Tegnap elmentem tekerni újfent a Mátrában. Tudtam, hogy Mátra-maraton lesz, gondoltam benézek, mivel egyik kis tanítványom is tekert. Több, mint 1500 versenyzõ!!! Azért ilyen mikor lesz országúton itthon? A hosszútáv és a rövidtáv elrajtolt mire felértem, de a középtáv rajtját így is sikerült elcsípnem.
Hihetetlen látvány volt. Baromi sokan hömpölyögtek a lassúrajtnál. Csak amikor elindultam tovább, jöttem rá, mennyire is más ez a szemlélet, mint az országútisoké. Nem kellett sokat tekernem, hogy utólérjem a kísérõkocsit, ami az utolsó montis után battyogott. Mivel lassan mentek, gondoltam majd a szélen elcsalinkázok, úgyis õk lehajtanak az erdõbe. Hát a kékesi sípálya elejéig mentek, szóval elég sokat tudtunk együtt menni. Hátulról indultam, és elég sokat elõztem: rájöttem, itt is egy vékony réteg van aki komolyan ûzi ezt a sportot, viszont a hobbi kategória! Iszonyú bázist képvisel! Tekernek fel a ducik, a szikár öregek, a Tesco össztelósok és a Specko S-worksosok egymás mellett, nincs anyázás, nincs semmi. Egyik bringás nézelõdik, véletlen meglök, bocsánatot kér, én is, hogy ott vagyok, és megyünk tovább. Ezek az emberek saját magukért vannak ott, nem annyira mással, mint inkább a távval/tereppel birkóznak. Egyetlen egyszer hallottam a sípálya teteje felé egy sráctól: "jól hátul vagyok, mi?", de semmi bosszankodás, inkább magának nyugtázta a helyzetet.
Ráadásul elmondhatják, hogy tényleg övék volt a Mátra aznapra. A rendõrök megállították a forgalmat, motorost is alig láttunk.
Jó volt látni, hogy ilyen bázisa van a kerékpározásnak, még ha nem is országúti...
MA-VICc nélkül Olmo lábon járnék... :mybad: