Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SR Suntour

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1107 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Karácsonyig nem fog összejönni a dolog. Egyébként a szállítás mennyi?

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

az a 2476gramm az ugye vicc a raidon-nál? :)

Az SR honlap alapján nem annyira vicc:

SR SUNTOUR Cycling

De még mindig vehetsz Epicont is. Nem tudom az ár meddig tart. A szállítási kedvezmény csak karácsonyig van aszem.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Huh, ez nagyon jó. Erre már akár most is meglenne a pénz így.
Van Szlovákiában ismerõsöm. Fizetni hogy lehet? utalás? paypal? utánvét?

ez egyébként mennyire akciós? állandóan ilyen olcsó vagy sietni kéne a vásárlással?

az a 2476gramm az ugye vicc a raidon-nál? :)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Illetve
most néztem, hogy van a Raidon LOD Air
ez acél nyakas, acél becsúszós, de csak 80grammal könnyebb mint a sima acélrugós.
A súly nem nézve, van valami elõnye a levegõsnek, vagy nem érdemes azt választani?
Kb árban mi lehet a különbség egy levegõs Raidon, és egy sima rugós között?

crc-nél 37000 forint. ez nagyon kedvezõ árnak tûnik. 2010es modell.

...de még mindig semmi ehhez képest:

Fourche suntour Raidon RLD 100mm blanche is disc only [SuntourRaidon100Blanche F21] - 87,99 € : Kompressor Bike, La boutique

Ha saját accountot nyitsz kapsz további kedvezményt, így már csak 76 euró. Plusz van egy "portNoel" kupon amivel elengedik a szállítási költséget. Egyetlen bibi, hogy Mo.ra nem szállítanak, de Szlovákiába, Ausztriába, Romániába igen, így ha van ott ismerõsöd, verhetetlen ajánlat. Én így vettem Epicont kb 30 e ftért. Már meg is jött a villám.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Illetve
most néztem, hogy van a Raidon LOD Air
ez acél nyakas, acél becsúszós, de csak 80grammal könnyebb mint a sima acélrugós.
A súly nem nézve, van valami elõnye a levegõsnek, vagy nem érdemes azt választani?
Kb árban mi lehet a különbség egy levegõs Raidon, és egy sima rugós között?

crc-nél 37000 forint. ez nagyon kedvezõ árnak tûnik. 2010es modell.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

elsosorban mennyi a keret, ez sok mindent behatarol

aztan ha mar raidon es axon, akkor epicon miert nem? pont a ketto kozott van feluton.

Raidonbol van rugos es levegos is, axonbol mar csak levegos, a 120kilo ala lehet hogy nem kellene eroltetni, de nem a levego miatt hanem a konnyitett vall es becsuszok miatt. A Raidonnak acel becsuszoi vannak [kiveve X1 szeria] ami miatt erosebb, de lenyegesen nehezebb is. En inkabb azt mondanam hogy valami jobb raidon, vagy alap epicont nezegess. Es akkor penzben is jo leszel.

Igen, LOD a manual lockout RLD meg a taviranyitos.

Hello
Az Axon a drágább az epiconnál? huh, akkor én valamit elnéztem. :)
Valahol úgy láttam, hogy raidon 40ezer, axon 50, epicon 60, de akkor ez félreértés volt. :)
Ezesetben csakis a Raidon jöhet szóba.
Szóval a levegõs az gyenge lenne?
Alu szárért annyira nem vagyok oda, gondolom sérülékenyebb is, mint az acél, én meg hosszú távra tervezek.
a távirányítós locknak van értelme sima hobbi használatnál?
a csillapítás állítás, meg a rugóelõfeszítés az minden raidonban alapfunckió? (kieg, most láttam, hogy nem, mert van belõle RL is)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

aztan ha mar raidon es axon, akkor epicon miert nem? pont a ketto kozott van feluton.

