Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szilvásvárad maraton 2006. május 28.

- - - - -

• Please log in to reply
386 replies to this topic

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Én nekem is Deore h. váltó van és nagyon csodálkoztam ,hogy egész maraton alatt tökéletesen váltott. A maraton végén aztán eszembe jutott, hogy zárt bowedenházzal láttam el a hátsó váltóbowdent:), ami nagyon sokat számít ilyen idõben.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
:(Nos ebben igazat kell adjak.Szégyenlem magam.Bár igaz,h a gépet csak egy kicsit löktem bele,h a nagyja lejöjjön.Hát olajat nem használok,a zsír meg szerintem addigra az esõ által a talajba mosódott,így az eredmény nem sokban jobb.De magamról tuti,h csak a sarat mostam.
Láttam egy másik kék coilert is,csak az srammal és rock shoxal volt.Az lehet,h együtt másztunk,de ilyen kérdésre nem emlékszem:(.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ezt már ott is megemlítettem pár embernek, hogy az a patak egy természetvédelmi terület része és mégis csak egy elég tiszta vizü kis patak, és azért, mert te csak a sarat látod, a bringádon még ott van az olaj is, ami a vízbe kerülve környezetszennyezõ hatású....áhh forest, neked volt a kék coilered, sokáig veled másztam együtt az elején és talán tõled kérdeztem meg, hogy nem nehéz e ilyen bicóval menni...

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Voltam és mentem.Igaz csak a 39en de az bõven elég volt.Apum úgy döntött,hogy õ inkább alszik egyet a kocsiban,de ha akarok menjek.Persze esõkabát meg hasonló nuku,így a rövidnaci és a rövidujjú mez pöppet hideg volt.A terep nem zavart volna és mindennel elégedett voltam(az idõt leszámítva),de a bovdenjeim beáltak,így a váltás is nehéz volt és a hátsó fék is kiesett a biztos pontból.A telókat sajna túl keményre állítottam,de ez az én saram.Még a hátsó váltómmal volt vmi baj.Nem feszítette eléggé a láncot az meg sürûn ugrott 2-õt:(!
Teljesen átfagytam és megtörtént amit sose hittem volna.Jobban vártam a felfelét mint a lefelét.Annyira reszkettem,vacogtam,h volt olyan lefelé ahol toltam mert a szél mellé nem akartam még menetszelet.Erõsen gondolkoztam rajta,h behúgyozzak,az legalább meleg,de vhogy mégsem bírtam rávenni magam.Én csak egy kicsit ültem segre az utsó km-en,de láttam egy hatalmas esést,ahol a sisak is darabokra tört:(.
Ezt leszámítva jó volt:).Talán jövõre.
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Érdekes,azt hittem kék színû bicajjal mentem:P.
Nem értettem a túristákat,mikor megoldottam a zuhanyzó és a mosó problémáját.Hiszen ott volt az a jó kis patak!A vízhõmérséklete kb ugyanannyi volt mint a csapvízé,de mégis úgy fotóztak,mintha még nem láttak volna fehér embert bicajjal fürdeni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hmm nekem 2.1es conti explorer volt fent, és jól is jött a végén. mellettem jópáran csuszkáltak az 1.5-1.7es sárgumival lefele 40nél, meg jópárat láttam, aminek olyan belsõ kellett, ami sztem senkinél nem volt (26*1.5ös pl)..

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts

Sziasztok!

Rendetlen gazda keresi rendes sisakját!

A biciklimosóknál otthagytam bordó sisakomat. "Raptor" felirat van rajta, ha valaki tud róla valamit, ne habozzon szólni.
Hova gyûjtik az elhagyott dolgokat?

Köszi

Azt a piros bukót mi is láttuk a mosónál, a földön.Próbáld a szervezõknél megtalálni.
Én 77-en mentem és Nagy-mezõig szinte alig akadájozott a sár, utánna a füves,saras végül a katona síroknál agyagos talaj nehezítette meg haladást.Szerintem tök felesleges volt a para itt a fórumon a sárgumi ügyben, mert ahogy írta is valaki alig van tiszta agyagtalaj, mint Buda maratonon, inkább köves-salakos a pálya.A 2.1-es Mythos gumimmal is lehetett haladni, pedig ennél sarasabb már nem is lehettett volna a Bükk.
Én nagyon élveztem a maratont, minden kritikus ponton volt ember, 4 itatópont távomon, kajával piával és sok segítõkész emberkével és finom meleg gulyás a célban + sok sár, meg sár, meg sár, meg sár....:)

