Jelentkezz be Regisztrálj
Kelly's Klub #2
Írta 2006. április 11. - 23:44
Gariról jut eszembe, Maliban rosszul voltak, mikor ezt lóbálva jöttem be, azt hitték, gariba szeretném cseréltetni
Írta 2006. április 11. - 23:37
vendég_rainman_*
Írta 2006. április 11. - 23:34
Írta 2006. április 11. - 23:16
anyám elsõnek kijelentette, h ez a vázam életveszélyes...
(és akkor még nem is látta a törött darabot! )
mondjuk amire rain gondol az még durvább, titán váz és az alsócsõ és felsõcsõ közepe olyan mint azok a papírlapok, amiket négyfelé hajtanak majd szép mintákat vágnak beléjük... Hát no, a csõ közepe nem sok terhelést kap, de azért nem örülnék neki, ha egy zacskónyi ropit át tudnék dugni a vázamon :-)
vendég_rainman_*
Írta 2006. április 11. - 22:55
Írta 2006. április 11. - 22:53
vendég_rainman_*
Írta 2006. április 11. - 22:40
Ha jólértem ez azt jelenti mint a késeknél a pengekönnyítés. Vázakban is van ilyen, az egyik sm-en láttam egy vázat ami olyan lukas volt mint egy ementáli vagy mint egy gépstuki csöve.
De asszem a monginak is van vmi váza ahol a homlokcsõ lukacsos.
Nemrég láttam vmi ilyet: http://kellysklub.uw.hu/tura/j9.jpg
Írta 2006. április 11. - 22:40
Írta 2006. április 11. - 22:32
Rendszerint nem rendeltetésszerû használat címszóval küldik vissza.
vendég_rainman_*
Írta 2006. április 11. - 22:28
Írta 2006. április 11. - 22:28
dave: Ne szerénykedj légyszíves! Ha egy jó kis emelkedõre tekernénk felfelé, te nyernél!
Köszi, de ez nem a kör keresztmetszetû vázon múlna:D:D:lol1:
Írta 2006. április 11. - 22:25
Ha meg elõtte flexeled, akkor nem veszik vissza
vendég_rainman_*
Írta 2006. április 11. - 22:20
ha valakinek akad egy ilyen használhatatlan váza, szét lehetne fûrészelni, hogy megnézzük, mi van benne:clap:
Ha eltörik és nem cserélik gariban akkor neki eshetsz flexxel az enyémnek!
Írta 2006. április 11. - 22:11
Írta 2006. április 11. - 22:08
Pink: csak azért Téged idéztelek, mert nagyjából egyetértek veled abban, hogy a kör keresztmetszet csak speciális esetben számít a legerõsebbnek és a váz nem tartozik ezen esetek közé.
Akkor bocsánatot kell kérjek, mert én voltam az a bátor, nyegle ifjú aki ilyen disznóságot mert mondani! én hallgatok a nálamnál jóval tanultabbakra, és szoros egyetértésben maradok eztán velük!
Írta 2006. április 11. - 21:49
Írta 2006. április 11. - 21:42
persze, én is vázra gondolokHa szabad beledumálnom, a kör keresztmetszet akkor a legerõsebb, ha a kör sugarának irányából jövõ terhelésrõl van szó, tehát ha a csövet össze akarod lapítani. Egy váz esetében nyilván nem errõl van szó. Pl. próbálj meg egy tojást úgy eltörni, hogy a két "végénél" nyomod össze.
most már elég volt ebbõl
Írta 2006. április 11. - 21:40
nem a kerek kereszmetszetû csõ a legerõsebb, ez rengeteg dologtól függ különben - csavarodás, nyíródás, honnan ered a feszültség, a salamander "fura" felsõcsöve szerintem egyértelmûen arra van kialakítva, hogy alulról bírja nagyon az ütéseket. Súllyal meg lehet játszani, a felsõ falvastagság lehet vékonyabb is, anno rengeteg ilyen anyagfeszültséges-fáradásos hülyeséget számoltam
ha valakinek akad egy ilyen használhatatlan váza, szét lehetne fûrészelni, hogy megnézzük, mi van benne:clap:
Ha szabad beledumálnom, a kör keresztmetszet akkor a legerõsebb, ha a kör sugarának irányából jövõ terhelésrõl van szó, tehát ha a csövet össze akarod lapítani. Egy váz esetében nyilván nem errõl van szó. Pl. próbálj meg egy tojást úgy eltörni, hogy a két "végénél" nyomod össze. Ezért nem gömb alakú a tojás.
Írta 2006. április 11. - 21:36
igen, ez így van, hihetetlenül pontosan meg lehet mondani, hogy adott anyagot, ilyen-olyan kötési formákkal, bizonyos kötési pontok esetén és várható nagyságú és irányú erõkarokkal hol is kell vastagnak hagyni, egy jól kitalált konstrukció esetén a fennmaradó résznek alig van, csak folytonossági szerepehát szét nem fûrészelem, de kona frame tubing táblázatom van....szépen benne van a csövek mérete, meg az adott csõ falvastagságai /ált 3-4 féle vastagság egy egy csõ/
gondolj bele a szabadság-hídba, milyen vékony is középen
most már elég volt ebbõl
Írta 2006. április 11. - 21:32
hát szét nem fûrészelem, de kona frame tubing táblázatom van....szépen benne van a csövek mérete, meg az adott csõ falvastagságai /ált 3-4 féle vastagság egy egy csõ/nem a kerek kereszmetszetû csõ a legerõsebb, ez rengeteg dologtól függ különben - csavarodás, nyíródás, honnan ered a feszültség, a salamander "fura" felsõcsöve szerintem egyértelmûen arra van kialakítva, hogy alulról bírja nagyon az ütéseket. Súllyal meg lehet játszani, a felsõ falvastagság lehet vékonyabb is, anno rengeteg ilyen anyagfeszültséges-fáradásos hülyeséget számoltam
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való