Raidonbol van rugos es levegos is, axonbol mar csak levegos, a 120kilo ala lehet hogy nem kellene eroltetni, de nem a levego miatt hanem a konnyitett vall es becsuszok miatt. A Raidonnak acel becsuszoi vannak [kiveve X1 szeria] ami miatt erosebb, de lenyegesen nehezebb is. En inkabb azt mondanam hogy valami jobb raidon, vagy alap epicont nezegess. Es akkor penzben is jo leszel.

Egészen pontosan az RLD a Remote Lockout és Damping Adjustment, tehát van csillapításállítási lehetõség.

A sima RL villa csak Remote Lockout. Ilyen az Epiconnál utoljára 2009-ben volt. 2010 óta már csak RLD vagy LOD van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Hello
a jövõben tervezem egy SR villa beszerzését.
Nem vagyok éppen könnyû egyén (~120kg), de mivel egy 09-es Magellan Pyxis vázban lenne ezért fölösleges pl a duro-t ajánlani, mert nem látom értelmét egy vaskos dögnehéz villának a kis könnyû vázban. (csak azért írtam, hogy ti se írjatok feleslegesen)
Én elsõ sorban a Raidon és az Axon között vacillálok. Persze a pénz is döntõ tényezõ lesz, ha eljön az ideje. Ami lényeg, az a visszaútcsillapítás, és az állítható elõfeszítés. Ezt ha jól tudom mindkét típus tudja. Van különbség e téren köztük? pl az egyik jobban szabályozható, a másikban erõsebb a rugó vagy ilyesmi... (Az Axon az csak levegõ ráfújásos vagy teljesen levegõs?) Merevségben van különbség?
A lock out rendszerjük egyforma? jól mûködik?
Suntournál az LOD az a sima szár tetején kapcsolható lockout, az RLD meg a kormányról kapcsolható?
boltot tudtok ajánlani ahol esetleg raktáron is van ilyen teló?

tippeket elõre is köszi.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.
Kánya nekem 2008-as volt és nem kattogott semmit mikor lockoltam,szerintem,hogy ha nagyon zavar az,hogy lock közben kattog akkor ne lockold,de a szerviz a legjobb megoldás.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Igen tõled vette! Az övének is van egy kis hangja, de az nem annyira szól mint az enyém! De nekem van egy 2008-as ami szerviz óta csinálja ezt a jelenséget! Típusba lehet vagy mi?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hivjak orvost?

szervizbe kell vinni a villat majd ott kideritik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A tünet az hogy a villa kattog, azt hogy mi lehet a diagnózis nem tudom.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

2008-ba hogy tudtam volna 2010-es villát venni????????

Bocsi, azt hittem a barátod villájáról van szó, ami korábban nálam tanyázott...

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
2008-ba hogy tudtam volna 2010-es villát venni????????

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Sziasztok!
Van egy Axon RLD 2008 és ha a lock be van kapcsolva kattogó hangot ad ki!
Mi lehet a tünet?

2010es a villa....

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Sziasztok!
Van egy Axon RLD 2008 és ha a lock be van kapcsolva kattogó hangot ad ki!
Mi lehet a tünet?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Olcsó jó állapotú sr suntour xcp75 valakinek???
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: sr suntour xcp75

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Á, akkor Te voltál az :)
Sajnálom, tényleg egy nappal csúsztál le róla...
Megoldható még egy rendelése rajtad keresztül, pénzt utalva?

OFF: Sose bánd. Én azt hiszem jobban jöttem így ki.

Sajnos, nem tudok segíteni, mert én is szívességet kértem, és még így is utaznom kell a cuccért. Írtam már a boltnak, hogy mi ez az ellentmondás a feltüntetett célországok és a rendelési lehetõségek között. Remélem, beijednek, sûrûn elnézést kérnek és összekapják magukat. ;)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

A fizetésnél kell ezt beírni a kuponnak feltüntetett dobozba és ezzel elengedik a szállítási díjat vasárnapig.

Egyébként Ðave a te axonodról csúsztam le egy nappal. Beszéltünk telefonon. Hát, ez lett belõle. :)

Á, akkor Te voltál az :)
Sajnálom, tényleg egy nappal csúsztál le róla...
Megoldható még egy rendelése rajtad keresztül, pénzt utalva?