen de van én nékem egy marha nagy nyûgöm.Biztos van más ilyen beteges elfajzott ember mint én :D !A mostani vázamnak egy nagy rakás s..r a festése.Mondok egy példát: ráraktam a vázra a tárcsaféket és a rögzítõ csavarorok meghúzásánál történt a jó kis meglepi (alátétet természetesen tettem), húzom óvatosan a csavarokat egyszer csak finom recsegés és a pofámba röpül a festékdarab.Mostmár lassan 10 éve makettezem (igaz az mûanyag nem pedig fém) szóval nem idegen tõlem a festés de én még ilyet nem láttam.Szó szerint leröpült róla a festék nagy darabokban ráadásul a csavar körül még sok helyen lejött szóval ami biztos hogy embresen kontár festésrõl van szó.Namost jön a hülyeségem.Szeretném a vázon lévõ márkajelzéseket megtartani (festve van).Tud valaki olyan helyet ahol foglalkoznak ilyennel is hogy a feiratokat is visszafestik a gépre?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

S.O.S!!!

Szeretnék Répa Design-t a vázamra, de sehol nem találom az elérhetõségét, meg ilyenek... Pedig visszaolvastam egy csomót!
Aki tud valamit, írja meg please!!!!!!!!!!!!!!!

penczracing@freemail.hu

Sent...

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
S.O.S!!!

Szeretnék Répa Design-t a vázamra, de sehol nem találom az elérhetõségét, meg ilyenek... Pedig visszaolvastam egy csomót!
Aki tud valamit, írja meg please!!!!!!!!!!!!!!!

penczracing@freemail.hu

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Jó, köszi, szerintem a legtöbb helyen azért normálisan megcsinálják, www.homokfuvocentrum.hu, az amit nézek, ezt lehet itt fogom megcsináltatni, most olvasom, hogy ahova a csapágy fekszik, õk azt a helyet levédik elõtte, nekem ez volt a legfontosabb most:)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
azt azért tegyük hozzá, hogy a homokszórás elég kényes mûvelet. Nem mindegy ki veszi kezelésbe az alkatrészt. Valami ipari barbár és kész a baj. Az alut nagyon hamar megeszik az abrazív szemcsék. Vékony falvastagságnál nem megfelelõ szemcse, nem megfelelõ nyomás, kicsit hosszabb kezelés a felületen és már el is tünt az anyag. A kromofág ugye garantáltan nem oldja a fémet, bár kétségtelenül nem ad olyan jó alapot a festéshez.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Jolvan akkor az lesz, szerencsére van néhány hely Pesten ugyhogy csak meg kell találnom a legolcsóbbat:) kösz a segítséget!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és nem kell szopni a kromofággal, fõleg pesti lakásban tegyük fel.
elviszed homokfújni(fémszórni) majd átviszed a szinterezõhöz.
a kromofág árából meg is van a ~ festéktelenítés;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Azért kérdeztem, mert gondoltam a homokfúvás érdesebb felületet eredményez amin jobban megtapad a festék(v mûanyag v miaz:))

igen, konkrétan ezért érdemes inkább homokfúvatni, mert így tartósabb lesz a festés.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Tehát akkor a kromofág is megfelelõ, a zsírtalanítást ált. még elvégzik ott ahova viszem szintereztetni. Azért kérdeztem, mert gondoltam a homokfúvás érdesebb felületet eredményez amin jobban megtapad a festék(v mûanyag v miaz:))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vagy-vagy;)
homokfujás tuti leszed mindent, és egyenletes felülettel zsírtalan lesz
a kromofág után meg ha összetaperoltad érdemes zsírtalanítani pl.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Szinterezés elõtt elég ha kromofággal leszedem a festéket, vagy fontos a homokfúvás is? Nem vázat vinnék, csak felnit, agyat stucnit.. Mert ha fontos akkor kromofággal nem szenvedek:) Felnin meg alapbol nem volt semmi festékréteg, homokfuvatni akkor is érdemes?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Üdv!

Tud nekem valaki egy körübelüli árat mondani, ami takar homokfúvatást a régi festés leszedésére és utána minõségi festést, ami tartós és nem pattogzik le.
Azért kérdezem, hogy nehogy extra áron csináltassam valahol.
Elõre is kösz

5000 Ft a kettõ együtt
itt: http://hercehurca.hu/node/90

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Üdv!

Tud nekem valaki egy körübelüli árat mondani, ami takar homokfúvatást a régi festés leszedésére és utána minõségi festést, ami tartós és nem pattogzik le.
Azért kérdezem, hogy nehogy extra áron csináltassam valahol.
Elõre is kösz

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
A debreceni topicban megvan egy mûhely telefonszáma adva, majd odamegyek én is hamarosan festeni.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
kösz a válaszokat a vázfestés miatt de én debreceni címet szeretnék, tehát ha valaki festetett már debrecen ben bringát az legyen szíves mondjon egy címet(csak akkor ha jó minõségû a festés)

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Itt vannak egyedi festések is, mindenkinek az igénye szerint ;)
http://www.szabadban...urmabringa.html
Airbrush ezerrel.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

debreceni helyet szeretnék ahol letudnám festetni össztelós vázam(deneb), és minõségi festésre gondolok nem pedig valami szarra mert, haveromat úgy átbaszták pesten, (nyáron a 40 fokos hõségben bringáztunk és elkezdett lemálni a festék, kb 1 óra alatt lepattogzott az egész)

e miatt keresek minõségi helyet

a válaszokat elõre is kössz!!!!!

www.szinter2000.hu

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ha a homofúvás, szinterezés elõtt álló vázamról szeretném átmenteni a Columbus matricát van rá valami kipróbált módszer? Egyszer szélvédõsöknél láttam, hogy törött szélvédõrõl az újra tettek át autópálya matricát hõlégfúvóval. Ez járható út lehet egy 20-30 éves matricával is? Ha igen vajon milyen hõmérséklet az amin még nem ég el, de lejön?