Jelentkezz be Regisztrálj
Kecskemétiek ide!
Írta 2010. november 30. - 14:43
Írta 2010. november 30. - 14:32
Persze ehhez kellene olyan városvezetés is, ami partner. Nem szolnoki, amivel idén is befürödtek a versenyszervezõk. Mondjuk mezei bringásként én is tapasztaltam tavaly, hogy mennyire büdösek a biciklisek az ottani közlekedéspolitikusoknak. Azért az gyönyörû, hogy nem az autósokat próbálják kiszorítani az ottani kiskörútról, hanem a kerékpárosok vannak kitiltva a komplett belvárosból.
A kiskörút egyébként nálunk is szent tehén. Nem is az önkormányzat, hanem a volán és a rendõrség sír, amikor a cm-et akarjuk ráereszteni a körre, nem is engedélyezték eddig ezt egyszer sem. Egy teljes kritériumverseny idejére - ami jó pár órás zárást jelentene - elképzelhetetlennek tartom az engedéyleztetést. Pedig nagyon nagy buli lehetne...
Most van egy kis mozgolódás, úgy egy-két éve, igyekeznek kerékpárosbarátabbá tenni a várost. Vannak ebben megmosolyogtató elemek is (pl. amikor ki van táblázva, hogy kerékpárral merre kell menni Békéscsaba, vagy Dunaföldvár felé....na azt megnézném, ki merne lezúzni az 52-esen egészen földvárig:D), de legalább a szándék csírája megvan, ezzel máris Szolnok elõtt járunk.
Írta 2010. november 30. - 09:18
Írta 2010. november 30. - 02:27
Igen! Jó ezeket olvasni, hogy voltak ilyenek, meg még régebben Kte-Dózsa kerékpár csapat itt kecsón, asszem, ahogy Hegedûs Béla mesélte. Akkoriban a média még nem igazán volt jelen, mint manapság. Van ezekrõl a régi versenyekrõl esetleg valami megmaradt archivum, szívesen elolvasnám? Jó volna feléleszteni ezeket a régi dolgokat, ez tetszene.
Belinkelek egy térképet kíváncsi vagyok a véleményekre.
Útvonal ehhez: Gáspár András körút - Google Térkép
Jóóóó tempós mint szegeden, mert két pont van igazából ahol lassítani kell, a körforgalom (bár abba bele lehet rongyolni 40-el ha picit szétszakadozik a mezõny), meg az alföldnél a 90 fokos kanyar, mivel ott a zebra elõtt van egy kicsi emelkedés vagy hogymondjam, az megdobná a bringát, de egyébként lehet nyomni neki. Ja és bennevan a piár elõtti hosszú egyenes. Nekem tetszik
Írta 2010. november 29. - 22:52
Belinkelek egy térképet kíváncsi vagyok a véleményekre.
Útvonal ehhez: Gáspár András körút - Google Térkép
Írta 2010. november 29. - 22:11
Látszik milyen fiatalok vagytok (pedig én 35 éves öreg...)!!!
Kecskeméten RÉGEN évente egy duatlon és két triatlon volt, amibõl kettõ minimum OB.
Volt kritérium verseny az összes hazai élversenyzõvel, külföldi meghívottakkal. Azt hiszem '94-ben. A kiskörút 3 km-es távját (vagy 20x) pörkölték a srácok 50-el, a teljes belváros le volt zárva. Egy szomorú momentuma volt csak: senki, jól értitek SENKI nem volt kíváncsi rá nézõként. Lehettünk vagy 30-40-en.
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Írta 2010. november 29. - 19:33
Írta 2010. november 29. - 19:18
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. november 29. - 18:49
Örülök hogy tetszenek!Van jövõje a kapcsolatodnak az új masináddal, merthogy jól sikerültek a képek, nekem tetszenek:) Köszi õket!
Kicsit izgultam hogy lesz-e jó kép a strandröplabda szekcióról, amin izomból nyomják neki és hányják a homokot! Szerencsére lett! Nagy küzdelem volt!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. november 29. - 17:37
Örülök hogy pozitív élményekkel tértetek haza.
Kecsón egy kritérium az nem lenne semmi.
Írta 2010. november 29. - 17:07
akkor viszont fontos az idõpont megválasztása is, mert esõben ott nagy hempergõzések lennének:D
vérfürdõ lenne
természetesen vicc volt, mondjuk el tudnám képzelni a rajt/cél területet az északi térfal/malom saroknál, jóó hosszú célegyenes sprinttel (ami egy hangyányit emelkedik is a piártól...). Bár nyilván figyelembe kénne venni hogy nem zárhatjuk le az EGÉSZ várost
Írta 2010. november 29. - 16:16
Rajt/cél terület szigorúan a Nagykõrösi utcán
akkor viszont fontos az idõpont megválasztása is, mert esõben ott nagy hempergõzések lennének:D
Írta 2010. november 29. - 14:59
az azé ütõs lenne a 0kõ körül ... vagy a körúton
Rajt/cél terület szigorúan a Nagykõrösi utcán
Írta 2010. november 29. - 14:09
Írta 2010. november 29. - 12:19
Jövõre akkor jöhet a Kecskemét Critérium bent a belvárosban........ :)
Írta 2010. november 29. - 02:27
Írta 2010. november 29. - 02:10
Jó verseny volt! Tetszett a pálya, bár csak fotós voltam, de úgy hallottam a versenyzõk is meg voltak elégedve. Nekem a "homokozó" volt a kedvencem! Köszi az ebédet!
Töltõdnek a képek.
Nem lettek tökéletesek, de azért vannak benne használhatóak. Új a gépem, csak most ismerkedünk.
Van jövõje a kapcsolatodnak az új masináddal, merthogy jól sikerültek a képek, nekem tetszenek:) Köszi õket!
Írta 2010. november 28. - 23:53
Töltõdnek a képek.
Nem lettek tökéletesek, de azért vannak benne használhatóak. Új a gépem, csak most ismerkedünk.
Picasa _Alex_
Írta 2010. november 28. - 23:15
Gratulálok a szervezéshez!Látványosan fejlõdik a sportág, a körítés és géppark is.Jövõre OB rendezünk!
Nagyon jól érezetem magam.
Kámbek Tomi
Írta 2010. november 28. - 17:59
A pálya sokkal genyóbb volt, mint ahogy azt az képzeltem. A nedves talaj fogta a kerekeket rendesen. Viszont nagyon jó hangulatú volt, köszönet érte azoknak, akik a hidegben is kijöttek és szurkoltak. Összességében szerinte ma szervezés is jó volt, köszönjük szépen Csabi! Több ilyet!