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Életem elsõ maratonja, a kordonnak ezen oladaláról. Jó kezdés! :) Nagyon remek volt! Persze hogy rövid táv. 3 óra körüli idõvel. Kezdetnek a körülményekhez képest kifejezetten boldog vagyok ezzel. A gumiválasztásom nem vált be, az új nyerget pont itt bevetni sem volt szerencsés. A kemény lefelé elött közvetlenül feladta a hátsó fékem, szóval sajnos sûrün csúszkáltam az elsõ kerékkel,de a szerencsére sikerült megúszni esés nélkül.
Pechemre,azon az ominózus legutolsó lefelén, leesett a láncom és úgy beékelõdött a középcsapágyhoz,hogy képtelen voltam kipiszkálni, szóval én is futva tettem meg az utolsó 200métert. Kaptam is a savat a célnál. A szervezés szimpatikus volt, a konferancé meg egy idióta ;).
Örülök,hogy indultam és komolyan mondom, talán még valahol a sár is jól esett. Jövõre ugyanitt az biztos!
Ui: Gratula mindenkinek aki bevállata!
Mert ez így van jól.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Tehát a hátsó kerekem verseny után:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Larry King

Larry King

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Helló mindenkinek!Most értünk haza Sopronba a mai újabb sárdagasztás után.Kellemes csalódás volt,hogy tényleg végig tudtam tekerni,tolni,vinni a sár miatt nem kellett.A ruhámat az udvaron az imént magasnyomásúval "mostam" mielõtt a gépbe tettük.Az esõ ellenére jó kis verseny volt,gratula a szervezõknek, a gulyás finom volt.
Találkozunk vasárnap a Flash-en Sopronban,szerdán kezdjük a pályát jelölni,nézzetek a Flash topicra,majd megírom mi a helyzet.Hétvégére jó idõt ígérnek,gyertek Ritzingbe!!!

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Üdv!

Én is lenyomtam a 39-es távot, és mondhatom megérte. :)
Reggel a szakadó esõben sokat gondolkoztunk rajta, hogy induljunk e, aztán csak bevállaltuk... hát, ennyi sár még nem volt rajtam! :)

Gratula mindenkinek, aki bármelyik távnak nekiesett, külön gartula a hosszútávosoknak, az azért nem lehetett semmi!
Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Nah én is mgjártam a rövidtávot.

Buta voltam, mert az elején nagyon nyomtam, meg is lett az eredménye, az erdei (számomra és sokak számára) tolós részen lépni nem bírtam, úgy be volt görcsölve a vádlim. Aztán ez az elsõ frissitõ elõtti mezõs részen szépen rendbejött hajtás közben. Az aszfaltos részek nem tetszettek annyira, a saras-lánctalpazós sík terep jó volt, a végén lévõ hosszú saras lejtõn sorra elõztem az embereket, nem érdekelt a sár (meg hát a fékem sem igazán fogott).

Ralph: én a stadion elõtti utolsó lejtõn (a kis házikó mellett ami jön le, még a sínek túloldalán, amin te majdnem hasaltál) kaptam egy jó kis felütést, "kicsit" leszaggattam rajta lendületbõl. Ezt csak akkor vettem észre, amikor a sínek mellett mentem és eléggé vibrált a hátsóm. Gondoltam, hogy nem állok neki szerelni a céltól 150-200 mre, be akartam tekerni lapos hátsóval. Aztán amikor bekanyarodtam a stadionba, a külsõ és a belsõ leugrott a felnirõl, a belsõt pedig jól becsípte a fék --> nem tudtam tekerni, nem forgott a hátsó kerék. kénytelen voltam leszállni, a stadionban a bringát hol a vállamon cipelve, hol az elsõ kerekén tolva futni egy kört és gyalog bemenni a célba...itthon raktam bele új belsõt, meg helyrepofoztam, és nézem a bringát, hogy hát a hátsó kerékben akkora nyolcas van, mint a ház..képet majd rakok fel róla valamikor.

A szervezés nagyon jó volt, a hangulat szintén, a gulyás ízlett, csak hát az a fránya idõjárás...

Sala: nekem csak most esett le, hogy találkoztunk is a pályán, csak már fáradt voltam és akkor nem ismertelek meg...biztos emléxel arra, amikor odaszóltál nekem, h hú de erõs vagyok, amikor kipörgött a kerekem elindulásnál még az erdõs rész elõtt.

amúgy sala mi jót csinált a célban?

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Sziasztok!

Rendetlen gazda keresi rendes sisakját!

A biciklimosóknál otthagytam bordó sisakomat. "Raptor" felirat van rajta, ha valaki tud róla valamit, ne habozzon szólni.
Hova gyûjtik az elhagyott dolgokat?

Köszi

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

Gratula neked is és azoknak is akik elindultak és végigmentek a választott távokon.
Én 1/2 10-ig vártam és utána szépen vissza adtam a chipet :( nem vállaltam a középtávot .....

