Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Két réteg szürke alapozó után 3 réteg Motip RAL1021 (spray)felment már a vázra, sajnos az alapozó még mindig áttetszik így egyelõre zöldessárga a bringa.
Mit javasoltok?
Próbálkozzak még több réteggel, vagy menjek rá erõsebb árnyalattal?
(már csak a festés elkezdése után kaptam az infót, hogy a sárga/piros árnyalatokat elég necces szépen felhordani :)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Újra kell homokszóratni, aztán egybõl festeni.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Valaki tudna segíteni abban, hogy kb. mennyibe fájna egy hajtómû eloxálása? Nem kell semmi csicsa, egyszerû szürkés szín kellene. Illetve hol érdemes csináltatni?

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Sziasztok!

Új fiúként egy kérdés: adott egy szép, de lelakott muffos acélváz. Szándékomban van a muffokat krómoztatni, és a többit szintereztetni. A technikai sorrend: homokfúvás, maszkolás, a muffok krómozása (fémépítõ) maszkolás, szinterezés (portech), örülés. Jól gondolom?

hali
Én is ezt akarom már egy ideje megcsinálni. A krómozásra kértél már árajánlatot? Debrecen környékén kerestem krómozót, de õk már nem foglalkoznak egyedi munkákkal, ajánlottak egy helyet Edelényben, de ha van olyan hely, amit könnyebb megközelteni vonattal, akkor inkább azt választom. A fémépítõnél erre a cégre gondoltál?

Más: Adott egy régi acélváz. Javítani is kéne, meg az elõbb említett krómozást meg festést már korábban megakartam csináltatni, csak az anyagiak.. :( Így lehomokszórattam, és azt hittem pikk-pakk eljutok a helyekre, de tévedtem. Próbáltam száraz környezetben tartani, hogy ne rozsdásodjon, de lassan, de biztosan csak megjelentek rajta foltok. Kérdésem az, hogy ezt letudom-e valahogy szedni, vagy mit csináljak vele? Errõl a vázról lene szó: [IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110703/P1120029_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]
Még képek: egy kettõ három

Coturnix

Coturnix

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Szépek a munkái. Már csak az ár kérdéses. Tudsz hozzá elérhetõséget?

Csaba

ajánlom Grint fényezésügyben, ha tetszenek a munkái akkor tudok adni hozzá elérhetõséget (pesti)
Flickr: GriN000's Photostream
Flickr: GriN00's Photostream

nekem ilyen lett az általa festett váz: Picasa Web Albums - dan.fkt - Simplon SS

tényleg sokkal szebb, és egy ilyen kaliberû vázhoz már nem illik a szinter.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ajánlom Grint fényezésügyben, ha tetszenek a munkái akkor tudok adni hozzá elérhetõséget (pesti)
Flickr: GriN000's Photostream
Flickr: GriN00's Photostream

nekem ilyen lett az általa festett váz: Picasa Web Albums - dan.fkt - Simplon SS

tényleg sokkal szebb, és egy ilyen kaliberû vázhoz már nem illik a szinter.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Kicsit sokallom a fényezésárat. :( Sokkal szebb lesz? Vagy inkább a szinterezett csúnya lesz? Én is a ráégetésen filóztam.

Szerintem ha teheted, inkább fényeztess. Van egy szinterezett vázam, ütni-vágni jó, mivel nem kell annyira vigyázni rá, de nem olyan szép, mint egy fényezett. Amennyiben van rá lehetõséged, hasonlíts össze két vázat, aztán meglátod melyik áll hozzád közelebb. Ha most kellene döntenem, inkább fényeztetnék. Nem tudom milyen ajánlatot kaptál, én egy deákigazolványért cserébe készített vázat láttam, az abszolút szép volt.
Ha meg olyan gépet akarsz építeni, amit ütsz-vágsz, akkor meg egyszerûbb a szinter, nem sajnálod annyira.

Coturnix

Coturnix

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Kicsit sokallom a fényezésárat. :( Sokkal szebb lesz? Vagy inkább a szinterezett csúnya lesz? Én is a ráégetésen filóztam.

Ha már krómoztatod a muffot, miért nem fényezteted a vázat? Sokkal szebb, mint a szinter.
A sorrendben nem vagyok biztos, szinterezés után rá szokták égetni a cuccot, nem tudom, hogy mûködik-e a dolog, de lehet, hogy igen.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Sziasztok!

