Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SR Suntour

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1107 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Köszi rob...
Szóval, újra:
Látott már valaki élõben Durolux-ot?

Ride everywhere.

.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Egy 80-100-120-(140?) mozgó villától azért nem rossz súly az 1.8kg :) nagyja reconnal van partiban, ahova tudásilag is sorolható...

De Dávid, ugye érzed, hogy míg az új Suntourod most adta meg magát nem is egyszer, addig a Reconom 3 éve hibátlan, úgyhogy egyszer lett benne olaj cserélve. Pedig nem tekersz annyival többet, mint én. Szal azért nem kell elájulni, mert egy 1,8 kg-os villájuk. Szal értem én, hogy olcsóbbak, meg nem mozognak rosszul, de nálam alapból kiesnek ilyen gyermeteg hibák miatt.

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Ez tetszik.:D:D:D
Téged meg besorolunk a Suntour "gyári megmondóemberei" közé.:P

Nem vagyok gyári Suntour megmondóember.Szerintem is a Fox-ok és a Rock Shox telók a legjobbak,de jönnek fel tudásban a kicsik.
És szimpla mindenbebeleszólok ember meg a "hõnszeretett" moderátor fajhoz sem tartozom.
De persze mindig van itt vki közülük sajnos.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

e-öböl...

köszi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
off:

mármint meleg? :D

on

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

POD gyanús :D (nem akartam megjegyezni, mert még azt hiszitek olyan vagyok... :D)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

...és még én azt is hozzátenném hogyha nem erõltetnék magukat afféle gyári "megmondóemberek"akár itt is..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azt nem is mondtam, hogy rossz :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Azzal senki nem vitatkozik, hogy nem mozognak finoman nem mûködnek jól, nem szépek, esetleg könnyûek is (bár 1,8kg annyira nem könnyû)
Viszont azt ti sem mondhatjátok meg elõre mennyire lesznek tartósak, azt majd az idõ eldönti, ha két év múlva is meglesz és ilyen állapotban lesz és fog mûködni, akkor azt lehet mondani, hogy igazatok volt.....
majd írd meg két év múlva ;)

Egy 80-100-120-(140?) mozgó villától azért nem rossz súly az 1.8kg :) nagyja reconnal van partiban, ahova tudásilag is sorolható...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Azzal senki nem vitatkozik, hogy nem mozognak finoman nem mûködnek jól, nem szépek, esetleg könnyûek is (bár 1,8kg annyira nem könnyû)
Viszont azt ti sem mondhatjátok meg elõre mennyire lesznek tartósak, azt majd az idõ eldönti, ha két év múlva is meglesz és ilyen állapotban lesz és fog mûködni, akkor azt lehet mondani, hogy igazatok volt.....
majd írd meg két év múlva ;)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
e-öböl...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Nekem tökéletes az Epicon 43000ft-ért,zsír újonnan.

Azt meg szabad kérdezni, hogy hol lehet hozzájutni ennyiért? Én még csak ~55 körül láttam legolcsóbban. :)
Ha megírnád privátban megköszönném! Nekem is egy jó alternatíva lenne a kõ nehéz RS Tora-ra.

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Nagggyon igazad van,és még én azt is hozzátenném hogyha nem erõltetnék magukat afféle gyári "megmondóemberek"akár itt is,akkor talán szélesebb skálával rendelkezne a pl. telópiac,és több fejlesztés lenne.De ha állandóan egy-két márka van mesterségesen erõltetve az nem viszi elõbbre a dolgokat,fejlesztéseket úgy komplex.
Törnek fel a kicsik,(Suntour,RST,Fusion stb.)nagyoknál túl sok a fölösleges kihasználhatatlan fejlesztés méregdrágán.
Éljenek a feltörekvõ kicsik a mûanyagokkal együtt:-)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Azért azt is tudni kell,hogy sokan nem azért vesznek 100-200 ezerért (vagy többért) villát,mert elõtte azt olvasták,hogy hû ez milyen fasza,esetleg azért mert "amire használom arra a legideálisabb",és esetleg ezért napokig bújják a netes szakirodalmat,hanem azért mert most ez a menõ,villoghatok a haveroknak,stb...
Jánoshegyen nem egyszer láttam fiatal skacokat majdfélmillás telóval,és még csak ki sem használták,mert remegett a lábuk egy kisebb,sziklás,gyökeres lejtõtõl,vagy 5 km/h-val cammogtak ott is ahol nagyanyám a parasztbájkjával csak úgy suhant volna.
Annál inkább büszkék voltak magukra ha városban kellett aszfalton villogni,vagy a Critical masson felvonulni vele.
Ma már eljutottunk arra a szintre,hogy kevésbé neves cégek márkái is egyre jobbak,és egyre szélesebb felhasználási területre koncentrálnak,nyilván idõ,és tapasztalat kérdése a fejlõdés de én úgy érzem,hogy egyre jobb úton haladnak.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
es meg annyit, hogy ahogy mas markak sem, a suntour sem tokeletes, jonnek vissza axonok es epiconok is szep szammal garancias javitasra.[/QUOTE]

