Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Hátha itt több sikerrel járok:
Szal ha tudtok vmi csókát, aki már évek óta foglalkozik airbrush-al, akkor lécci dobjatok már meg az e-mail/MSN címével. Az csak elõny, ha más fényezési technikákat is ismer és használ, de fõleg az airbrush a lényeg. Köszi elõre is!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Magnézium teló lábat lehet homokfuvatni/szintereztetni? Bírják?
Vmikor tuti elviszem a stance-t, mert nagyon retek a gyári festés, a legkisebb ütéstõl is lejön..

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
Hali, nemtom, jó helyre írom-e, segítségre lenne szükségem.
Keresek (lehetõleg szembõl készített) fényképet egy matricáról, ami a '99- es
CrMo Magellan Serpens nyeregvázcsövén van, és a double butted technológiával kapcs. szöveg van rajta.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
szolnoki vagyok egyébként:D
szandai parasztgyerek!
a bütyök az ahol az ujjak becsatlakoznak a tenyerembe érted-e?
akkor marad a homokfúvás, és majd ha elfogy a kromofág light, akkor veszek üvegeset!köszi csáó

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mi az a bütyök? valami testrész?

Az ország melyik részérõl származol?

a müanyagüvegeset mellõzd.
a frissen kromofágozottra nem lehet festeni, hisz még rajtavan.
nekem kb 1 héttel utána lett víve festve, és a mai napig teljesen patentnak tünik, mikor néha látom a vázat.

nem éri meg pöcsölni a kromofággal, homokfújás kb a kromofág árából kijön, valamint nem mocskolsz mindent össze.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hát ja ilyen fehér mûanyagüvegbe van.hát majd meggondolom, de ha a kromofágos cuccosra nem tapad annyira az alapozó, akkor homokfúvás lesz a vége.de holnap megyünk megkérdezni.

amúgy a bütykömet egyik helyen be is barnította:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
müanyag csomagolásban kromofág? az csak valami kromofág light.

akarsz pöcsölni a vázzal? ha igen, akkor az üveges kromofág.

ha nem, akkor homokfúvatás.

Kromofág csak azt marja szét, amire ráöntöd.

ha szétszeded a bringát elötte, akkor max a kezedet csípi egy kicsit, de annak se árt meg.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nektek...okosoknak!
én még mindenhez tök hülye vagyok azért kérdezek általába olyat, ami hülyeség(jó a tiszás gumis kérdés télleg azvolt)
de akkor nem éri meg télleg kromofágozgatni?nekem széjjelmarta a bütykeimet mert ráöntöttem
és ha kromofág akkor a zöldüveges klasszikus vagy a fehér mûanyagos sûrûbb?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
fogják a vázat, alkatérszt, egy zártabb helyre teszik, majd homok, vagy fémfujják.

mit kell ezen tudni? :) tök érthetõ szóösszetétel.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hát beírtam a keresõbe h homokfúvás de sokmindent nem dobott ki:S
vinkler el is mondod?bár ahogy olvastam érdemesebb elvinni mert jobban ragad rá a festék.

amúgy szép nagyon a bicajod vinkler!!!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Igen én mindent tudok róla! :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
az 1003 hozzászólásból nem találtál semmit róla? :chin: deszar ez a fórum

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a homokfúvatásról tud vki vmit?

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Hali!

Van egy acélvázam, amit szeretnék átszínezni. Szinterezésnél lehet olyat csinálni, hogy kész színe legyen a váznak (más lenne az elsõ és a hátsó háramszög)?

NpS

NpS

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Ranger^41 kérdése engem is foglalkoztat: egy régebbi Duke telóm van , amit egy számomra ismeretlen (nem értek festéshez) mûanyag szerû festék borít, teljesen más állagú (nem találtam jobb kifejezést), mint pl. a Marzocchi villák festése. Nomármost el lehet azt távolítani, és ha igen akkor a magnézium lábak milyen festési eljárást viselnek el?
Elõre is köszönöm !

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Az lenne a kérdésem, hogy kavicsfelverõdés okozta festéklepattogzásokat mivel lehet eltüntetni? Van valamilyen stift?

ha a merida hátuljára kell akkor van 1 jó ötletem!:)
épp ma voltam autósboltba polírpasztát nézni ,és láttam ilyen javítókrétás vagy milyen polírpasztát(ezt a krétát adják mellé de ikább zsírkréta de azt mondták hogy tuti beválik)szval ha a feketére kell akkor gyere le szolnokra:D:D

lenne egy igazi hülye campinges kérdésem:most hozom el a triumph vázamat és krómvillát teszek bele.ehhez milyen festés illik a legjobban?átmenetes festés lesz rajta, de valami hozzáillõs kellene rá majd nem?és majd fehér peugeot matrica lesz rajta!:P

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ha van egy váz és lefestetem pl. piros-ra és rá akarok tenni vmi ábrát-logo-t akkor mi a teendõ? matricát nem tudok csinálni, meg azt még lakkozni is kéne (?).adjak oda a bolt-nak egy kis kivágot sémát hogy azt fújják rá feketével vagy hogy?

?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Engem olyan dolgok érdekelnének hogy:
Magnézium lábat lehet e homokfúvatni, illetve szinterezni,vagy marad a festék? Szimeringet kivenni gondolom alap, de a perselyt is kikéne?
Illetve lehet kapni ilyen max 1mm vastagságú szivacslapot? Meg akkor kéne már valami olyan ragasztó is ami fém+szivacs kombora jo :)

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

• vendég
Bár nem vázról van szó, de ide illik...
Szóval egy pár pedálról és eloxálásról lenne szó:
Megéri megcsinálni, mennyire tartós egy elox ilyen durva környezetben?
Mennyibe kerülne a 2 db pedál?
Létezik elox fehér színben?

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
én körömlakkal szoktam javítani a karcokat!esetleg van , hogy olyan szinben nincs (pl. nekem vaj szinû vázam van már, ami nem tul gyakori körömlakkban), akkor egy modellezõs boltba benézel és 300-400 forint körül vannak a festékek.