Mi fel sem vettük... :-)
A felsõtárkányi szállásról egybõl hazamentünk... :-(

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 posts

Most érkeztem haza!
Lenyomtam a rövid távot és még hazakerekeztem 45KM-t.
Így meg is lett a középtáv.
;-)
Hát mit is mondjak.
Gratula a szervezõknek,hogy a rossz idövel dacolva,valami eszméletlenül jó hangulatú maratont szerveztek.
És ezt azok is alátámaszthatják,akik csak szurkolóként voltak jelen.
Annak ellenére,hogy mindenki kicsit félve vágott neki a távnak (legalábbis én),nagyon türhetöen tekerhetõ volt a rövidtáv.
Nekem a legkellemetlenebb az utolsó KM-en belül volt az a meredek lefelé,ami már a kordonok közé vezetett be a célig.
Majdnem sikerült hasalnom egy nagyot.
A zuhanyozónak titulált valami hagyott némi kívánnivalót maga után aztán ezért (gondolom nem véletlenül) többen a WC-nem rendeltetésszerû használatával oldották meg a problémát.
A bringamosó biztos nagyon jó lett volna,ha többen nem ott akarták volna csillogóra pucolni paripájukat.
De ez örök probléma.
Összefoglalva:nekem a rossz idõ ellenére is emlékezetes marad az idei Szilvásvárad-maraton.
Jövõre szintén megyek,sõt viszek még 2 embert,akik ma csak kísérõként jöttek velem.
Õk is le voltak nyûgözve,úgy általában mindentõl,szervezés,hangulat,programok,stb...
UI.:Mellontól elnézést,hogy Charonnak titulálva letámadtam a mez-es témával.
;-)
Sala nagyot alakított a befutónál!
A végére néhány kacagtató kép rólam:
A nem hivatalos részeredmény szerint kb.37-ik lettem.

Gratula neked is és azoknak is akik elindultak és végigmentek a választott távokon.
Én 1/2 10-ig vártam és utána szépen vissza adtam a chipet :( nem vállaltam a középtávot .....

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Most érkeztem haza!
Lenyomtam a rövid távot és még hazakerekeztem 45KM-t.
Így meg is lett a középtáv.
;-)
Hát mit is mondjak.
Gratula a szervezõknek,hogy a rossz idövel dacolva,valami eszméletlenül jó hangulatú maratont szerveztek.
És ezt azok is alátámaszthatják,akik csak szurkolóként voltak jelen.
Annak ellenére,hogy mindenki kicsit félve vágott neki a távnak (legalábbis én),nagyon türhetöen tekerhetõ volt a rövidtáv.
Nekem a legkellemetlenebb az utolsó KM-en belül volt az a meredek lefelé,ami már a kordonok közé vezetett be a célig.
Majdnem sikerült hasalnom egy nagyot.
A zuhanyozónak titulált valami hagyott némi kívánnivalót maga után aztán ezért (gondolom nem véletlenül) többen a WC-nem rendeltetésszerû használatával oldották meg a problémát.
A bringamosó biztos nagyon jó lett volna,ha többen nem ott akarták volna csillogóra pucolni paripájukat.
De ez örök probléma.
Összefoglalva:nekem a rossz idõ ellenére is emlékezetes marad az idei Szilvásvárad-maraton.
Jövõre szintén megyek,sõt viszek még 2 embert,akik ma csak kísérõként jöttek velem.
Õk is le voltak nyûgözve,úgy általában mindentõl,szervezés,hangulat,programok,stb...
UI.:Mellontól elnézést,hogy Charonnak titulálva letámadtam a mez-es témával.
;-)
Sala nagyot alakított a befutónál!
A végére néhány kacagtató kép rólam:
A nem hivatalos részeredmény szerint kb.37-ik lettem.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Sajnálattal csak alá tudom támasztani az elõttem szóló megállapítását.
Igaz,én 40KM-re vagyok Szilvástól,de elég jól esik itt is.
Na,lassan készülõdöm.
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ólálá...na asszem sárgumi befigyel...;) (legalábbis itt stabilan szakad...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Mára virradóra szinte egész éjjel esett,/Eger csaboxáree MOL kút/ az a széép kitartó, sötétszürke "soseállokel" esõ... ernyõvel sz@rrá áztam mire leslattyogtam a buszállomásra... Ép azon meditáltam, mi lesz a sok tekergõvel MA. Aztán leesett, hogy a MA, az HOLNAP lesz.
Sok sikert, kitartást mindenkinek.
A katonasírok biztos, hogy rötyis lesz, sztem, az ördög oldal alja is, ahol átgyön a sárga Mária forrás felõl, ott mindig kosz van, feljebb meg úgyis köves picikét :-))) ott kell mászni, nem az avaros oldalán az ösvénynek. :-)

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
a gumi nem a helyezés miatt érdekes
azért kell megválogatni, mert szegény traumatológus kolegáknak így is sok a dolguk
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ahoy!

Találkozunk holnap a rajt elõtt, Jómagam 8 körülre tervezem az oda értem.

Ja igen, ha már ennyire gumma a téma: lecseréltem a 2,4 Motovadereket 2,1 NBTkre... no egy pillanatig sem azért, mert hú-mi-lesz-ha-sár-lesz, hanem inkább azért, mert amióta 1,5 slick gumikkal szerelt vasparipával nyomulok melóba és ból, jobban ráéreztem talán a tekerésre, és ezt most ki akarom használni...

cheers

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák