Jelentkezz be Regisztrálj
Nyereg, ülés, sámli, fotel etc....
Írta 2011. február 24. - 21:47
Nekem az 5. nyergem van és erre mondom azt hogy kényelmes mondjuk ez néz ki az összes közül a legfapadosabbnak. Az elõzõ 4 max 20-30km után kényelmetlen volt.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. február 24. - 20:09
A Ritchey Comp Biomax, és ennek a Pro változata közti 40 gramm különbség megéri a majd' dupla árat?
Új nyerget szeretnék, ezek tûnnek a legszimpatikusabbnak, csak nem tudom, hogy megéri-e áldozni a CrMo pálca és egyéb apró eltérések miatt.
Írta 2011. február 21. - 19:39
Ha kicsit visszább olvasol,sok hasznos infot szerezhetsz.
Uhh, igen, elkövettem azt a hibát, hogy nem olvastam vissza. Felhívtam a Bringaland-et és közölték, hogy van olyan kütyüjük, amire ha ráülök megállapítható kb. milyen széles nyereg kell.
A gond csak akkor lesz, ha ugyanazt a nyeregszélességet hozza ki, mint amit most használok :S
Írta 2011. február 21. - 16:47
A popóm egészsége miatt remélem is!
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. február 21. - 15:46
Sziasztok!
Azzal a nagy gonddal küszködöm, hogy mióta rendszeresen edzem a bringámon (két hónapja) egyre jobban nem bírom a nyerget, próbáltam már kismillió beállítást, de szerintem a formájával lehet a gond.
Valaki tud olyan üzletet konkrétan, ahol ki lehet próbálni több montis nyerget, ill. hallottam olyat is, hogy vannak üzletek, ahol meg is tudják határozni , hogy a csipõ, medence paramétereimhez milyen nyereg illik, valami ráülõs dologgal, de ezt csak hallottam. Bármilyen infót nagyon köszönök.
Ha kicsit visszább olvasol,sok hasznos infot szerezhetsz.
Írta 2011. február 21. - 15:21
Sziasztok!
Azzal a nagy gonddal küszködöm, hogy mióta rendszeresen edzem a bringámon (két hónapja) egyre jobban nem bírom a nyerget, próbáltam már kismillió beállítást, de szerintem a formájával lehet a gond.
Valaki tud olyan üzletet konkrétan, ahol ki lehet próbálni több montis nyerget, ill. hallottam olyat is, hogy vannak üzletek, ahol meg is tudják határozni , hogy a csipõ, medence paramétereimhez milyen nyereg illik, valami ráülõs dologgal, de ezt csak hallottam. Bármilyen infót nagyon köszönök.
decathlonban vissza lehet vinni minden cuccot cserére pár napon belül és nem szoktak genyózni vele
ott van párféle selle italia nyereg, és csomagolás is olyan, hogy gyorskötözvel vissza tudod állítani a gyári állapotot, ha pedig felszerelénél teszel szigetelõ szalagot a sínre, akkor az sem karcolódik
még így én sem vettem nyerget, de tippeket kértél
Írta 2011. február 21. - 15:10
Írta 2011. február 20. - 21:36
Írta 2011. február 20. - 21:12
Írta 2011. február 20. - 21:10
Írta 2011. február 20. - 20:41
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. február 20. - 19:47
Keress egy olyan üzletet, ahol van Specialized ülésszélesség teszter.
Azt én is ajánlom,nekem is bejött a nyereg amit az alapján választottam.
Írta 2011. február 19. - 18:28
Keress egy olyan üzletet, ahol van Specialized ülésszélesség teszter.Állítgattam, de nem lett jobb, sõt kényelmetlenebb. De szerencsére azt hiszem meglett a probléma. Lemértem a nyereg szélességét, csak 120mm. Én teljesen abban a tudatban voltam, hogy 130-as, de nem tudom miért. Szóval szerintem túl keskeny. Legalább egy 130-as kellene, de lehet hogy 140 körüli. Kérdésem az lenne, hogy hogy lehet megfelelõen kiválasztani a nyeregszélességet? Gondolom van valami köze a magasságnak, testsúlynak is.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2011. február 19. - 18:04
Állítgattam, de nem lett jobb, sõt kényelmetlenebb. De szerencsére azt hiszem meglett a probléma. Lemértem a nyereg szélességét, csak 120mm. Én teljesen abban a tudatban voltam, hogy 130-as, de nem tudom miért. Szóval szerintem túl keskeny. Legalább egy 130-as kellene, de lehet hogy 140 körüli. Kérdésem az lenne, hogy hogy lehet megfelelõen kiválasztani a nyeregszélességet? Gondolom van valami köze a magasságnak, testsúlynak is.Probáltad a nyerget +- irányba azaz,föé ls lefele megbilenteni egy kicsit.
Írta 2011. február 19. - 13:53
Írta 2011. február 19. - 13:26
aki csak betétes nadrággal tud menni 10 km-nél többet annak vagy szar a nyerge, vagy nem passzol a seggéhez és/vagy a bringa geometriájához
Probáld meg karbon nyereggel csak azt tudom mondani 30km után lefordulsz a bringáról
Írta 2011. február 16. - 23:38
Írta 2011. február 16. - 23:26
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. február 16. - 23:24
Hülyeséget írsz, szóltam.
Annyit a monoblokk feletti ülésrõl, hogy az uci szabály szerint a nyereg orrának, minimum 5cm-rel kell hátrébb lenni a középcsapágy függõleges síkjától.
Szép nagy bakot lõttem, valamit nagyon félre néztem.
Akkor akár még az is lehet h jó helyen ülök, köszi MJani01!
Írta 2011. február 16. - 23:11
Hülyeséget írsz, szóltam.ez már inkább ide tartozó kérdés. üléspozíció....
Oldalról rátekintve a gépemre feltûnt, hogy mivel pár cm (mérve kb 2,5-2,7cm) hátranyúlása van a nyetegcsövemnek elég érdekes helyen ülök. Kb a monoblokk és a hátsó agy tengelye közti táv (hajtókar felõl számolva) kicsivel több mint a felénél ülök, meg merem kockáztatni, hogy 2/3-ánál. Valami olyasmit olvastam itt, hogy a jó üléspozíció-nál fontos, hogy nagyjából a monoblokk felett helyezkedjünk el, de szóljatok a hülyeséget írok. Ezért gondoltam egy hátranyúlás mentes nyeregcsõ beszerzésére, már ha az segítene.
Annyit a monoblokk feletti ülésrõl, hogy az uci szabály szerint a nyereg orrának, minimum 5cm-rel kell hátrébb lenni a középcsapágy függõleges síkjától.
A sebesség mindent megold.