Gariról jut eszembe, Maliban rosszul voltak, mikor ezt lóbálva jöttem be, azt hitték, gariba szeretném cseréltetni

vendég_rainman_*
vendég_rainman_*
vendég_rainman_*
vendég_rainman_*
dave: Ne szerénykedj légyszíves! Ha egy jó kis emelkedõre tekernénk felfelé, te nyernél!
vendég_rainman_*
ha valakinek akad egy ilyen használhatatlan váza, szét lehetne fûrészelni, hogy megnézzük, mi van benne:clap:
Pink: csak azért Téged idéztelek, mert nagyjából egyetértek veled abban, hogy a kör keresztmetszet csak speciális esetben számít a legerõsebbnek és a váz nem tartozik ezen esetek közé.
persze, én is vázra gondolokHa szabad beledumálnom, a kör keresztmetszet akkor a legerõsebb, ha a kör sugarának irányából jövõ terhelésrõl van szó, tehát ha a csövet össze akarod lapítani. Egy váz esetében nyilván nem errõl van szó. Pl. próbálj meg egy tojást úgy eltörni, hogy a két "végénél" nyomod össze.
nem a kerek kereszmetszetû csõ a legerõsebb, ez rengeteg dologtól függ különben - csavarodás, nyíródás, honnan ered a feszültség, a salamander "fura" felsõcsöve szerintem egyértelmûen arra van kialakítva, hogy alulról bírja nagyon az ütéseket. Súllyal meg lehet játszani, a felsõ falvastagság lehet vékonyabb is, anno rengeteg ilyen anyagfeszültséges-fáradásos hülyeséget számoltam
ha valakinek akad egy ilyen használhatatlan váza, szét lehetne fûrészelni, hogy megnézzük, mi van benne:clap:
igen, ez így van, hihetetlenül pontosan meg lehet mondani, hogy adott anyagot, ilyen-olyan kötési formákkal, bizonyos kötési pontok esetén és várható nagyságú és irányú erõkarokkal hol is kell vastagnak hagyni, egy jól kitalált konstrukció esetén a fennmaradó résznek alig van, csak folytonossági szerepehát szét nem fûrészelem, de kona frame tubing táblázatom van....szépen benne van a csövek mérete, meg az adott csõ falvastagságai /ált 3-4 féle vastagság egy egy csõ/
hát szét nem fûrészelem, de kona frame tubing táblázatom van....szépen benne van a csövek mérete, meg az adott csõ falvastagságai /ált 3-4 féle vastagság egy egy csõ/nem a kerek kereszmetszetû csõ a legerõsebb, ez rengeteg dologtól függ különben - csavarodás, nyíródás, honnan ered a feszültség, a salamander "fura" felsõcsöve szerintem egyértelmûen arra van kialakítva, hogy alulról bírja nagyon az ütéseket. Súllyal meg lehet játszani, a felsõ falvastagság lehet vékonyabb is, anno rengeteg ilyen anyagfeszültséges-fáradásos hülyeséget számoltam