Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

Egy villa nikkelezése háromezer, a nyak alatti részre.

Tényleg kíváncsi vagyok,milyen árajánlatot fogok kapni..
A Csipisz által ajánlott cég elutasított,mivel õk csak kemény krómozásban utaznak,és az õ elmondásuk szerint nekem "díszkrómozásra" van szükségem.
De kedvesek voltak,kaptam tõlük tippet kihez vihetném,majd felhívom õket.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

nekem is ilyen volt a jamis dakarom. ezeket hegesztés után csiszolták, aztán szinterlakkozták.

festékboltban kapsz úgynevezett skótszivacsot (3M scotchbrite) többféle szemcseméretben. neked viszonylag durva fog kelleni. ebbõl levágsz egy kb. 40 centis, 2-3 ujjnyi széles csíkot, megfogod a két végét, és a festéktõl elõtte megszabadított vázat egy-két napig sikálod. kézi csiszológpébe való korong is létezik, de annak a használatához gyakorlat kell.

az árnyalat más kérdés, válassz valamilyen színes lakkot, és fújasd le.

Kösz, asszem akkor marad a titánba hajló matt szinter, ez nagyobb védelmet is nyújt mint a lakkréteg
Meg tudomásom szerint a homokfúvott nyers acélvázat nem cészerû még 1-2napig sem pihentetni levegõn mert a levegõ nedvességtartalmától is korróziós folyamatok indulhatnak meg. Ezt meg ugye csiszolni kéne egy jó ideig és utána jönne rá a színtelen lakk. Vagyis semmiféle passziváló felületkezelést nem lehetne rajta csinálni mert az el is venné a nyers acél színt.
Üdv,
KP

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
[QUOTE=Whist;948315Köszi az ötleteket,írtam nekik kértem egy tájékoztató árajánlatot is tõlük.
Valamiért van egy olyan sanda gyanúm,hogy ez a krómozás a "drágább a leves mint a hús" kategóriába fog esni.[/QUOTE]

Egy villa nikkelezése háromezer, a nyak alatti részre.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
És azóta jó?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
én egy hasonló korú vázat kromafágoztam, majd fúrógépbe fogott csiszolókoronggal csapattam át, itt-ott hagyva némi rohadást, majd színtelen lakk. Gondolkodtam a políron, sõt, pikkelyezni akartam igazán, de túl macerás lett volna, sajna.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Sziasztok!

Egy Tange Ultimate cro-mo montivázat szeretnék felújítani ami jelenleg fényezve van, kékre.
A nagy álmom az, hogy olyan szálcsiszolt felületet kapjak ami kissé titán színû. Anno a 90-es években az akkor jobb acél montivázaknak volt ilyen nyers felületük. Szerintem egyszerûen csak valahogy szálcsiszolták a csöveket (esetleg gyárilag ilyenek voltak) és csak lakkot kaptak a vázak.
Anno ilyen volt az elsõ szériás Fuji csöves, Ritchey papucsos Gepida Asgard, de egy haveromnak van egy ilyen Jamisa is de Heawy Tools is gyártott ilyen vázat.
Van ötletetek arra, hogy ezt hogy lehetne kivitelezni utólag.
Ha nem megoldható akkor marad a titán szinû szinter.

Kösz.
P

nekem is ilyen volt a jamis dakarom. ezeket hegesztés után csiszolták, aztán szinterlakkozták.

festékboltban kapsz úgynevezett skótszivacsot (3M scotchbrite) többféle szemcseméretben. neked viszonylag durva fog kelleni. ebbõl levágsz egy kb. 40 centis, 2-3 ujjnyi széles csíkot, megfogod a két végét, és a festéktõl elõtte megszabadított vázat egy-két napig sikálod. kézi csiszológpébe való korong is létezik, de annak a használatához gyakorlat kell.

az árnyalat más kérdés, válassz valamilyen színes lakkot, és fújasd le.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

féleértesz. nem úgy értettem a roszdamentest, hogy jó állapotú, hanem úgy, hogy rozsdásodni képtelen ötvözetbõl készült. az ilyet krómoztatni badarság volna, de ez téged nem érint, mert az oria tt csövek nem rozsdamentesek. tehát marad a krómozás, amit meg lakkozni tök fölösleges. elõttem leírták már, hogy jól nézd meg, hova viszed krómoztatni, nehogy elcsesszék. kérdezz meg csopperes-veterános motoros arcokat, azok tudni fognak róla, ha van tuti hely.
létezik már hibátlan króm hatású festés is, nem tudom, itthon csinálják-e. autópimpelõk használják, a sima fényezésnél bonyolultabb eljárás, és bazi drága.

