Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gázló Teljesítménytúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
698 hozzászólás a témában

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Eldõlt!
Babival mi is ott leszünk, meg lesz egy meglepetés virágunk, a száguldó fajtából!:))
Már nagyon várom! A gépeket felkészítettem!

Mármint a virágot ? :D
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Eldõlt!
Babival mi is ott leszünk, meg lesz egy meglepetés virágunk, a száguldó fajtából!:))
Már nagyon várom! A gépeket felkészítettem!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Tehát szombat 8 óra,Zeneiskola elõtt...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

...hogy a Séd völgyén menjetek-e vissza Veszprémbe, vagy pedig a hadiúton, én az utóbbit javaslom...

gazloman

Akkor fiúk, ez eldõlt!!!

gazloman

gazloman

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
  • LocationVeszprém

a többit beszéljük meg a Gázló-retrón!

Hát, ezen a disznós történeten nincs mit megbeszélni, a többit meg anélkül is tudom. Meg egyébként is az ország másik végében leszek szabadságon.
Úgyhogy jó bringázást, elvégre nem olyan rossz az a régi Gázló-útvonal sem. Én csak tudom... :-)
És ha már azon filóztok, hogy a Séd völgyén menjetek-e vissza Veszprémbe, vagy pedig a hadiúton, én az utóbbit javaslom.

gazloman

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Kedves Zsolt!

Szerintem a többit beszéljük meg a Gázló-retrón!

Ui:elég ha Herenden csatlakozol...

gazloman

gazloman

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
  • LocationVeszprém

1999-ben a 130-as teljesítõk között már megtalálhatsz.

Így már sikerült azonosítani az indulók között. Hanem, ha így van, akkor legalább ennyi ideje teljesítménytúrázol. Hát, éppen ideje volt már, hogy észrevedd: a teljesítménytúráknak nincs külsõ közönségük. Már jónéhány TT-n indultam, de eddig ilyet nem tapasztaltam. Na jó, egyszer, 1996-ban a Cserehát 105 TT-n, Csenyétén megbámulták a biciklimet a helybéli cigányok, de szerinem õket sem a fõrendezõ szervezte oda.

Az is érdekes számomra, hogy a kutyaugatást is a rendezés hiányosságai között sorolod fel, nem beszélve a Herendi Jóska bácsi disznajáról, aki éppen akkor talált fingani egyet, amikor te arra bicikliztél.

Mi legyen jövõre? Becsukassam a falut a kedvedért?

Ami biztos volt:indulás:Veszprém. Érkezés:Veszprém.

Most pedig indulás: Herend, érkezés: Herend. Mi a baj?

gazloman

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Akkor majd lent találkozunk:D. Nekem jó az a kis betony! Azzal csökkentem a 700x42 okozta talajeróziót...:P

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Kérdés: Mennyire retro a retro? Hazajövetel az eredeti útvonal szerint a Hadiúton, majd a Fenyves utcán, vagy - a már módosított változat szerint - Márkón a patak mellett vissza, majd a Sós-kövesen és a Viadukton?

Mivel a szabályokat mi alakítjuk, bármi lehetséges.
Amúgy én az élvezetes túrázásra fókuszálnék elsõsorban: Hárskútról a veszprémi úton kellene lejönni a lõtérre, onnan pedig Fenyves utca irányába.
Még egy módosító javaslat az eredeti gázlóhoz képest: Kõrishegyrõl lefelé nem aszfalton, hanem a kék turistaúton Kisszépalma felé.
Így csökkentjük az aszfaltbetyárkodást :)
www.magicteam.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
A szomszédunkból is erõsen érdeklõdik egy fiatal pár, és ha jól értelmeztem Laciklon délelõtti elejtett megjegyzését, akkor rájuk is lehet számítani.

Kérdés: Mennyire retro a retro? Hazajövetel az eredeti útvonal szerint a Hadiúton, majd a Fenyves utcán, vagy - a már módosított változat szerint - Márkón a patak mellett vissza, majd a Sós-kövesen és a Viadukton?

Én a magam részérõl az eredetit támogatnám. A márkói malmos/patakos úgyis megvan reggel. A Sós-kövesi kurvák és illegális szeméthalmok meg nem hiányoznak. Igaz, így kimarad a Viadukton való áthaladás, de alatta áttekerünk odafelé. A Hadiút ellenben kimondottan élvezetes szakasz abból az irányból.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Ott leszünk!
Várható létszámról már valami közelebbi?

A mi bandánk ott lesz remélem:) ugye???
www.kannmatti.kepeim.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Hajrá..akkor aug.1 Zeneoskola

Ott leszünk!
Várható létszámról már valami közelebbi?
www.magicteam.hu

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Hajrá..akkor aug.1 Zeneoskola
www.kannmatti.kepeim.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Mivel nekünk is hiányzik a régi Gázló, megpróbáltuk ezt haveri körben így megoldani:

"Uraim! Javaslom, hogy teremtsünk hagyományt, és tegyük most le a Retró Gázló alpkövét. Mivel az idõpontban úgy tûnik, sikerült megegyezni, legyen innentõl minden augusztus elsõ szombatja a régi gázló napja/ünnepe. Táv, útvonal, szellemiség a régi! A Kõris megmászása kötelezõ! Aki esetleg megpróbál belõle a jövõben hivatalos, profitorientált eseményt kovácsolni, azt egyesült erõvel valagba rúgjuk. Tehát:

Retró Gázló augusztus 1-én. Rajt a zeneiskola elõl reggel 8-kor."

Nem rossz ez az új Gázló sem,de a régi az jobban tetszett nekem is.A Hajag-Szénahordó út szakasz nekem nagyon hiányzik.(amit szerintem az új Gázlóba is bele lehetne építeni).
A Veszprémi indulás/érkezés is hangulatosabb(nem csak azért mert itt lakom)
A Vp.-Márkó szakasz tényleg nem a túra csúcspontja,de ez szerintem nem számottevõ kérdés.
Az,hogy a régi Gázlón a 90-es táv nem érintette a gázlókat,azt szerintem másképp is meg lehetne oldani.
Mindamellett köszönet a rendezõknek a túráért,még így is a kedvenc túrám maradt a Gázló.

Erre a Retro Gázlóra remélem eltudok menni.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

...gázló pótlás vmikor?:)...

Mivel nekünk is hiányzik a régi Gázló, megpróbáltuk ezt haveri körben így megoldani:

"Uraim! Javaslom, hogy teremtsünk hagyományt, és tegyük most le a Retró Gázló alpkövét. Mivel az idõpontban úgy tûnik, sikerült megegyezni, legyen innentõl minden augusztus elsõ szombatja a régi gázló napja/ünnepe. Táv, útvonal, szellemiség a régi! A Kõris megmászása kötelezõ! Aki esetleg megpróbál belõle a jövõben hivatalos, profitorientált eseményt kovácsolni, azt egyesült erõvel valagba rúgjuk. Tehát:

Retró Gázló augusztus 1-én. Rajt a zeneiskola elõl reggel 8-kor."

Az új Gázlóval kapcsolatban (negatív) kritikát gyakorlóknak pedig szeretném felhívni a figyelmét a különbségre, ami jelentõs az 500 és az 5.000 forint, illetve a teljesítménytúra(próba) és a verseny között.

De idézhetnék egy budapesti plakátot is: "Fikázni könnyû, alkotni nehéz."
Az elõbbit sokan gyakorolják, az utóbbit kevesen merik megpróbálni. És ezért az eredménytõl függetlenül is tiszteletet érdemelnek.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

1 év, 1 Gázló.
Hozd a dobogót és megoldjuk:)(de legalább nyittasd ki a fakaput a csehbányai "elkerülõn")

kár. akkor majd jövõre :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Szia Zsolt!

1999-ben a 130-as teljesítõk között már megtalálhatsz.
Az elsõ komoly túrám volt, sikerült az utolsó vonatot lekésni, szóval még egy 50-es tekeredett a kerekekbe.
Azokban az idõkben az össz szolgáltatás a Kuszi által induláskor adott energia szelet volt.
Csak és kizárólag a hosszú távon indultunk és volt olyan év amikor a Cuhában nem is volt víz.

Ami biztos volt:indulás:Veszprém. Érkezés:Veszprém.

én tavaly kitûzõt és emléklapot kaptam. 800 forintért. ejnye.
sõt hajag tetején meleg volt a víz....:D
közös gázló pótlás vmikor?:) (amúgy a dobogós beszólásod miatt erõltetem annyira :))

1 év, 1 Gázló.
Hozd a dobogót és megoldjuk:)(de legalább nyittasd ki a fakaput a csehbányai "elkerülõn")

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Még egy adalék a rendezés szinvonalára:eddig legalább egy kulacs jutott a szponzorok jóvoltából, most a tescos kocsiba dugható mütyür több mint röhejes, inkább megalázó.Arról nem is beszélve, hogy két egyszerre érkezõ teljesítõ pont eggyel több mint amit kezelni tudtak a beérkezéskor.

én tavaly kitûzõt és emléklapot kaptam. 800 forintért. ejnye.
sõt hajag tetején meleg volt a víz....:D
közös gázló pótlás vmikor?:) (amúgy a dobogós beszólásod miatt erõltetem annyira :))
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

gazloman

gazloman

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
  • LocationVeszprém
Kedves pier,

Hideg fejjel válaszolj egy kérdésemre, de tényleg ne kamuzzál:

Hányadik teljesítménytúrád volt ez?

gazloman

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Kedves Pier!

Nem akarom védeni a szervezõket, de nem egészen értek egyet a hozzászólásoddal.
Szerintem Mo- on akár hova mész nagyon kevés a szurkoló, /kivételt képeznek a nagy versenyek, de ott is inkább a versenyzõk családtagjai, barátai képviseltetik magukat nagy számban/
Engem egyetlen kutya sem támadott meg, lehet Te nem voltál nekik szimpatikus :)
Szerinted csak kis hazánkban van sz.r szag? –Tirolban sokkal büdösebb volt a tehenek miatt.
A túrán résztvevõk elsõdleges célja a táv legyõzése és nem a célba érkezés utáni ajándékok számolgatása. / ugy néz ki hogy 500 forintból ennyire futotta/

Nekem kifejezetten tetszett a rajt-cél helyszíne, a helyismeret hiánya okozta a legnagyobb fejtörést mivel több alkalommal gondolkodóba estünk merre is kéne tovább kerekezni.