Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Please log in to reply
474 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
hmm ma szótfosok szal megvolt az elsõ élményem mikor is engem mostak le nagynyomásúval
más kérdés, h ez a mûvelet nálam is a kesztyût követelte;felszakította a 4 éves kesztyû párnázását a víz...
itt látszott, h a tárcsa elõnye nem az idõjárás függetlenség, a 2 csajos csapnál 3an kérték el az imbuszomat tárcsát állítani, mert a sár szétkapta a pofákat és nem fogott a fékük
hanem h abban nem akad el a füves-ágas sár...

Robi gratt,gyönyörû eredmény 34. !!!!
Én tudom, h az elejéhez képest majdnem másfél óra hátrányban voltam...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
én 2 db pólót kaptam :)
Remélem Harang nem olvassa mert még visszakéri.:)
Látjátok eddig nem voltak gondok ezzel a maratonnal (azaz voltak..de,..)
csakhát nem kalkuláltak az esõvel amivel ugye kellett volna.

Litespeed semmi gáz (elõfordul)

, én még yobban beragadtam Deli Anettel mentem, kicsit biztattam. de aztán már anyira elakadt a gép, és a váltó is beadta a kulcsot hogy örültem annak a 34. helynek. ( fékpofa elfogyás pedig már 20 km nél megvolt..utánna nem is értem mi fogott lefelé)
Képzeld Eisenkrammer Karcsit beértem eg ysprintel a végén ucso emelkedõn de az öreg róka kifogott raytam észrevett tolta neki és kicst pont a yo íven ment fel és annyi :(
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ez ami ma volt mindent felülmúlt...
amikor az ember lejtõn!!!! nem tudja tolni a biciklit a sártól, mert nem fordul el a kerék, és vállon kell vinni a kb 20 kilósra duzzadt bringát az halál...
Ezzel csak az a gond, hogy buktam:
- 4 db cool-stop fékpofa (totál kuka)
- minusz 1 mm a felnikbõl
- bowdenezhetek újra mindent
- pumpa annyi
- hosszúujjú no-wind kesztyû kuka, totál kilukadt
- és minden kopott annyit mint máskor egy év alatt...
most hirtelen ennyi

mindegy a lényeg, hogy végignyomtam, szóval legalább ez vígasztal...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem a pálya kijelölésén múlott sztem, ezt csak beton mentette volna, vagy széles, füves/leveles ösvények, amiket a profik nem darálnak azonnal dagonyává.
De igazából még ez sem számított mert mind a kerülésnél mind hazafelé a hegyen a nem szétjárt ösvényeken is ugyanez fogadott...

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,579 posts
Végig mentem, a versennyel nem volt semmi bajom, de utána hajjaj (kéretik olvasni az aláírásomat!!) + eltört az slr xp nyergem. Szal sokba volt nekem a verseny.
De gratula annak aki szintén végigment + rendezõknek és segítõiknek!

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Nagyon hosszúra nyúlt a sor a rajtszámátvételnél. Ez nem tett jót a bemelegítésnek - csúszott a rajt, sokat. A pálya jó volt, változatos. Sajnos az csendes áztató esõ nagyrészt járhatatlanná tette - amúgy én nem ismerem a terepet, máshol szoktam tekerni, itt csak túrista voltam.
Annyi a nyilván alapos helyismerettel rendelkezõ szervezõk részérõl esetleg belefért volna, hogy felhívják a figyelmet a tekerhetetlen utak tömkelegére a rajt elõtt. Sok kezdetben lelkes kezdõt láttam, akik az elsõ sáros cipelés után azt mondták, hogy "Na én megyek haza!" - és többet talán el se jön maratonra. Az ilyen versenyek szervezõinek tudomásul kell venni, hogy az indulók jelentõs része nem profi!

Persze MINDENKI A SAJÁT FELELÕSSÉGÉRE INDUL!

Csak az ilyen hozzáállás nem tesz jót ennek a sportnak.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Robi; ja, csak csaltam, mert HHH-ra nem mentem fel a kövesen, hanem kerülés oldalt, és csatalkoztam vissza pályára a reptér felsõ részénél, így inkább úgy gondoltam, sportszerûségbõl nem "méretek" idõt :D

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
én csak 1et

így utólag is bocsesz a buktatásért :D
One planet, one tribe...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
kalaius

na és végigmentél??
:) ezért nem kell elõre nevezni. ha nem neveztem volna ma biztos nem dobtam volna ki pénzt plussz költség fékpofagarnitura, bowdenház/tisztitás, zsirzás pucc vaker.

amugy ti is 2 db pólót kaptatok a tasakban??,
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Azért egy dolgot a rendezôk mellett le kellene írni: egy ilyen maraton megszervezése, elôkészítése, kivitelezése óriási feladat. Több hónapos munka, utánajárás, intézkedés, és persze pénz pénz és pénz. És mindezt egyetlen mozdulattal tudja keresztülhúzni az idôjárás. Nincs írigylésre méltó helyzetben ilyenkor a rendezôség, az anyagi vonzatokról nem is beszélve.
Tehát vannak ugyan szinte minden maraton után jogos kritikák is, de csak egy rövid idôre képzeljük például a mai napon a rendezôk helyébe magunkat...Én nem cseréltem volna ma velük...Respekt nekik is és a mai lebonyolításban bármilyen formában a versenyzôkért dolgozó embereknek!
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Részemrõl is telljes tisztelet az itatós embereknek! Nagyon nehéz dolguk volt!
Én csak egy kört mentem de ez volt életem legnehezebb versenye. Tolni nem sokat toltam... vállon vittem a bringát. Nehéz eldönteni, hogy lefele vagy fölfele többbet. A pálya szárazon is nagyon kemény lett volna, de így párját ritkítja. Kétszer estem el, ebõõl a másodikban sikerül a bal karomat szépen lezúzni és a vádlim is begörcsölt ami két éve történt utóljára versenyen... szal sajnálhatja aki nem indult, mert egy életre szóló élménytõl esett el! Ja tavalyi harmadik helyemrõl nem is álmodtam, kaptam vagy fél órát a nyertestõl...

