Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Írta 2007. november 05. - 12:09
Írta 2007. november 04. - 12:14
Írta 2007. november 04. - 11:10
2004es junior t-vel van vkinek tapasztalata? (átütõsbe)
mert úgy néz ki most 10 ezres ráfizetéssel szerzek egyet úgy h eladom a mostani telómat
hogy mozog?
hány kiló?
tudok vhol részletesen olvasni?
bár úgy néz ki most már 90% h ez lesz max ha nem válik be eladom
Írta 2007. november 02. - 17:37
hát ezen gondolkodom én is
ha a mûködést nem befolyásolja akkor felõlem lehet karcos a becsúszó, ha jól tom a nagyobb karcok gázosak
de majd kérek tõel olyna képet amin nagyban a becsúszót ábrázolja, ha tényleg nagy karcok vannak akkor nem veszem meg
egyébként te is egy 120 ezres telót akarsz újonnan 50 ezerért venni.. ilyen alapon akkor az is gázos lehet
ha már itt tartunk ezt 05ös dropoff compnál is meglehet csinálni? hogy abba átrakom a motsani dropoffom lábát és 150re felhúzom
átkhTOD lábát, de 150re ben tudod felhúzni
Írta 2007. november 02. - 13:10
ha a mûködést nem befolyásolja akkor felõlem lehet karcos a becsúszó, ha jól tom a nagyobb karcok gázosak
de majd kérek tõel olyna képet amin nagyban a becsúszót ábrázolja, ha tényleg nagy karcok vannak akkor nem veszem meg
egyébként te is egy 120 ezres telót akarsz újonnan 50 ezerért venni.. ilyen alapon akkor az is gázos lehet
ha már itt tartunk ezt 05ös dropoff compnál is meglehet csinálni? hogy abba átrakom a motsani dropoffom lábát és 150re felhúzom
Írta 2007. november 02. - 12:46
elvileg menne az hogy a mostani dropoffom lábát átrakni 2004es dropoff triple-be? (ami gyorsszáras ezért nem menne az átütõs elsõ kerekemmel, meg amúgy is átütõs kéne)
mert lenne 20ért egy az apróban.
és ugyanez menne fordítva? tehát 2007es dropoff felsõ része a 2004es lábával? mert akkor meglenne oldva a telóprobléma mind2 bicómon.. legalábbis részben
menne, de neked semmi gázos nincs abba hogy egy 100ezres telót 20ért adnak?
a vak is látja hogy a becsúszón több a karc mint az ép rész
Írta 2007. november 02. - 11:57
mert lenne 20ért egy az apróban.
és ugyanez menne fordítva? tehát 2007es dropoff felsõ része a 2004es lábával? mert akkor meglenne oldva a telóprobléma mind2 bicómon.. legalábbis részben
Írta 2007. november 01. - 21:20
gyonyoru villak, gyonyoru mozgassal, de recseg a valla mindegyiknek...
en inkabb valami ujabbat vennek. RS recont/torat. azoknak nem olyan veszes az ara, a levegosok alomszepen mozognak, es valszeg tovabb fogjak birni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. november 01. - 00:21
A rajz szerint ebben a villában 2 db nyomórúd van melyet zégergyûrû tart bent a becsúszóban. E fölött van a rugó. Azt kellene tudni hogy az említett villa becsúszárának alsó része tudja-e fogadni ezt a nyomórudat illetve a zégert.
Szerintem a legegyszerûbb az általad mutatott csõtoldás.
A nyakcsõ cserét én nem javasolnám, akárki is csinálja.
A becsúszód szine amugy nem változna ha ujat vennél. A fekete becsúszósak átmérõje ugyanis 32mm a tiéd pedig 30as.
Hát ez régebben szerintem eléggé alap dolog volt. Szerintem a tiédet is úgy cserélték ki. Akkoriban már 1 1/8-as fejcsõvel jött minden. Elõtte meg csavaros volt a nyak rögzítése is.
Most mondanám, hogy a Mali-t kéne megkérdezni, mert ugye õk a hivatalos forgalmazó...
Pl. a CRC-nél még venni is lehet
Ezt a CRC-s toldót én úgy értelmeztem, hogy pont a csavaros rögzítésû nyakúakhoz való, nem pedig a préselthez.
Toldás:
Antigrammánia, nyugodt alvás, maximalizmus, stb...jegyében íme a brutál csõtoldás:
http://crescent.uw.h...telonyak_v3.pdf
A belsõ csõ átmérõt levettem 18-ra, a végébe finommenet, alulra egy + M20-as vállas alkatrész, ami az egész belsõséget alulról hozzászorítja a vállhoz, és utánna jöhetnek a hegesztések.
Az M6-os bkny csavart rögzítõ "szárnyas lemez" anyát helyettesítõ alkatrészt levittem 105-re (M6 bkny-bõl szabvány szerint 120-as a leghosszabb).
Az eredeti M6x30-as (asszem) csavar helyett meg beszerzek egy M6x120-as 12.9-es szilárdságú csavart.
Így járok kb. + 400g-nál...
Ezek után már csak a 180-as hidraulikus tárcsa miatt aggódom (egy kicsit).
Egy 2001-es teló tárcsaféktartó felöntõ szemei fel voltak annó "készítve" szerintetek erre?
vendég_Track7_*
Írta 2007. október 31. - 22:58
thx!
