Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Sziasztok!

Volt itt nekem egy gondom hogy szeretném lefesteni a keróm ugyanarra a színre és még a feliratokat is megszeretném tartani.Mondtátok hogy döntsek.Vagy az egyik vagy a másik.Döntöttem!Van egy bolt ami kikeveri ezt a színt és szinterezi a vázam majd "visszateszi" az összes feliratot/mintát rá!Két dolog közül választhatok: matricát csinálnak a feliratokból felteszik lakkozzák, vagy az összes feliratot felfestik rá és utána lakk.Értelem szerûen az utóbbi drágább de lehet hogy tartósabb.A boltnak nincs honlapja de emilbe lehet velük konzultálni: gyurmabringa@citromail.hu.
Semmi sem lehetetlen!
Üdv

és mennyibe fáj?

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Volt itt nekem egy gondom hogy szeretném lefesteni a keróm ugyanarra a színre és még a feliratokat is megszeretném tartani.Mondtátok hogy döntsek.Vagy az egyik vagy a másik.Döntöttem!Van egy bolt ami kikeveri ezt a színt és szinterezi a vázam majd "visszateszi" az összes feliratot/mintát rá!Két dolog közül választhatok: matricát csinálnak a feliratokból felteszik lakkozzák, vagy az összes feliratot felfestik rá és utána lakk.Értelem szerûen az utóbbi drágább de lehet hogy tartósabb.A boltnak nincs honlapja de emilbe lehet velük konzultálni: gyurmabringa@citromail.hu.
Semmi sem lehetetlen!
Üdv

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

De ez az én véleményem, természetes, hogy másnak különbözõ ettõl, mégsem kezdek el fikázódni...ennyi.

en teljes mertekben tisztelem mas velemenyet, igy termeszetesen a tiedet is. szerintem nem tortent fikazas.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Megnézel egy normálisabb kerékpárvázat, amit nem 3000 ft-ért festettek, azon a matrica fölött van mégegy réteg, amit mûanyagozásnak hívnak (ha jól tudom, persze ez nem biztos, és minden bizonnyal vannak nálam jobban hozzáértõk), amit autók karosszériáján nem gyakran látni. Mivel általában nem Mo.-i felhasználásra készítik a derék japánok, németek stb. és nem számolnak azzal, hogy az utak minõsége rosszabb, mint egy erdei köves földút és szórod fel a kavicsot. Haveromék Peugeot-jának lökhárítóján van jónéhányan kavics által okozott sérülés..nem tudom, de a Specialized vázamon nem láttam ilyeneket. Nyilván nem hasonlítható össze a 2 sebesség, de a 2 használati terep sem.
Az autó karosszéria festés gyengébb minõségét arra értettem, hogy odaadod neki a vázat, fizetsz érte pár 1000 ft-t, de nem fogják úgy kezelni (persze ismerõsnél más a szitu), mint egy autót, mondván ez sokkal olcsóbb..stb.
A homokfúvatással is vigyázni kell, ha túlzott mértékû kikezdheti a vázat..
De ez az én véleményem, természetes, hogy másnak különbözõ ettõl, mégsem kezdek el fikázódni...ennyi.

lakkozásanak hívják a fényezés után, a matricát is lefedõ dolgot.
"filléres" mûvelelet, mintha kapna még egy réteg akármit a váz. hisz kap is.
kocsi meg kicsit nagyobb lendülettel szór fel mindent, nagyobb felülettel, nagyobb erõvel, sebességgel, nagyobb felületre. ja és kimondtad a varázsszót! mûanyagra. amin ugye nem tapad meg úgy a festék, mint a fémen - benyomott lökösrõl is simán lepattogzik a festés. (persze ennek alapanyagától is függ az egész)
a monti kicsi lendülettel, kis felületre, ami amúgyis kör alakú - elcsúszhat rajta
tehát a kettõt össze lehet hasonlítani de semmi értelme.
bringán meg amúgysem tünik fel a kisebb hiba sem a fényezésen, hiszen nincsenek összefüggõ felületek... így bárhogy lehet csinálni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Vannak csodák is :) pl.: ismerõs Trekjére, 7000-es talán (kb. 5-6 éves) ráesett egy vagy 20 kilós szekrényajtó élével és a festéknek csak egy külsõbb rétege jött le, tehát csak közelrõl volt látható a sérülés. Bát gondolom nem ez a jellemzõ a festésekre :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Azért a festéshez annyit hozzá kell tenni, hogy a kerékpárvázak festései azért állnak/állhatnak ellen kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak is, mert az alkalmazott festékek a felhordás/száradást követõen is bizonyos mértékig rugalmasak maradnak, vagy kellene maradniuk. /Gondolj arra, hogy egyes vázak csavarodnak, mozognak./ Hasonlóakat használnak a repülõgépeknél is. Ehez vannak megfelelõ festékek, de valószínûleg nem a legolcsóbb fajták lehetek.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Megnézel egy normálisabb kerékpárvázat, amit nem 3000 ft-ért festettek, azon a matrica fölött van mégegy réteg, amit mûanyagozásnak hívnak (ha jól tudom, persze ez nem biztos, és minden bizonnyal vannak nálam jobban hozzáértõk), amit autók karosszériáján nem gyakran látni. Mivel általában nem Mo.-i felhasználásra készítik a derék japánok, németek stb. és nem számolnak azzal, hogy az utak minõsége rosszabb, mint egy erdei köves földút és szórod fel a kavicsot. Haveromék Peugeot-jának lökhárítóján van jónéhányan kavics által okozott sérülés..nem tudom, de a Specialized vázamon nem láttam ilyeneket. Nyilván nem hasonlítható össze a 2 sebesség, de a 2 használati terep sem.
Az autó karosszéria festés gyengébb minõségét arra értettem, hogy odaadod neki a vázat, fizetsz érte pár 1000 ft-t, de nem fogják úgy kezelni (persze ismerõsnél más a szitu), mint egy autót, mondván ez sokkal olcsóbb..stb.
A homokfúvatással is vigyázni kell, ha túlzott mértékû kikezdheti a vázat..

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
hat azok is jopofak :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kicsit :-)

amugy a topikban levo hozzaszolasokra irtam.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

atya ur isten

latom teged is meglepett

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
atya ur isten

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Állítólag a kerékpárvázak festése komolyabb, mint az autóké, szóval nem biztos, hogy jó lesz az autó fényezõ. Bár, ha mûanyagozást is vállalnak, akkor nem lehet gond.

egyetemi hallgatorol leven szo, erdekel a megkozelitesed. hogy erted hogy komolyabb?

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Hát én nemtudom!Logikusan nézve osztom Rave véleményét szerintem biztos nem komolyabb egy bringa festése.Példának ott az én vázam.Beletekerem a tárcsafék tartócsavarját (alátét volt alatta és nagyon lassan, óvatosan tekertem) és kis sercegéseket hallatva repül szerte szét a festék nagy darabokba?Nevetséges.Olyan volt mint a puzzle.Szépen össze lehetett rakni a festékdarabokat (vissza kellett volna ragasztanom :D ).Kontár munka.Azért egy autónál ilyet nem látsz bár kitudja ezek után :D !
Azt nemtudom hogy az autófényezõ mit szól majd hozzá.A szomszédomban van egy kissrác.Annak a faterja vitte el a vázát egy autófényezõ haverjához és nagyon korrektül megcsinálták neki.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

Állítólag a kerékpárvázak festése komolyabb, mint az autóké, ......

Hahahahaha.
Szerinted a 100e forintos bringa festése komolyabb, mint egy 3 millás kocsié?

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Állítólag a kerékpárvázak festése komolyabb, mint az autóké, szóval nem biztos, hogy jó lesz az autó fényezõ. Bár, ha mûanyagozást is vállalnak, akkor nem lehet gond.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Amint sikerál valami infót szereznem azonnal fogok szólni!Közben eszembe jutott hogy van nekem egy ismerõsöm akinek a faterja autófényezõ.Megkérdezem majd tõle hátha tud vele valamit kezdeni embei áron.Szerintem nem lehetetlen a dolog.Mondjuk az én esetemben úgy gondolkodok hogy a megévõt valahogy kitakarni és úgy leszedni az alapréteget és felvinni az újat.Lehet hogy marha nagy fas..g de nemtom én nemtartom akkora hülyeségnek (igaz hogy ismét a makettezésbõl indulok ki dehát mindenki abból indul ki amihez ért szerintem ha ott meglehet csinálni akkor itt is meglehet).

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Sziasztok!Olvasgattam a topicot ugyanis gondolkodtam valami korrekt festésen de van én nékem egy marha nagy nyûgöm.Biztos van más ilyen beteges elfajzott ember mint én :D !A mostani vázamnak egy nagy rakás s..r a festése.Mondok egy példát: ráraktam a vázra a tárcsaféket és a rögzítõ csavarorok meghúzásánál történt a jó kis meglepi (alátétet természetesen tettem), húzom óvatosan a csavarokat egyszer csak finom recsegés és a pofámba röpül a festékdarab.Mostmár lassan 10 éve makettezem (igaz az mûanyag nem pedig fém) szóval nem idegen tõlem a festés de én még ilyet nem láttam.Szó szerint leröpült róla a festék nagy darabokban ráadásul a csavar körül még sok helyen lejött szóval ami biztos hogy embresen kontár festésrõl van szó.Namost jön a hülyeségem.Szeretném a vázon lévõ márkajelzéseket megtartani (festve van).Tud valaki olyan helyet ahol foglalkoznak ilyennel is hogy a feiratokat is visszafestik a gépre?

en is valami ilyesmit akarok, csak nekem az oka mas. ha tudsz konkret helyet, esetleg arat a feliratok festesere, legyszives ird meg.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tehat le akarod festeni meg nemis.
mert maradjon a felirat meg szin de azert megse.

donsd el mit akarsz.

maketteknel nem kell egy m6-os csavart megtepni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Még lefényképezni sem kell, a különbözõ logók és a katalógusfényképek általában hozzáférhetõk.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Szerintem festés elõtt fényképezd le a feliratokat, és menj el egy Reklámgrafikushoz, elvileg kultúrált árakon dolgoznak (Sopronban 1500 forintból csináltam meg 6 db névmatricát). Esésnél könnyebben sérül, mint a mûanyagozás alatti matrica, de mosástól nem jön le.