Marci
One planet, one tribe...

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Azt hiszem nem vagyok annyira szomorú, hogy lemaradtam a versenyrõl.
Bár ha elindulok a hosszún, lehet, hogy még érmet is szerzek 8 órás szintidõ után, mint egyetlen induló.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A nevezõs sort én is kiálltam, de nem zavart, mert kinn esett az esõ, benn nem :) És így pont kapóra jött a fél órás késés, lement addigra kb. mindenki.
Engem az érdekelne, h hányan voltak olyanok, akik 2 kört nyomtak? (ha volt ilyen)
Maximális respect nekik - és pl. az itatósfiúknak/lányoknak is, azért szerintem nem lehetett rájuk panasz; barátom az elsõ itatónál pohárból mosta a váltókat, meg tették szájba a kaját azoknak, akik nem akarták összesarazni...

Nagy Tibor

Nagy Tibor

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Sziasztok!

Mi vidékrõl mentünk, hárman, ebbõl végül is csak én indultam el, de minek :-(
Azt hittem ilyen már nincs kis hazánkban, mármint amit a nevezésnél tapasztaltunk. Kígyózó sor , egy asztal, ahol akkor szedik össze a csomagba valót. A pálya jó lett volna, ha száraz, persze a sárról nem a rendezõk tehetnek, de azért kijelölhettek volna elõre egy alternatív jobban tekerhetõ pályát mert , hogy tudniuk kellett az esõrõl. Ez így minden volt csak nem biciklizés, a sártól a lánc állandóan felkapódott, a kistányérra nem tudtam leváltani. A közép mezõny számára a virágos nyereg utáni szakasz tekerhetetlen volt, jóformán tolni se lehetett, a legjobb a friss szántáson keresztül vezetõ rész volt. Szóval amikor a HHH felé forduló mászáshoz értünk
úgy gondoltam ennek így nincs értelme, bal helyett jobbra fordultam és visszatekertem a rajtközponba. Itt két!!! db. kerékpár mosó várta a kedves kerékpáros tömegeket, úgy tíz-tíz ember várt a sorára. Azért leírom, a Dolomiti maratonon ezt hogy csinálják (mármint a mosást) Egy karvastagságú csövön odaviszik a mosó helyre a normál csapvizet, és a helyszinen szétágaztatják vagy tíz felé, és mindegyik elágazáson van egy szórófej. Nem ám nagynyomású mosó! Mindenki pillanatok alatt lemoshatta a bringáját, és nem kellett sorba állni pedig 3000 induló volt, és fele távon ömlött az esõ.
Szóval van még mit tanulni ennek a szervezõ csapatnak. Itthol bár napközben esett, de mire hazaértem sütött a nap. Itt a vége fuss el véle!

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
Én feladtam. Rögtön a rajtnál volt egy bukásom (nem értem miért, vmi gödrött kaphattam el sztem), majd még két vicces esésem a dagonyától. 5 km után annyi sár összejött a bringámon, hogy megállt mind a két kerék, így megfordultam. Kár, hogy nem várt az esõ még 5-6 órát...

Akik meg végigértek: totál nagy titszelet... :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Szerintem itt az ideye elvenni a Mecsek Maratontól a Mocsok Maraton címet :)
Bár ott magasabb volt a vízállás, de sehol nem láttam még olyat, h tolni se lehessen se fel, se le, se vízszintben a kerót a dzsúsztól, még a balatoni 24h-sok sem hozták ezt a szintet sztem...
Amúgy fasza volt :)

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts
Mi is kimentünk a versenyre. De az esõ, szél, és hideg eltántorított a nevezéstõl.
Csináltam pár képet az egyik sátorban álldogállva.
Meg néhányat a rajt után.
Ha érdekel valakit megnézheti a www.pedaldongolok.tar.hu internetcímen a "képek" menüpontra kattintva.

Feltöltött kép

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Mi elindultunk a versenyre bár már akkor csöpögött itt aztán mire lett 10 óra oylan szinten esett, hogy inkább hazajöttünk. Inkább minthogy kockáztassak vmi megfázást. Várhatott volna az esõ még fél napot....na mindegy remélem Szilváson nem ez lesz.
Nevezés meg egy vicc volt, 21-én neveztem mentem kezemben a csekkel de persze 10 nap nem volt elég nekik hogy betegyenek a nevezettek listájára tölthettem ki újra papírt.

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sok sikert mindannak, akik elindulnak a mai maratonon! Sajnos a meteorológiának tökéletesen bejött, amit már több napja elõrejelzett...Ez pedig sok vidékrõl jövõ résztvevõt elbizonytalanít, vagy végleg eltántorít a mai részvételtõl. Többek között többedmagammal engem is... Nekünk azért a nevezési díj mellett kalkulálnunk kell autópálya-díjjal,üzemanyaggal, (ez nálam egy tizes alaphangon) mindezt azért, hogy rosszabb esetben dagonyázzunk egyet és leamortizáljuk a bicajt, esetleg magunkat is.
Iszonyatosan fáj a szívem, de még egyszer kitartást és szép élményket minden indulónak, Szilvásváradon reméljük egy jobb idõjárással megtámogatva találkozunk!
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

pink75

pink75

törzsvendég

• fórumtag
  • 313 posts
szép napra ébredtünk, már csepereg az esõ
jó lesz
fentrõl vagy egyre mélyebbrõl
most már elég volt ebbõl