Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
a dj3 nemhiszem hogy nehezebb a drop offnál.2: kemény: kiveszed az egyik rugót(ismerõs is ezt tette)-->még könnyebb lessz.
a lekoppanás függhet a levegõtöl, de nekem alig volt benne. tehát majdnem össze tuttam nyomni helybe teljesen mégi volt olyan hogy sikra ugrottam csõröset és nem koppant.
meg a 2005ös nem hinném hogy reped. én 1 évig használtam és itt-ott elvétve gyakoroltam a 360at is amibõl soxor 270lett.kb 9-10 hónapja eladtam. még most is jó én nincs elrepedve
((ja és dávid ha érdekel épp kéznél van egy 130as 2005ös drop off uj lábbal eladó, de a többit majd msnen ha érdekel.))

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Nézd.
Mozgását szerintem még a legújabb villák közül is sok megirigyelné.
A nyak az komplikáltabb ügy. Elõször is meglehetõsen rövid. Másrészt 1 colos. Ha jól emlékszem itt láttam vmi adaptert: www.chainreactioncycles.com
Bár lehet tévedek.
Viszont tuti lehet csináltatni vmi normális átalakitot.
Hogy hogy és hol azt ne kérdezd. :)

Ha a vázadba bele tudod tenni a rövid nyakkal, akkor még évekig szolgálhat.

Ez az én véleményem.
Sokan persze azt fogják mondani, hogy vegyél ujat.

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Azért nem hasonlítanám össze a mostani drop off-okat a régiekkel. Azokban még volt tisztsséges csillapítás, és ennek folyamányaként mindenféle utólagos állítgatás nélkül is jól mozogtak. Illetve mozognak még a mai napig is kifogástalanul, fõleg ha jól karban vannak tartva.

Inkább az mondanám, hogy egy Z1 Freeride vagy All Mountain felelne meg neki.
A 2001-es Z1 DO anno high end villa volt. Csak a Z1 MCR és a Shiver SC verte a szimplavállas mezõnybõl...

Jól éreztem...kár lenne veszni hagyni, csak sajna 1"-os és 170-es a nyaka. Pedig egész jól nézne ki:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

A toldásra kiötlöttem egy megoldást, de még hezitálok:

http://crescent.uw.h...cchi/toldas.pdf

Vélemény?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
daci, okés, valóban akkor a dropoff jobb neked:)

Demon
milyen teló?
Mert nem mind1 ám. Valamelyiket le lehet, valamelyiket nem.

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
Nemtudjátok hogyan lehet lefojtani egy teló rúgóútját?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
dj3 drágább is meg nehezebb is meg kevesebbet is mozog, meg keményebb is..
szal így elég sok érv van a dropoff mellett, sztem simán elbírja a 130as telót rengeteg merev vázba van ilyen

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Lekoppanás lehet attól is h nem elég progresszív..ehez kellene ugye kompresszió csilli állítás.
Látom azért se kell DJ3:)
mondjuk nehéz, az tény, meg kevesebbet is mozog, de alacsonyabb is, lehet jobban tetszene váznak.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
lekoppanás nem attól van hogy túl kevés a levegõ?
egyébként az enyém is koppant le már jópárszor, de elbaszott ugrásnál ez belefér

más: kisbicóba tervezek telót venni, fõleg a 2005-2006os 130as dropoff érdekelne.amiket próbáltam azok mozgásilag nekem bejöttek, viszont ha az is ilyen repedõs széria, akkor lehet h mégse erõltetem a kisbicóba a 130as do-t.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Azért nem hasonlítanám össze a mostani drop off-okat a régiekkel. Azokban még volt tisztsséges csillapítás, és ennek folyamányaként mindenféle utólagos állítgatás nélkül is jól mozogtak. Illetve mozognak még a mai napig is kifogástalanul, fõleg ha jól karban vannak tartva.

A 2001-es Z1 DO anno high end villa volt. Csak a Z1 MCR és a Shiver SC verte a szimplavállas mezõnybõl...

ja az idei drop offoknak elég szar a csilije, nekem 2007es van és vagy tök lassan mozog, de nem koppan kifele, vagy mozog érzékenyen, de kifele az elsõ pár centirõl üt. lefele is koppant már pár elrontott ugrásnál. elõtte 2005ösöm volt, arra gondoltam hogy megegyezik a 2001essel, mert azt 1szer beálliottam és soha nem koppan le és felfele is elhanyagolhatóan.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

tudás alapján az idei drop off.abból is van 13as csak kicsit combosabb becsúszóval

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
tudás alapján az idei drop off.abból is van 13as csak kicsit combosabb becsúszóval

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Sziasztok, adott egy 2001-es Z1 DropOff:
http://www.marzocchi...&IDOggetto=2409
Az újabb évjáratokból (2005,2006,2007) mely típusok "egyenértékûek" vele?
Kérdezem azért, mert egyre kevésbé látom értelmét toldani/bõvíteni a nyakát...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
és az idei dj3 -nak jó a válla az sztem nem reped

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Sztetek meik éri meg jobban egy drop off vagy egy DJ3 ?? mindkettõ 2007-es és átütõs

Mit értesz ,,kis zúzás" alatt?
Ha dirt/street, akkor egyértelmûen Dirt Jumper.
Ha freeride/dh akkor meg dropoff, bár nemtom amit néztél mennyit mozog..

DJ válla csavaros, szal más. Külsõ visszaút állítás pedig jó cucc, elég tág határok közt állítható.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
a 2007es do vmiért tényleg elég elcseszett lett váll témában, (nekem is ien van)
pedig kár érte mert naon szépen mozog
de elvileg csak reped, törést még nem láttam belõle (pinkbikeon mondjuk 1 kép van ami válnál tört de az egy régi dj)
de mondjuk nem árt figyelni és vigyázni ezzel
egyébként meg a dj-nek elvileg uaz a válla, nem?
visszaútcsili belül állítható, de ehhez szervizbe kell vinni vagy ha van akkor ismerõstõl ien 30 centis imbuszt kérni.

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
Oké kösz a tippet am kis zúzásra használnám
ma igaz , hogy a 2007-es dropoffnak törik a válla
meg csak belülrõl lehet állítani a csillapítást
Ha tudsz errõl valamit pls írd meg mer nagyon fontos

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
mire használod?
egyébként sztem inkább dropoff

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
Sztetek meik éri meg jobban egy drop off vagy egy DJ3 ?? mindkettõ 2007-es és átütõs

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
vkinek van tapasztalata azzal h lehet e nagykerbe visszavinni a telót cserélni egyenesen? vagy csak abban a boltba lehet ahol a teló lett véve?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
sztem ha nem átütõs akkor a sima dropoff, az elég olcsó és apróban is kapható.
eddig azok is rendesen mozogtak, mindegyik bejött kivéve 1et
nem egy bonyolult teló de tûrhetõen mozog
150es telót meg sztem átütõsben érdemes csak. viszont lehet h csak azért jöttek így be nekem a dropoffok mert kevés levegõvel is tudom használni a kis súlyom miatt.