Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

nem erted. oke, en csiszolom szivesen, mert ha minden jol alakul, akkor ugy fog kinezni a gep, ahogy en szeretnem. de. mivel a teljes festes leszedese homokfuvassal lesz megoldva, ezert gondolom nem kell a csiszolast tulzasba vinni, mivel a homok valoszinu sokkal szebben csiszol, mint akarmelyik ember - egy hozzaerto kezeben termeszetesen.

A homokolás egyetlen alakformáló hatása annyi, hogy a teljesen kontúros éleket egy icipicit elnyalja, de egy kiálló bibircsókot valóban nem lehet vele leszedni.
Sacred cows make the best burgers

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

nem erted. oke, en csiszolom szivesen, mert ha minden jol alakul, akkor ugy fog kinezni a gep, ahogy en szeretnem. de. mivel a teljes festes leszedese homokfuvassal lesz megoldva, ezert gondolom nem kell a csiszolast tulzasba vinni, mivel a homok valoszinu sokkal szebben csiszol, mint akarmelyik ember - egy hozzaerto kezeben termeszetesen.

azért írtam azt, mert annyit kell leszedned a bringáról amennyit késõbb
nem akarsz rajta látni.

tehát ha van egy fél mm-es pukli rajta akkor szedd le mert a homok nem fogja.
az kb a pártized mm-es festékréteget szedi le. azt is azért mert nem egy tartós anyag.

szal a homoktól ne várj semmilyen esztétiaki csiszolást. az csak a festést szedi le semmi mást.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

erre nem tud senki mondani vmit?

annyi idõt, ami elég ahhoz hogy olyan legyen amilyet szeretnél :D

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

abban tudna nekem vki segíteni, hogy rá szeretnék fujatni a bringára vmit,
csinálok hozzá maszkot, de nem vennék meg egy egész flakon festéket
mert tök felesleges.

nem tudnám vhova betolni ahol sok szín van és némi 'zsebpénzért' ráfújatni?

erre nem tud senki mondani vmit?

ezt kerdem bazeg :D

vettem 180as es 320as csiszolovasznat, vizzel faszan sikba lehet csiszolni, csak az a kerdes, hogy mennyi idot erdemes belefeccolni.

annyi idõt, ami elég ahhoz hogy olyan legyen amilyet szeretnél :D

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

nem mm-ben mérhetõ amit levisz a homok... reszelgess csak nyugodtan :)

ezt kerdem bazeg :D

vettem 180as es 320as csiszolovasznat, vizzel faszan sikba lehet csiszolni, csak az a kerdes, hogy mennyi idot erdemes belefeccolni.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

sziasztok

ha lefureszelem/flexelem a bizbaszokat a vazrol homokfuvas/festes elott, mennyire kell reszelni/csiszolni a maradekot? mi az, amit meg levisz a fuvatas, es amit mar nem - mondjuk mm-ben?

nem mm-ben mérhetõ amit levisz a homok... reszelgess csak nyugodtan :)

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
sziasztok

ha lefureszelem/flexelem a bizbaszokat a vazrol homokfuvas/festes elott, mennyire kell reszelni/csiszolni a maradekot? mi az, amit meg levisz a fuvatas, es amit mar nem - mondjuk mm-ben?

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts

Maszkolás nem is rossz ötlet, bár a fejcsövön lévõ logót nehezen tudnám maszkolni.
Amúgy én el tudom képzelni, hogy kézzel felfestve nem néz ki rosszul, azzal együtt, hogy persze nem lesznek olyan tökéletesen egyenes és sima széleû, felületû vonalak. Viszont kijön a minta kicsit térbe, lehet hogy jópofa. Amúgy grafikus család vagyunk, pöcsölés nem probléma. :D

Hát, ha a pöcsölés nem téma, akkor a logót is lehet maszkolni :)
(bár azt én inkább matricával oldanám meg, nyomtatva, és laminálva)
meg attól, hogy maszkolsz, még festheted kézzel ugye.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
abban tudna nekem vki segíteni, hogy rá szeretnék fujatni a bringára vmit,
csinálok hozzá maszkot, de nem vennék meg egy egész flakon festéket
mert tök felesleges.

nem tudnám vhova betolni ahol sok szín van és némi 'zsebpénzért' ráfújatni?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts
Maszkolás nem is rossz ötlet, bár a fejcsövön lévõ logót nehezen tudnám maszkolni.
Amúgy én el tudom képzelni, hogy kézzel felfestve nem néz ki rosszul, azzal együtt, hogy persze nem lesznek olyan tökéletesen egyenes és sima széleû, felületû vonalak. Viszont kijön a minta kicsit térbe, lehet hogy jópofa. Amúgy grafikus család vagyunk, pöcsölés nem probléma. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Szeretném régi csillagos polarxemet újrafesteni. Került bele egy szép fehér Back, így színben nagyon szépen kiegészítik egymást.
A tervem az, hogy az eredeti mintát szeretném újrafesteni, a mintás részeken kézzel. Ebben az esetben gondolom a többit is kézzel kéne, hogy ne legyen eltérés a színek és a felületek közt.
Próbált már vki ilyet?
Mivel érdemes próbálkozni? Hammerite? Nem baj, ha matt, és nem lakkfelület...
Illetve ha kézileg ecsettel szórakozom vele, nem kell egy tonnát rákenni a vázra?Azért nem szertném megduplázni a súlyát:)
a minták átfestésérõl ne is próbáljatok lebeszélni, vhogy úgyis megoldom.:)

