Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Értem, köszi, szerintem jövõ hétvégén megcsinálom.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
nem kell fémig.Csiszold meg 180 as csiszoló szivaccsal,és mehet rá az alapozó.Csak akkor kell fémig leszedni,ha valami miatt nem bírja a régi festéket az új,de erre kicsi az esély.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Értem.
És akkor a jelenlegi festéket teljesen szedjem le csiszolópapírral, hogy fém színe legyen a felületnek?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
használj alapozót is.Lakkot is fújhatsz rá.Ha rendesen megcsinálod,nem pattog le.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Sziasztok
Egy karcos, fekete lábú (Marzo) villát szeretnék átfesteni fehérre. (a lábát csak). Mit használjak? Alapozó? Autóhoz való fehér spray? Utána lakk?
Vagy házilag nem érdemes, mert sz*r lesz, lekopik/lepattog róla?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Az rendben van, hogy a nikkelt fényesebbre lehet polírozni de egy bicajon hol találsz nikkelt?

nem ez volt a kérdés.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Alumíniumot lehet tükörfényesre polírozni, az oxidréteg vastagsága egészen minimális. A magnéziumban már nem vagyok biztos.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
teló becsúszó például,már ha nikkelezett!
nyugodtan polírozhatod,max egy év múlva megcsinálod még egyszer ,ha bemattul :)

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Az rendben van, hogy a nikkelt fényesebbre lehet polírozni de egy bicajon hol találsz nikkelt?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
azt gondolom,az alut nem lehet olyan fényesre polírozni,mint pl. a nikkelt.De lehet tévedek.Az egyik bicajom is polírozott alu,de nem nevezném tükör fényesnek.

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Políroztam már egy pár alu cuccot és egy évet kibírtak kb. mattulás nélkül lakkozás nélkül. És tükör volt minden.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem úgy van, hogy lehet az alut is tükörfényesre polírozni csak kell rá egy lakréteg is? Régebben valami ilyesmit mondtak nekem, de lehet rosszul emlékszem.

A sebesség mindent megold.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Talán mert az oxidréteg porózus? Ha így van, érthetõ hogy a reflexiós mutatója alacsony.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
mond már meg nekem az alut miért nem lehet tükörfényesre polírozni?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
akkor egyszerûbb a helyzet.Minden fémet lehet polírozni,de az alu és magnézium alapú lábakat nem igazán lehet tükörfényesre polírozni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

ha nem tudod profin megcsinálni a váz fényezés javítását,akkor inkább ne nyúlj hozzá.Még mindig sokkal jobb egy karcolt gyári festésû váz,mint egy összepamacsolva "javított".
Teló lábat valószínûleg lehet polírozni,de nagyon vigyázz,nehogy átkoptasd a festéket.1000 es papírral kezdd,majd 1500,2000,3000.Lehetõleg szivacs hátuljú papírokat használj,fõleg a 3000esnél.Végül használj gépet,polírpasztát és báránybõrt.

Köszi,félreérthetõen írtam :)
Tehát festék le és felpolírozni

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
ha nem tudod profin megcsinálni a váz fényezés javítását,akkor inkább ne nyúlj hozzá.Még mindig sokkal jobb egy karcolt gyári festésû váz,mint egy összepamacsolva "javított".
Teló lábat valószínûleg lehet polírozni,de nagyon vigyázz,nehogy átkoptasd a festéket.1000 es papírral kezdd,majd 1500,2000,3000.Lehetõleg szivacs hátuljú papírokat használj,fõleg a 3000esnél.Végül használj gépet,polírpasztát és báránybõrt.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
A telók lábait lehet polírozni?

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Á, értem. Sajnos a festés is, látszik a váz anyaga... :-(
Mondjuk én meg se tudnám csinálni, nem értek hozzá, max. polírozni tudnám (ahhoz van cuccom).

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Sziasztok!

Van valamilyen "normális" megoldás - nem komplett újrafestés... - a vázon az apróbb (kisebb-nagyobb) hibák kijavítására? Kicsit több mint egy éves a bringa, de sajnos a pakolgatásoktól, szállítgatásoktól lekopott itt-ott, pedig úúúúgy vigyáztam... :-((((
Többnyire inkább a sima, tiszta fekete ill. fehér részeken (nincs matrica, csak festék/lakk) találhatóak.

Válaszokat köszönöm!

Ha csak a lakk sérült,akkor kicsit meg kell csiszolni a sérült részt,majd szórással felvinni a lakkot,és összepolírozni az új részeket a régivel.Ha a festést is javítani kell,akkor ugyan úgy járj el,mint a lakkozásnál.És persze a festés után jöhet a lakk.