Írta 2007. október 31. - 18:25
Hát ez régebben szerintem eléggé alap dolog volt. Szerintem a tiédet is úgy cserélték ki. Akkoriban már 1 1/8-as fejcsõvel jött minden. Elõtte meg csavaros volt a nyak rögzítése is.Hát...ahhoz nem mernék nyúlni, mert szerintem azt leginkább gyári körülmények között tudják párhuzamosan préselni (ahogy láttam 3 alkatrész van szilárdan illesztve: váll-persely-nyakcsõ és utánna zömítve is a váll 2 ponton)
Vagy esetleg tudsz ajánlani olyat, aki ezzel foglalkozik?
Most mondanám, hogy a Mali-t kéne megkérdezni, mert ugye õk a hivatalos forgalmazó...
Pl. a CRC-nél még venni is lehet
Írta 2007. október 31. - 18:08
Írta 2007. október 31. - 17:51
Tanácsot kérek
Melyik a jobb egy 05-ös vagy egy 07-es drop off?
ha tusz rá vigyázni a 07es mert szebben mozog meg minden de reped a válla:(
a 05ös olcsóbb meg szarabbul mozog és kevesebbet de nem repedõs.
Írta 2007. október 31. - 17:34
Szerintem a legegyszerûbb az általad mutatott csõtoldás.
A nyakcsõ cserét én nem javasolnám, akárki is csinálja.
A becsúszód szine amugy nem változna ha ujat vennél. A fekete becsúszósak átmérõje ugyanis 32mm a tiéd pedig 30as.
Írta 2007. október 31. - 16:00
Most nézem a rajzod. Nagyon korrekt!
Mûködhet.
Amit a Bálint mond az sem elvetendõ. A külsõ méretek valóban stimmelnek.
Én azt mondjuk nem tudom ez utóbbi esetben, vajon a patronok (amennyiben a tiédben zárt MX stílusú cartridge van) hossza összhangban van-e a becsúszó hosszával.
Szerintem próbáld meg a toldást. Ha nem romboló stílusban közlekedsz akkor birni fogja.
Ebben http://crescent.uw.h...z1 drop-off.pdf a manual-ban (ennél részletesebbet nem találtam anno) melyik ez az alkatrész?
Mondjuk nem szívesen válnék meg a becsúszók színétõl.
Tudtommal a nyakat lehet cserélni. Présgéppel kinyomni, másik nyak meg be a helyére.
Hát...ahhoz nem mernék nyúlni, mert szerintem azt leginkább gyári körülmények között tudják párhuzamosan préselni (ahogy láttam 3 alkatrész van szilárdan illesztve: váll-persely-nyakcsõ és utánna zömítve is a váll 2 ponton)
Vagy esetleg tudsz ajánlani olyat, aki ezzel foglalkozik?
Írta 2007. október 31. - 15:25
Melyik a jobb egy 05-ös vagy egy 07-es drop off?
eladó cuccok
Írta 2007. október 31. - 13:28
Írta 2007. október 31. - 13:08
Nagyon meg voltam vele elégedve a régi bringában, az új bringával meg lassan "egyre kevésbé van kedvem menni" (bele meg 1-1/8"-os és min. 199-es nyak kell), mert hiányzik a Marzo mozgása, fõleg, hogy egy alap SR Suntour-t kell elviselni.
A másik dolog meg az értéke a Marzonak (fõleg a véleményeitek után), meg az, hogy nincs kedvem kiadni majdnem 100-at egy hasonló tudású villáért.
Ezért is billen a mérleg az átalakítás felé...
"Hogy és hol..." azt szerencsére meg tudom oldani a vázolt kialakításban, ami (biztos) atombiztos lesz, hála a mûszaki családnak.
Most nézem a rajzod. Nagyon korrekt!
Mûködhet.
Amit a Bálint mond az sem elvetendõ. A külsõ méretek valóban stimmelnek.
Én azt mondjuk nem tudom ez utóbbi esetben, vajon a patronok (amennyiben a tiédben zárt MX stílusú cartridge van) hossza összhangban van-e a becsúszó hosszával.
Szerintem próbáld meg a toldást. Ha nem romboló stílusban közlekedsz akkor birni fogja.
Írta 2007. október 31. - 11:26
Nagyon meg voltam vele elégedve a régi bringában, az új bringával meg lassan "egyre kevésbé van kedvem menni" (bele meg 1-1/8"-os és min. 199-es nyak kell), mert hiányzik a Marzo mozgása, fõleg, hogy egy alap SR Suntour-t kell elviselni.
A másik dolog meg az értéke a Marzonak (fõleg a véleményeitek után), meg az, hogy nincs kedvem kiadni majdnem 100-at egy hasonló tudású villáért.
"Hogy és hol..." azt szerencsére meg tudom oldani a vázolt kialakításban, ami (biztos) atombiztos lesz, hála a mûszaki családnak.
esetleg nem lehet azt hogy egy régebbi mz comp nyak-váll-becsúszó ját rakod bele? mert az is 30as becsúszóju és ahogy látom a drop offod is. én mindenesetre megoróbálnám
Írta 2007. október 30. - 23:52
Nézd.
Mozgását szerintem még a legújabb villák közül is sok megirigyelné.
A nyak az komplikáltabb ügy. Elõször is meglehetõsen rövid. Másrészt 1 colos. Ha jól emlékszem itt láttam vmi adaptert: www.chainreactioncycles.com
Bár lehet tévedek.
Viszont tuti lehet csináltatni vmi normális átalakitot.
Hogy hogy és hol azt ne kérdezd.
Ha a vázadba bele tudod tenni a rövid nyakkal, akkor még évekig szolgálhat.
Ez az én véleményem.
Sokan persze azt fogják mondani, hogy vegyél ujat.