ha ennyit akarsz pöcsölni vele és ilyen kézügyességed van, akkor ki is tudod a mintákat maszkolni, és lehet fújni......ecsettel sztem elég gány lesz....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts
Szeretném régi csillagos polarxemet újrafesteni. Került bele egy szép fehér Back, így színben nagyon szépen kiegészítik egymást.
A tervem az, hogy az eredeti mintát szeretném újrafesteni, a mintás részeken kézzel. Ebben az esetben gondolom a többit is kézzel kéne, hogy ne legyen eltérés a színek és a felületek közt.
Próbált már vki ilyet?
Mivel érdemes próbálkozni? Hammerite? Nem baj, ha matt, és nem lakkfelület...
Illetve ha kézileg ecsettel szórakozom vele, nem kell egy tonnát rákenni a vázra?Azért nem szertném megduplázni a súlyát:)
a minták átfestésérõl ne is próbáljatok lebeszélni, vhogy úgyis megoldom.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

alu vázat lehet homokfújatni? haver azt mondta, amikor láttam, hogy átfestette a vázát narancsra, és megkérdeztem, hogy homokfúvatta-e?, hogy nem lehet, mert a homok "megeszi" az alu csöveket...

lehet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
már volt egy párszor, de azért mégegyszer: http://hercehurca.hu/node/90

Szétszerelés+összeszerelés + teljes zsírzás 6500 Ft/kerékpár
Homokfúvás 2200 Ft/váz vagy 2000/villa
Szinterezés 3300 Ft/váz vagy 2000 Ft/villa.
Szinterezés+ Homokfúvás 9500 Ft/váz villa együtt.

(elõfordulhat hogy dupla festék réteg van a vázon, ilyenkor a homokfúvás többe kerül).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
alu vázat lehet homokfújatni? haver azt mondta, amikor láttam, hogy átfestette a vázát narancsra, és megkérdeztem, hogy homokfúvatta-e?, hogy nem lehet, mert a homok "megeszi" az alu csöveket...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Hello Emberek!
Vki tudna segíteni,hogy hol és mennyiért lehet telót fehérre fújatni/festeni/...?
Köszi!

Ez engem is érdekelne...
Vagy ha vki otthon már csinált ilyet az leírhatná! Tudom kb h 2 réteg festék és 1réteg lakk, csak az elõtte lévõ elõkészítést nemtudom!

NpS

NpS

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Egerben 5000 HuF-ból erre futotta:
ilyen volt: http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186678

ilyen lett:
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186678

A srác nem volt megelégedve a munkával, így 8000 helyett (teló+korm.szár homokszórás/kromofág+ RAL színskálás festés) csak 5000 kért. Hogy ez olcsó vagy sem, mindenki döntse el...NEKEM TECCIK!!!!
A telót nem homokszórta, hanem "manuálisan" varázsolta le az eredeti 2 rétegbõl kikevert színt, háát azt mondta utána, hogy többet nem vállal ilyen melót....:(
A festést nagy szervízhez igazítottam, így olajzáró/porlehúzó/o-gyûrû- és olajcsere után semmi gond nem jelentkezett még a teló mozgásával, olajat sem ereszt. Mivel nem volt hõnek kitéve, a csúszóperselyek sem deformálódtak (ami állítólag elõfordul6 és tönkre vágja a teló mozgását), de valószínûleg nem is lett olyan tartós a festés. 2 hónap aktív használat(Szilvásvárad Saraton "inklúdid") után csak a papucsokon észleltem festék leválást, mondjuk erre számítottam is. Ja! A "hódos" barkácsáruházban vagy a Tacskóban árulnak autó hibajavító festéket (olyan, mint egy filctoll...vagy méginkább körömlakk) 1000 HuF körül amivel fel lehet készülni az esetleges kavicsfelverõdésekre.
Bár a garancia ugrik (nekem már nem volt), de azért megéri: JÓ BARKÁCSOLÁST!!!!
"...Elõször is: nem vagyok a fia! Másodszor: ÚGY SZÁLLOK LE A BICIKLIMRÕL, AHOGY ÉN AKAROK!!!"

Bensonato

Bensonato

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Hello Emberek!
Vki tudna segíteni,hogy hol és mennyiért lehet telót fehérre fújatni/festeni/...?
Köszi!

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Van egy zseniális ötletem, ahol szintereztetek megkérdem a lakk témát...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Na igen, pont az a kérdés, hogy a lakk nem oldja-e a szintert.

ha nem oldja, jó, ha oldja, akkor válasz annak, aki le akarta szedni a szintert :D

amúgy ilyenkor mindig érdemes nem látszó részen próbalakkozást csinálni, az megmutatja. de szerintem a szinter azért nem az a könnyen oldható anyag...