Új fiúként egy kérdés: adott egy szép, de lelakott muffos acélváz. Szándékomban van a muffokat krómoztatni, és a többit szintereztetni. A technikai sorrend: homokfúvás, maszkolás, a muffok krómozása (fémépítõ) maszkolás, szinterezés (portech), örülés. Jól gondolom?

Ha már krómoztatod a muffot, miért nem fényezteted a vázat? Sokkal szebb, mint a szinter.
A sorrendben nem vagyok biztos, szinterezés után rá szokták égetni a cuccot, nem tudom, hogy mûködik-e a dolog, de lehet, hogy igen.

Coturnix

Coturnix

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts

valami várost mondhatnál :D
pesten portech kft csepelen.

Jogos :D De pest amúgy. Köszi, érdeklõdöm náluk.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
valami várost mondhatnál :D
pesten portech kft csepelen.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Sziasztok!

Tudnátok olyan céget mondani nagyhirtelen, ahol vállalják egy régi magellan crater váz (acél) homokfúvatását és festését?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Kiszely Krisztián memoart@citromail.hu

Köszi!

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Engem is érdekelne ez a matrica gyártó, de a link már nem mûködik. Tudnátok valami élõ elérhetõséget adni hozzá?

Kiszely Krisztián memoart@citromail.hu

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Hali

Én a matricához adnék segítséget: Használt eladó Minõségi Bringa Feliratok Készítése
Nagyon profi, és korrekt a srác. Jelenleg is készítetek vele matricát. Én két darab Corratec feliratot készítetek vele megy egy logót, és ez 2500+300 forintomba fog kerülni. Ha érdekel hétfõn jön meg a matrica csinálok róla képet.

Engem is érdekelne ez a matrica gyártó, de a link már nem mûködik. Tudnátok valami élõ elérhetõséget adni hozzá?

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

sziasztok,
volt régen valaki, aki vállalt szinterezTETést, de nem találom sehol. lenne egy teleszkópom, amit optikailag fel kellene újítani, de a herce-hurcában nem bízok maszkolásilag, egy vázamat már kapargathattam napokig. nem tudtok véletlen olyan szervizt (vállalkozó szellemû amatõrt), ahol (aki) vállalják, hogy szintereztetik és összes is rakják nekem újra?
kösz, tg

szia
én szívesen elvállalom
bikebutcher@gmail.com

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 535 posts

13. kerület 0620 226 2069 mindig vele políroztatok gyors és olcsó, kormányszár kb 500ft

Nekem már 1500 Ft-ért akarta megcsinálni.
Amit még nem tudtam (én tudatlan), hogy eloxált a stucnim. Tehát, ha azt akrom, hogy megõrizze azt a fényeségét, ami most van, akkor eloxáltatnom is kéne. Ekkor úgy döntöttem, hogy sztornó az egész.
Szemmel, közelrõl is alig látható apró karc van, a stucni egyik oldalán.
Ide jön majd a matrica. Alig fog látszani valami a karcokból, csak a annyi, amennyi a betük között látszik.
Ilyen kis hibára, nem költök ennyit, plusz még ez a macera az eloxálással is, nem éri meg.
Akkor érné meg, ha nagyon csúnya lenne, de hál istennek csúnyának egyáltalán nem nevezhetõ, csak hát én maximalista. :D
Azért az elérhetõséget elrakom, hátha szükségem lesz még rá. Köszi!

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
volt régen valaki, aki vállalt szinterezTETést, de nem találom sehol. lenne egy teleszkópom, amit optikailag fel kellene újítani, de a herce-hurcában nem bízok maszkolásilag, egy vázamat már kapargathattam napokig. nem tudtok véletlen olyan szervizt (vállalkozó szellemû amatõrt), ahol (aki) vállalják, hogy szintereztetik és összes is rakják nekem újra?
kösz, tg

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Sziasztok
Nem rég neki álltam össze szerelni nagyon régi GT acél vázamat, de elõtte még le szeretném festeni,ha én magam akarom lefesteni akkor az jó kezdés, h csiszoló papírral le szedem a régi festéket aztán a nagyobb sérüléseket vmi autós gittel meg csinálom,elmegyek venni vmi jó kis autós festéket,utána 1-2 réteg lakk és csócsesz?

Elõre is köszi

kerékpár festés kezdõknek I. rész | Facebook