Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Pl menetfúró, M10x1-es, vagy a kromofág is segíthet, persze elõbb a nagyját kapard ki mindkét esetben pl egy késsel, hogy csak a menet árkaiból kelljen kiszuperálnod a festéket.

Köszönöm a tippeket. Végül a következõ eljárás megoldotta: az elsõ 1-2 menetet óráscsavarhúzóval óvatosan kiszedtem, s rákapattam a csavart, amit izomból betekertem. Egy tekerés elõre, egy hátra, másfél elõre, egy hátra...s szépen kimorzsálta a festék maradványait. Alumínium esetében nem mertem volna nekiesni, de itt mindkét delikvens acélötvözet, így bele mertem vágni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Van valamilyen "normális" megoldás - nem komplett újrafestés... - a vázon az apróbb (kisebb-nagyobb) hibák kijavítására? Kicsit több mint egy éves a bringa, de sajnos a pakolgatásoktól, szállítgatásoktól lekopott itt-ott, pedig úúúúgy vigyáztam... :-((((
Többnyire inkább a sima, tiszta fekete ill. fehér részeken (nincs matrica, csak festék/lakk) találhatóak.

Válaszokat köszönöm!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Pl menetfúró, M10x1-es, vagy a kromofág is segíthet, persze elõbb a nagyját kapard ki mindkét esetben pl egy késsel, hogy csak a menet árkaiból kelljen kiszuperálnod a festéket.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Menetfúróval?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Ha eszetlen módon elfelejtettem szinterezés elõtt a váltópapucsot kimaszkolni, köhöm, szóval hogyan véssem ki a menetet szelíden? :)

lehet hogy hülyeség, de hirtelen a homokfújó jutott eszembe. itt a laborban a megöntött hidakat, koronákat stb. 3-4Bar-os nyomással, 90es és 120as homokkal szabadítjuk meg a beágyazótól. ha nálunk a széleket nem bántja, akkor sztem a menetet sem fogja kinyírni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha eszetlen módon elfelejtettem szinterezés elõtt a váltópapucsot kimaszkolni, köhöm, szóval hogyan véssem ki a menetet szelíden? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Tolvaj által félig átfûrészelt támvilla hegesztésére kéne ember. Tudtok vkit Pesten?

Szintén a Máriuszt ajánlom, gyors, profi, acél, alu, titán mindent hegeszt.
/még fát is, hurkapálcával/ :)

BikeButcher

BikeButcher

újonc

• felfüggesztett
  • 4 posts
IMPA jóféle cucc megmondják milyen arányba keverd de mindenképp gyors eddzõvel kérd mert ilyen hidegbe sokára keményedik ki

BikeButcher

BikeButcher

újonc

• felfüggesztett
  • 4 posts

Tolvaj által félig átfûrészelt támvilla hegesztésére kéne ember. Tudtok vkit Pesten?

megcsinálom gond nélkül bár ódákat még nem zengenek rólam

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

alu vagy acél? [...]

Máriusz ,,mindent" hegeszt, mint azt a fent idézett weblapja is mutatja.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
alu vagy acél?
(acélhoz esetleg pajti bá, valahol rákos felé)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Kicsit arrébb van, halászteleken, de ódákat zengenek róla.

+1: alumínium váz üléscsövének letört tetejét hegesztette sõt erõsítette meg, kifogástalanul.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Kicsit arrébb van, halászteleken, de ódákat zengenek róla.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Specialized alu vázam akarom lelakkozni fényes lakkal,majd felpolírozni a lakkot.Az alatta lévõ festés az marad.De ha jól emlékszem,nem is festett a felülete,hanem valami eloxálás szerû.A kérdésem csupán annyi lenne,milyen lakkot érdemes vennem?

BikeButcher

BikeButcher

újonc

• felfüggesztett
  • 4 posts
1. alut sose homokszóratnék, nagyon csúnya lesz a felülete. más fémet se, inkább savkád, ami csak a festéket eszi le
2. fémtiszta felületet csak le kell lakkozni jó vastagon és szép lesz sokáig
3. alura is ez vonatkozik fõleg ha tükörpolír bár én ritkán lakkozom mégis tartós a polírozás.. viszont kérésre egy lkkréteg belefér az árba

üdv

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha ennyire lutri, akkor lehet inkabb kellene egy gyorit keresni :)

mas... nekem nagyon tetszenek a nyers feluletek, azt meg tudjak csinalni, hogy homokfujas utan olyan reteget raknak ra, hogy latszik a nyers fem szine?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

gondolkodom rajta, hogy a varosi verdat renovalom, a festett reszek kapnak egy fekete matt porszort feluletet, a tobbi alkatreszt meg olyanra igazitom, hogy megfeleljen. veluk van forumos tapasztalat?
Szinterezs olcsn, alacsony rak!

olvasgass: Bicikli festés - hol, mennyiért? | Criticalmass.hu
tapasztalatok alapján egyre nagyobb gány munkát csinálnak. én télen csak homokfúvatni mertem náluk.
viszont egy srác most a TENLINE Kft -t ajánlotta mogyoródon, hogy õk jók.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez milyen minosegu polir? mert ha total tukrosre polirozod, az baromi gyorsan megrondul: alu eseten ha megtapogatod, akkor a zsirreteg alatt mashogy oxidalodik. gyk rajta marad. ez nem csunyult meg?

gondolkodom rajta, hogy a varosi verdat renovalom, a festett reszek kapnak egy fekete matt porszort feluletet, a tobbi alkatreszt meg olyanra igazitom, hogy megfeleljen. veluk van forumos tapasztalat?
Szinterezs olcsn, alacsony rak!

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
hali
van értelme(: én is így kezdtem de brutál sok idõ lesz mire magad bepolírozod és lehet hogy nem találsz megfelelõ gépet hozzá
ha gondolod szívesen segítek lesd meg itt van polírozott alkatrészrõl kép Picasa Webalbumok - M - polírozni
illetve a bikebutcher.co.cc -n is találsz
csõpolírozás folyómétere 3000ft
alkatrésznél egy szett szokott 4500 lenni (hajtókarok lánctányérok váltó,fékszett)
a képen látható stucni+kormány+ülécsõ 8000ft volt

remélem segítettem

Régiebbi cro-mo vázat szeretnék polírozni, políroztatni... esetleg a hajtómûvet, nyeregcsövet is. Van értelme házilag próbálkozni? Vagy tudtok valakit, aki ezzel foglalkozik és nem csak autókat vállal?