Egyik teló sem tökéletes,nekem Fox villába 100km után a nyak kikotyógosodott a vállba.......amúgy meg a fogyasztói társadalom lényege:vedd meg,fogyassz,majd ha elromlik vegyél egy másikat!Nekem is volt RS,Fox,Manitou,Marzocchi.De ár/érték kategóriában egy szép fehér 2010-es Epicon ha tudod hol juss hozzá olcsón,verhetetlen,jelenleg,ill akkor amikor megvettem.
Amúgy meg mielõtt megvettem volna egy hónapot foglalkoztam azzal hogy külföldi szakoldalak és magazinok értékeléseit,tesztjeit olvastam.Így jutottam el a konklúzióhoz,és innen vettem azt is hogy a Suntour lock out karja a legjobb(német bike magazin teszt!).
Ezt a mûanyagozás meg felejtõs,hiszen lassan minden abból lesz,vagy a carbon az nem vmi mûanyag?
Mindegy.Nekem tökéletes az Epicon 43000ft-ért,zsír újonnan.
Ti vegyetek Fox-ot 180.000ft-ért.Ti tudjátok.....
És ez csak az én személyes véleményem.Nem is kell elfogadni.Mindenkinek az jó amiben hisz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elromlani nem, de azert olcsobb a villa mert olcsobb anyagokbol van osszerakva, es mert nagyobbak a tureshatarok. nem csak azert mert nincs olyan jo nevuk mint a nagy 4-nek. szoval ebbol adodik hogy hamarabb kopik szet a belseje, es komoly igenybevetel eseten hamarabb adja meg magat. sala is valami ilyesmire gondolt szerintem.

es igen, en mar lattam szetszedett suntour villat. ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

teljesen? akkor most mar ki is fizeted? :P ;)

amugy a suntourokkal kapcsolatban csak annyival vitatkoznek, hogy a lockout karrol en nem allitanam hogy a legjobb. mukodik, szepen ez teny, de mivel muanyag [upsz] ezert picit hajladozik hasznalat kozben. megegyszer mondom, ettol meg jo, de egy stabilabb konstrukcio nem artana. a RS is muanyag, de sokkal erosebbre sikerult. a manitou meg alu.

es meg annyit, hogy ahogy mas markak sem, a suntour sem tokeletes, jonnek vissza axonok es epiconok is szep szammal garancias javitasra.

Most én is harcolok vele... már említettem.... bár elég egyszerû szerkezet, úgyhogy nem tudom, mi tud benne elromlani :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nekem most Manitou van Reba után, elégedett vagyok teljesen.....

teljesen? akkor most mar ki is fizeted? :P ;)

amugy a suntourokkal kapcsolatban csak annyival vitatkoznek, hogy a lockout karrol en nem allitanam hogy a legjobb. mukodik, szepen ez teny, de mivel muanyag [upsz] ezert picit hajladozik hasznalat kozben. megegyszer mondom, ettol meg jo, de egy stabilabb konstrukcio nem artana. a RS is muanyag, de sokkal erosebbre sikerult. a manitou meg alu.

es meg annyit, hogy ahogy mas markak sem, a suntour sem tokeletes, jonnek vissza axonok es epiconok is szep szammal garancias javitasra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Akár csak az RST-k :)

vagy az x-fusionok.. :D már ha lehetne kapni :D

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Én elismerem Sala tapasztalatát telók terén,de lehet nem széles a spekruma jelenleg.Oké hogy szerel egy-két márka pár típusát de nem mindet.Én csak az Epiconról beszéltem jelenleg,amit õ nem szerelt ezek szerint,mert nem tudja hogy nincs benne mûanyag alkatrész amit leócsárolt.Fejlõdni kell mindenkinek!