A krómot valóban felesleges lenne lakkozni.Lakkozásra és csak a polírozásnál gondoltam.A cég honlapján,ahova küldtem emailt néztem referencia munkákat,de abból sokat nem lehet megtudni milyen minõségben dolgoznak.Igazából ahhoz sincs kedvem hogy az elb.szott munka miatt más megoldáshoz kelljen folyamodnom,hogy esztétikailag nekem teljesen megfelelõ legyen a váz,arról nem is beszélve,hogy minden forint ki van számolva,de még így is vannak bizonytalan tényezõk mint pl a króm ára,ami nagyban befolyásolja a továbbiakban a bicikli összképét.mert ha drágálom,akkor más megoldáshoz kell folyamodnom,és akkor már lehet gondolkozhatok más összképben.
Ha nem lesz króm,még mindig marad a polírozás,ha az sem akkor még meg szülöm mi legyen.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Teljesen tiszta,rozsdamentes...

féleértesz. nem úgy értettem a roszdamentest, hogy jó állapotú, hanem úgy, hogy rozsdásodni képtelen ötvözetbõl készült. az ilyet krómoztatni badarság volna, de ez téged nem érint, mert az oria tt csövek nem rozsdamentesek. tehát marad a krómozás, amit meg lakkozni tök fölösleges. elõttem leírták már, hogy jól nézd meg, hova viszed krómoztatni, nehogy elcsesszék. kérdezz meg csopperes-veterános motoros arcokat, azok tudni fognak róla, ha van tuti hely.
létezik már hibátlan króm hatású festés is, nem tudom, itthon csinálják-e. autópimpelõk használják, a sima fényezésnél bonyolultabb eljárás, és bazi drága.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Nem voltam elég figyelmes,pedig voltam ott a tudakozó honlapján.
Köszi az ötleteket,írtam nekik kértem egy tájékoztató árajánlatot is tõlük.
Valamiért van egy olyan sanda gyanúm,hogy ez a krómozás a "drágább a leves mint a hús" kategóriába fog esni.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Mi az elõzõ melóhelyemrõl miskolcra, a boskromhoz küldtük krómoztatni a cuccokat.Van ipari és "kozmetikai" krómozás, szóval vigyázni, az ipariból kb százezer lenne egy váz krómozása.................

Google a barátod: a 2. miskolci találatot javaslom!

http://www.cylex-tud...c/krómozás.html

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
egerben tudok, de sajna 50x50 a kád... :-L

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Tudtommal Koca is miskolci,majd esetleg megkérdem tõle a polír témát.
Krómost meg ha van tippetek,adjatok elérhetõséget,én meg utána járnék a dolognak.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
krómozás pár mikron, asszem, szal, nem biztos, hogy akár egy rendes festéstõl komolyabb tömeget képviselne
inkább a kivitelezés miatt aggódnék
egyrészt méretkérdés /nem mindenkinek van akkora kádja, amibe befér egy bicóváz/ illetve a kivitelezés minõsége
polírra meg rongykorong, legalább is legutóbb iteni kollega /koca/ polroztatott egy xt hajtókart
ott -alu- meggyõzõ az eredmény, gondolom, acélnál kicsit zombibb a helyzet.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

Ha acél a váz azt le is tudják krómozni olyan árban mint amennyi a polír lenne;)

Fogalmam nincs még,hogy mennyibe kerülne a polír..
De vagy egy sanda gyanúm,hogy a krómozás nem olcsó..azt sem tudom mekkora súlyt képezne a bringán a fém bevonat,de egy Oria TT csöves váz,ami nem a könnyebbik fajta,nem szeretnék plusz súlyokkal felruházni,még ha nálam a gramm kérdés,csak jó messze hátul szerepel a súlyban.

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Ha acél a váz azt le is tudják krómozni olyan árban mint amennyi a polír lenne;)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

ha rozsdamentes, tükrösre lehet polírozni, ha alu, bemattul lakk nélkül.

Teljesen tiszta,rozsdamentes.Mivel szokták ilyen esetekben tükörre polírozni?
A váz acél,de így is akarok rá lakkot.Már csak azért is,hogy megtartsa csillogós mivoltát.A kérdés az,hogy miféle lakkot kell neki adni?
Szinteresek,nem foglalkoznak ilyesmivel?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sziasztok!

Egy Tange Ultimate cro-mo montivázat szeretnék felújítani ami jelenleg fényezve van, kékre.
A nagy álmom az, hogy olyan szálcsiszolt felületet kapjak ami kissé titán színû. Anno a 90-es években az akkor jobb acél montivázaknak volt ilyen nyers felületük. Szerintem egyszerûen csak valahogy szálcsiszolták a csöveket (esetleg gyárilag ilyenek voltak) és csak lakkot kaptak a vázak.
Anno ilyen volt az elsõ szériás Fuji csöves, Ritchey papucsos Gepida Asgard, de egy haveromnak van egy ilyen Jamisa is de Heawy Tools is gyártott ilyen vázat.
Van ötletetek arra, hogy ezt hogy lehetne kivitelezni utólag.
Ha nem megoldható akkor marad a titán szinû szinter.

Kösz.
P

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Még ha nem is homokfúvás,vagy bringa festés,de úgy néz ki egy natúr vázam lesz,semmi festés,vagy egyéb felületkezelés.
Az volna a kérdésem,hogy fel lehet ezt polírozni rendesen,ami úgy csillogna mintha krómozott lenne?

ha rozsdamentes, tükrösre lehet polírozni, ha alu, bemattul lakk nélkül.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Még ha nem is homokfúvás,vagy bringa festés,de úgy néz ki egy natúr vázam lesz,semmi festés,vagy egyéb felületkezelés.
Az volna a kérdésem,hogy fel lehet ezt polírozni rendesen,ami úgy csillogna mintha krómozott lenne?

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
kiskubai. Én is úgy kaptam és mûködik:) Elküldtem privátba