2,1 Gumiról váltok 2,4re, kisebb nyomással járok. Ez
-komfortosabb
-kanyarban jobban mászik
-felütéses defektre nagyobb az esély
-nehezebb tekerni
-beleér a hátsó villámba a gumi
-a sártûrés eléggé leromlik, vagy ha jó sártûrésû gumit használok (ritka bütykök) akkor (fékezés)/kanyarodás/kapaszkodáskor rosszabb a gumi.
15Kg a bicó, a mostani nyeregcsövem 390g, a B+ rugós pedig 450g. 60grammtól nem megyek a falnak.
Nem, a paralelogrammás nekem úgy tûnik, hogy nagyobb tartományban csillapít. Értsd a ráható erõk irányáról van szó. És kb ennyi.
Azt a részét nem vágom, hogy szerinted befele miért nem csillapít a rugó, összemenetelkor? Miért csak huppanáskor? Tök ugyanaz a rugónak, hogy van egy 3centis akadály, attól kap egy ütést, itt
a, nyeregcsõ összemegy, 2 centit elnyel, picit alacsonyabbra pattan a hátsó kerék, mert a gép+seggem kombót nem kell egyben mozgatja, mert a seggemre már kevesebb erõ hat, engem nem dob/gyorsít annyira mintha nem lenne a 2 centin történõ energiaelnyelés. Az összetolt rugó meg utána tolja el a seggemtõl a biciklit, bár itt a gravitáció sokkal többet számít mint a rugó.
b,-nyeregcsõ nem megy össze (ezt nem értem hogy miért nem, mikor alulról ütés éri), pattanás az ágon, huppanás, és itt a rendelkezésre álló (maradék) 3centis útból kettõt összemegy a rugó, tompította az érkezésem. (De szerintem itt is ugyanúgy alulról kap egy ütést mint korábban.)
Félre ne érts, nem kötözködni akarok, hisz tudom hogy jártasabb vagy jóval biciklik terén; megérteni akarom. Eléggé hasonlóan mûxik sztem a rugós nyergemhez, az is elnyelte a (nagyobb) pozitív úthibákat, ahogy a teló összemegy az ütésre, a nyereg is összement, és én azt gondoltam hogy a nyeregcsõ is - nem csak bukkanó után vagy negatív úthibánál kel életre.
Nem döntöttem el hogy B+ lesz, csak szeretnék egy ilyet kipróbálni; ha rájövök hogy a paralelogrammás zsírabb sokkal, ha 2-3× annyiba is kerül akkor megveszem azt. De ha szinte semmi/nagyon pici különbség van, akkor maradok a tényleg nem nehéz B+nál, mert súlyban is több amásik, árban is.
Kipróbálom, ha nem jön be akkor nem kell kifizetnem, polcon lesz; szal nem élet-halál kérdés, csak itt van amit nem értek, azért is kérdezlek; meg gondoltam hogy a régebbi hoki rugós nyergek alapján írják le általában az emberek ezeket - mert mint írtam az oútimon lévõ tényleg nagyon rossz lenne montira, olyat semmi pénzért nem raknék fel, mert mozog oldalra, és hát nem is szép. Ez a kettõ fõ bajom van vele, ami a B+-on javítva van már, tizedmilimétert sem mozgott oldalra, pedig próbáltam rendesen. Egyhamar nem fog kikotyogósodni (nem soha, de jó ideig nem valószínû).
Szal bocsi ha 'nehéz vagyok', de lehet hogy csak elbeszélünk egymás mellett vagy vmi egyéb ütés elnyelésbõl... mindjárt kész a rajz...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám